Wednesday, November 11, 2009

i made my decision!

hari ni aku dengan bangganye bagi surat resign kt HR aku. notice 2 minggu. tapi aku pekerja rajin banyak lagi cuti kan. dah tolak-tolak cuti sume last day aku 16 nov ni. yehuuu! tak sabar nye aku nak blah dari company ni.

nak tau kenape aku nak blah? tengok job scope macam best je kan. masuk OT sume. tapi keje macam nak mati. ahad keje. sabtu keje. hari-hari balik lambat. EPF tak bayar. boleh korang imagine?? aku takde KWSP start dari aku mule keje. gaji tolak siap-siap. tapi tak masuk dalam akaun KWSP aku. WTF!!! pastuh nak expect orang keje sungguh-sungguh, focus la konon. macam mane nak focus kalu kau pn semput nak bayar gaji orang, EPF orang. memang la takde semangat nak keje ok!

pastu executive director pun macam bangang. bodoh bimbo. tau nak menyibuk-nyibuk hal orang je. tak tau ape-ape tapi nak busybody macam pandai sangat. heee. menyampah gile ok dengan dia. tau tak yang we all sume tak suke kat kau???

tah la. aku rase company tuh ade potensi. tapi sebab lah management die yang banyak tak betul. and ED, MD ialah takde education yang sepatutnya. jadi the way diorang thinking and minded dey all ialah sangat berbeza and macam tak boleh diterima akal.

so peduli lah pasal diorang. maybe rezeki aku kat tempat lain. yang penting aku kene fikir aku nak accept job offer yang mana. ade 2-3 offers yang macam ok. kali ni betul-betul kene fikir. dulu aku accept keje ni sebab ikut kata hati. kali tak boleh dah sebab most of the time self-instinct aku ialah tak boleh pakai. hehehehehe.

No comments: