Saturday, June 20, 2009

aku sudah hilang 600g

mr LOML selalu cakap aku ni gemuk. tp dia akan tambah 'comel' kt belakang word gemuk tuh. cam wth la kan. mentang-mentang lah badan dia sangat la fit dan hot yang dulunya ade six pack bagai tapi sekarang dah takde lagi sebab lah dia selalu cakap aku gemuk dia pun dah berjangkit ke-gemuk-kan aku tuh. muahahahahaha. dia selalu cakap tak moh bertunang dengan aku selagi aku tak kurus.

ape?? ini telah mencabar beta ni.yang buat beta lagi tercabar bile dia promise nak bagi ape saje kalau aku kurus. macam boleh percaya jek.

tapi takpe. sebab aku dah semakin bersemangat nak kurus ni. ok. mula-mula aku semangat la jugak pergi jogging kat tasik shah alam tuh. dapat 1 round je aku dah mengah nak pengsan bagai. siap fizah housemateku kene usung tarik aku sebab dah tak larat nk jalan lagi. macam mengade dan gediks giler kan. hu.

pastuh aku dah malas-malas nak jogging. then aku try diet plak. pun tak berkesan.

sampai la baru-baru ni company bagi allowance yang pending tak bayar untuk 3 bulan. pastuh aku dengan penuh gatal nya gi register kat LONDON WEIGHT MANAGEMENT. mula-mula dia akan consult and advise body part yang ada problem tuh and suggest treatment yang seswai. aku dah sangat terpengaruh bila amoi consultant tuh tunjukkan aku gambar-gambar makcik-makcik yang dulu gemuk gedempol cam maskot a&w tapi sekarang ni dah kurus cun hot giler sume ade lah. aku macam wohhh! biar betul ni.

so aku pun swap lah card RHB bank aku. bayar deposit 1000. balance lagi 2900 aku bayar guna credit card nanti. so dia bawak la aku gie buat treatment tuh sume ( yang free sebab aku terus sign-up hati tuh jugak).

mula-mula timbang aku 54.8kg. aku pun mula la masuk bilik sauna dia mandi stim yang panas hot sume. agak pening-pening jugak bila aku keluar dari bilik tuh. then suh aku masuk satu bilik kecik ni. die lumur badan aku dengan lavanda solution yang macam ada butir-butir sea salt agaknye. then amoi tuh urut-urut satu badan aku yang nikmat gila rase die hilang segala penat hari tuh drive sampai ke bangsar and stuck in jam. wohhhh...best.best. pastuh die wrap aku dengan infra-red blanket kot ke tah ape ke jadah nama bendealah tuh aku tak hingat tapi lepas tuh blanket tuh panaskan body kita. maybe nak pecahkan lemak-lemak degil aku ni. berpeluh sakan siot. banjir kot bed tuh dengan peluh aku. third stage dia guna machine nih yang macam menarik-narik otot-otot aku. pelekat machine tuh die lekatkan kat abdomen, lengan and paha. so macam rasa buat sit-up 200 kali kot.

habis sume treatment aku gie timbang lagi. dah jadi 54.2kg sehhhhhh....!!! wooooo...

okey. hari selasa ni aku gie wat treatment tuh lagi. just wait and see hasil nya nanti yea.

kepada encik akmal, hahhh..siap sedia la kamu. saye nak pow kamu skII set, baju kasut sume. muahahaha.

No comments: