Tuesday, August 18, 2009

kecut perut ?

after selayang GH, tiba-tiba hujan. perut plak dah lapar. stop jup kat selayang point melantak KFC jup. then, kena balik office nak amik set. kena deliver ke HUKM for emergency case. okay. fine lah kan. sampai-sampai kat HUKM, cakap kat guard tuh nak park depan emergency jup. jup jek. coz nak anta barang ke OT tuh jek. pakcik guard cakap jangan lama-lama. sultan johor nak datang. (dalam hati, ye-ye pakcik ni. tah-tah saje nak kelentong aku..pakcik tuh cakap lagi, kalau nak lama-lama pergi park kat bilik mayat naik lif dari sana terus ke OT. kalau tak dia nak clamp mr oyen saya. (dalam hati lagi, sambil tengok jam kereta, "gila kah? dah pukul 8.36pm ni. tak nak lah. kang nampak yang bukan-bukan mau demam seminggu kang" ). so, cakap kat pakcik guard "okey pakcik. 10 minit jek. jup jek nih".. aku pun deliver lah set ke OT. tunggu nurse datang dah 10 minit. pot-pet-pot-pet dah 15 minit dah berlalu. pastuh macam lipas kudung turun lif pergi kereta. DAMN! kereta kena clamp. mana pakcik guard tadi? mana? sambil mata melilau-lilau cari kelibat pakcik tadi. nasib baik dia ada. kalau takde dah macam pelik misteri pikir siapa yang cakap dengan aku suruh pergi bilik mayat tadi. ohh...kecut perut sekejup. pastuh, pakcik tuh sergah aku cakap, "hah, kan cakap tadi 10 minit jek." aku pun, "ala pakcik, terpaksa lah. emergency case ni". pastuh, pakcik tuh pun alihkan mende alah yang clamp tuh. rupe-rupe nye dia x clamp pun. letak kat tayar je. saja nak takut-takutkan aku tau pakcik ni. heee.

okey, habis cerita pakcik guard tadi. on the way balik shah alam, hujan renyai-renyai. jalan pun licin. akmal called and aku pun pasang bluetooth hp ke speaker radio. dia pesan jangan bawak laju-laju. duk lane tengah jek. aku pun patuh la nasihat dia kan. skali, SREEEEETTTTTTT!!! aku break emergency. siot. vios hitam depan emergency break. berbau la tayar oyen di buat nye. tengok-tengok depan helmet seketul bergolek-golek tengah jalan. motor terbalik tengah jalan. hishhh...aku dah mengigil-gigil hilang tenaga batin sekejup. parkinson dibuatnya. kecut perut buat kali kedua. nasib lelaki yang atas motor tuh boleh bangun and heret motor dia ketepi highway. kesian dia. kat depan sket nampak ade wira sedan kelabu berhenti. aku rase dia yang langgar motor tadi. tapi dengan selamba je wira tuh pecut balik laju-laju. tak sempat nak ambil nombor plat wira tuh. in the mean time still on the phone dengan akmal. nasib baik dia ade teman on the phone. terus rasa okey sket. hiks. sekian terima kasih. ^_^

No comments: