Monday, August 31, 2009

gila. buang tabiat.



aku horny tengok gambar beliau di atas.
shit.
gilakah. hahaha.

hoh. semalam teman beliau cari t-shirt raya. mahu yang berkolar katanya. sebab dah kerja kan. lepas tgk movie UP 3D, kami pun round satu cineleisure , the curse. eh the curve. tapi x jumpa yang berkenan. last-last masuk G200 men. ade tshirt 2 pieces for RM129. ok la kan, murah sangat tuh. so, aku suruh la dia try and error. nak yang slim fit punya plak tuh. hiks. seksi okey dia pakai macam tuh. horny sket aku. hahaha. WTF. aku suggest dia try warna biru lumut and hijau. kena je plak dengan dia. so, suruh jek rembat dua-dua tuh. sebab kalau dia survey-survey lagi, sampai buka pun belum tentu jumpa yang berkenan.

okey. motif cerita??? aku horny tgk dia pakai baju fit-fit macam tuh.
ape??? WTF. hahahahah

SPA oh SPA.

okey. sebenarnya banyak masa terluang sementara nak tunggu tanaman boleh di-harvest. hii. jadi, mem-blog diri sebentar.

semalam akmal bising-bising. suruh re-new permohonan SPA. dah failed interview PTD. pegawai sains pun simpanan jek. tapi, maaaaalaaaaasssssss sangat nak renew. bukan kecewa atau putus asa. tapi memang takde mood lansung nak mohon kerja gov sekarang. tak tau kenapa. mak dah bising. mak dia pun bising suruh renew. tapi, adakah anda paham saya malaaassss sangat nak mohon balik. tolonggggg! sangat malas okey. walaupun benda tuh cuma ambil masa dalam 10minit jek, tapi kalau dah tak nak tuh, tak nak jugak la kan. serius malas wehhhh. ade sape-sape paham perasaan saya tak? heee.

tapi demi dia yang dicintai, mak ayah tersayang dan bakal mak dan ayah mentua yang juga disayangi, saya gagahkan juga diri renew balik SPA tuh. tah betul ke tidak results SPM yang kena isi tuh. serius main bantai jek. tapi rase-rase macam betullah semua tuh. eh. tapi macam tak ada isi results MUET la pulak. Dem... CGPA betul ke isi eh? betul lah kot..dah.dah. malas nak fikir lagi pasal SPA ni. redha je lah.

ngomelan di pagi buta.

ape kejadahnya aku blogging pagi-pagi buta ni? pas sahur terus mengadap farmville. jadi tak boleh tidur dah. puas guling-guling kesana kemari. kalau buat amal ibadah bersolat sunat takpe jugak kan.cis. ape nak jadi la kan anak remaja zaman sekarang ni.

ohh. sebelum tuh, SELAMAT BERPUASA SEMUA. tau dah agak lambat wish. sorry. salahkan farmville. hiks.

semalam berbuka makan steamboat kat USJ. buffet RM 18.80++ satu kepala. makan la banyak mana pun. tak kesah. akibatnya, perut kekenyangan macam ular sawa. sampai terpaksa unbutton skinny jean topshop aku tu. akmal geleng-geleng kepala tengok perangai tak senonoh aku tuh. hahaha. tapi memang sumpah kenyang gile wehhh. sape-sapa yang rase nak berbuka makan food yang agak sihat, sila lah ke sana. macam-macam ada. restoren ni satu tempat dengan subang sports planet, dekat dengan giant, mydin subang. dekat juga dengan summit USJ. sila-sila. bawa rakan taulan dan kaum kerabat anda. wahh. aku plak tolong iklan kan restoren ni. patut mintak fees kan? hee.

lately nih, aku suka sangat blog hopping blog-blog bakal-bakal pengantin or yang baru kahwin. gatal nak kahwin sangat kah aku? mungkin. tapi duit tak cukup lagi. plus, akmal baru sangat kerja gov. gaji 3 bulan pending. walaupun pangkat pegawai, tapi starting gaji takde lah tinggi sangat. baru kerja pulak kan. kira-kira, hitung-hitung, lagi tinggi gaji aku kot. hiks. tapi dia di muar. sangat lah boleh saving. aku dah lah duduk shah alam. semua bende nak mahal. hee.macam mana nak saving. (alasan, padahal kau shopping tak ingat dunia setiap bulan sape suruh!).

okey, balik ke tajuk asal. dah meroyan nak kahwin sangat kah aku? tidak. tapi aku suka sangat tengok preparation diorang. gambar-gambar engagement yang cantik, gambar-gambar soleminisation yang indah-indah. wedding shoots yang marvellous. suka sangat tengok. dan berangan untuk wedding aku plak nanti. heee. tapi no way aku akan kahwin masa terdekat. paling tidak bila umur 25 atau 26. belum puas enjoy lagi. tapi, orang kata, tak semestinya bila dah kahwin tak boleh enjoy life kan. boleh. tapi mestilah ada batasan nya kan. takkan la dah kahwin nanti kau nak melepak dengan kawan-kawan kat kopitiam sampai pukul 4 pagi kan? nak kena kerat kaki?

okey. lari tajuk lagi. cis. akmal nak beli kereta baru, nama dia sendiri. tapi taknak pakai kereta malaysia. nak beli hondalah, swift lah, toyota lah. ayahanda dia kata, boleh nak pakai kereta mahal kalau nak kahwin lambat lagi. tapi lambat lagi tuh, lambat yang macam mana? takkan nak tunggu sampai habis bayar hutang kereta. jadi anak dara tualah aku nanti. atau cari orang lain? hiks. taknak. saya tetap nak dia juga. =) akmal kata, boleh aje kahwin walau ada hutang kereta. tapi tak payah la buat besar-besaran nak grand bagai. cukup buat yang wajib. kami memang plan wedding kami nanti simple aje, tapi sweet and nice. hiiks. (^_^)

oh. lama lagi semua tuh. lama lagi perjalanan hidup (kalau panjang umur la kan). banyak lagi benda nak fikir. banyak lagi pengalaman hidup yang belum di-explore. saya nak hidup saya penuh bermakna. taknak la nak fikir kahwin aje kan?

sekian untuk waktu ini. mahu sambung main farmville. dah boleh harvest pokok cili. weee!

layan kan

blog macam dah berhabuk sikit. fuuuuhhhh...(tiup-tiup habuk).
bukan ape, sekarang tengah gile main farmville. dah agak berjaya sekarang.


hiks. gila mereng main mendealah ni. tapi serunuk. pergi la try. ketagih wehhh. macam hisap kokain. layannnn....

Wednesday, August 19, 2009

sekali sekala tidak mengapa macam ini ^_^

okey. semalam ialah buat kerja gila yang dah lama ditinggalkan. kerja ni dulu selalu buat mase zaman-zaman studi kat UM dulu.

7 orang gadis bersesak-sesak dalam oyen.

destinasi pertama, makan di jusco bukit raja. hajat di hati konon-konon nak tengok movie la kan. tapi takde movie yang menarik hati sangat. so, pergi makan je lah kat station kopitiam tuh. pot-pet-pot-pet je tengok jam dah pukul 10 malam. lalu, kami pun beransur-ansur la pulang.

tapi..bukan pulang ke pangkal jalan. macam lagi menyesatkan.haha

destinasi kedua, dataran shah alam. gadis-gadis lagi 6 orang tuh telah memaksa rela oyen membawa mereka bersiar-siar di malam hari. tsk..kesian oyen terpaksa manampung muatan yang lebih malam itu. sampai nak langgar bonggol jalan pun kena berhati-hati.


fizah bajet comel la tuh


abid dan julie


kata fizah, "ye, aku tau kau dah kurus!"


colour combination yang menarik tertarik.


duduk atas padang evergreen beralaskan surat khabar berita hairan. tapi terpaksa bangun sebab bontot masing-masing dah basah. padang basah dek hujan yang lebat petang tuh. =D

okey.sebenar nye upload gambar banyak-banyak sebab saje nak show off saye dah kurus sikit. weeee~

Tuesday, August 18, 2009

kecut perut ?

after selayang GH, tiba-tiba hujan. perut plak dah lapar. stop jup kat selayang point melantak KFC jup. then, kena balik office nak amik set. kena deliver ke HUKM for emergency case. okay. fine lah kan. sampai-sampai kat HUKM, cakap kat guard tuh nak park depan emergency jup. jup jek. coz nak anta barang ke OT tuh jek. pakcik guard cakap jangan lama-lama. sultan johor nak datang. (dalam hati, ye-ye pakcik ni. tah-tah saje nak kelentong aku..pakcik tuh cakap lagi, kalau nak lama-lama pergi park kat bilik mayat naik lif dari sana terus ke OT. kalau tak dia nak clamp mr oyen saya. (dalam hati lagi, sambil tengok jam kereta, "gila kah? dah pukul 8.36pm ni. tak nak lah. kang nampak yang bukan-bukan mau demam seminggu kang" ). so, cakap kat pakcik guard "okey pakcik. 10 minit jek. jup jek nih".. aku pun deliver lah set ke OT. tunggu nurse datang dah 10 minit. pot-pet-pot-pet dah 15 minit dah berlalu. pastuh macam lipas kudung turun lif pergi kereta. DAMN! kereta kena clamp. mana pakcik guard tadi? mana? sambil mata melilau-lilau cari kelibat pakcik tadi. nasib baik dia ada. kalau takde dah macam pelik misteri pikir siapa yang cakap dengan aku suruh pergi bilik mayat tadi. ohh...kecut perut sekejup. pastuh, pakcik tuh sergah aku cakap, "hah, kan cakap tadi 10 minit jek." aku pun, "ala pakcik, terpaksa lah. emergency case ni". pastuh, pakcik tuh pun alihkan mende alah yang clamp tuh. rupe-rupe nye dia x clamp pun. letak kat tayar je. saja nak takut-takutkan aku tau pakcik ni. heee.

okey, habis cerita pakcik guard tadi. on the way balik shah alam, hujan renyai-renyai. jalan pun licin. akmal called and aku pun pasang bluetooth hp ke speaker radio. dia pesan jangan bawak laju-laju. duk lane tengah jek. aku pun patuh la nasihat dia kan. skali, SREEEEETTTTTTT!!! aku break emergency. siot. vios hitam depan emergency break. berbau la tayar oyen di buat nye. tengok-tengok depan helmet seketul bergolek-golek tengah jalan. motor terbalik tengah jalan. hishhh...aku dah mengigil-gigil hilang tenaga batin sekejup. parkinson dibuatnya. kecut perut buat kali kedua. nasib lelaki yang atas motor tuh boleh bangun and heret motor dia ketepi highway. kesian dia. kat depan sket nampak ade wira sedan kelabu berhenti. aku rase dia yang langgar motor tadi. tapi dengan selamba je wira tuh pecut balik laju-laju. tak sempat nak ambil nombor plat wira tuh. in the mean time still on the phone dengan akmal. nasib baik dia ade teman on the phone. terus rasa okey sket. hiks. sekian terima kasih. ^_^

Sunday, August 16, 2009

boleh stand kah? check this out...

can you stand blood? i mean lots of blood.
can you still stand when surgeons cut people's skin into two?

this is what i have to face.




hah. boleh tahan kah? boleh kah? tambah dengan coldness operation theater 15 degree tuh, sure akan mengigil-gigil naik bulu roma semua. uuuu~

pastuh, can you imagine this titanium things screwed into your spine? sila bayangkan...




no picture of me wearing OT suit. because i look sooooo tembam in it. benci.

Thursday, August 13, 2009

hari ini asyik jumpe reporters & photogs jek.

woh. tadi pergi pantai bangsar hospital. drop alison depan lobby sebab dia nak terkucil sangat. then nampak ada photogs and reporters sume. i was like, "eh, ade reporters siap video cam sume ni.jom-jom. g tengok sebok-sebok. mana tau muka masuk tv." tengah nak interframe diri, tibe-tibe datang pak guard ketuk tingkap oyen sambil suruh turunkan windom glass.

guard : boleh tunggu kat tempat lain tak cik?
saya : jup-jup. saya tengah tunggu dr param.
guard : nih hopital cik! tolong hormat.

aku pun muke sebal drive masuk parking basement.

sampai kat basement. tibe-tibe nampak ramai manusia berkopiah berserban pakai tudung semua. dalam hati, "eh, ade VIP meninggal ke ni."

tibe-tibe nampak muka manusia yang macam kenal-kenal jek. "eh,itu ialah ramli m.s"

then, alison called suruh naik lobby. then dr param pun masuk kereta, sambil cakap "yo girl, why lah seat belakang kereta u macam wardrobe bergerak". dalam hati "sukati aku lah kan kalau nak angkut peti ais tv tong gas ke dalam kereta aku ni". huhu

tau-tau aku tertanya dia, "doc, ade VIP died ke today". dr param tak sure plak ade VIP died that day. tapi dia dengan murah hati called anest, dato jamhari.

dr param : dato, ade VIP died ke kat hospital hari ni?
dato jamhari : (kerana tak dengar dia cakap ape, aku pun main assume jek) eh, takde la plak.nape?
dr param : yeke, but i saw lots of reporters and photogs at lobby. (padahal dia dapat maklumat dari aku.)
dato jamhari : ohhh...nih kot. ade singer meninggal. asri kot nama dia.

setelah dr param cakap kat dato yang dia dah nak keluar lunch dengan 2 girlfriends, aku pun terus menyampuk. "ohhh...asri penyanyi nasyid kot. yang kumpulan rabbani tuh kot...patut la nampak ramli m.s tadi".

then, kitorang lunch kat bangsar shopping center. ape tah name restaurant dia. tak ingat dah. makan-makan, borak-borak, then blah la kan. dah kenyang plak. turun escalotor, nampak lagi reporters and photogs. pastuh tiba terkeluar suara besau aku, "eh, xandria ooi". tak sangka suara ku agak kuat sampai dia terpandang and senyum kat aku. ala...aku recognize dia sebablah rambut dia yang spastik fesyen macam alien tuh jek. ade fringe and straight jek. hee... tak payah ingat aku minat dia ok. tak heran pun. hiks. oh, ade official ceremony anya hindmarch rupenya. patut lah...

balik office, alison pun cerita kat kak ita. kesimpulan mereka, aku juga ialah sangat kepochi! iye ker? (*_*")

Wednesday, August 12, 2009

dedicated to him


we are now officially in love for 1 year. hiks. tak sangka kan. cepat giler masa berlalu.

can say that i understand him very well now. same goes with him. he knows my laugh. which one is gelak gatal and which one yang gelak mengada-ngada. he knows when i am sad. scolds me if i'm doing wrong. gives me tons of nasihat (juga peringatan). he changed for me. he tries to meet me at least once a week. tries to fulfill all my demands yang mengada. sakit sikit demam dah mengada suruh dia datang hantar pergi clinic. tapi dia datang juga dan buat saya sangat gembira senyum sampai ke telinga. hu.

i know he hates crowded place. he prefers to stay at home rather than be outside pening-pening kepala. but, because saya suka berjalan-jalan, dia akan teman juga. he loves gaming. and won't layan people when he is fighting, i means the gaming thing. but when i text or call him, he will layan. (nak dengar la jeritan sumbang aku nih kalau tak layan kan). i won't disturb his friday night. its his basketball night. so paham-paham aje lah. kalau nak dengar jeritan dia plak kat aku berani-berani lah suruh dia datang jumpa. hu. he loves simple thing. sampai melarang saya beli beg bling-bling macam mak datin wanabe. sampai dia plan nak buat majlis kahwin simple-simple je nanti.
hoho..yang itu memang tak boleh nak dengar cakap die.

he is dedicated on what he is doing. will put all his effort in. be it work, projects, side business, and whatnots. he loves calculating, kira-kira. after he did that, will make me think twice, thrice dan saya akan..hurm, takpelah, tak payah beli kasut ni sekarang. atau tak jadi lah beli bag ni, baju ni. (^_^") macam itu lah..oh. i hate him for that.

i love him too. so so much. nak-nak bile he called me first to wished me happy anniversary. tak sangka dia ingat. hiks.

thanks sayang. happy 1st anniversary juge. hu. hope we will be in love forever!

Saturday, August 08, 2009

hari sabtu saya yang tak weird.

gembira. baru balik jumpa encik akmal. walaupun dia tak berapa sihat, demam tapi tetap gagahkan diri teman saya. heee =D

kami pergi cineleisure tengok GI Joe. sangat awesome movie tuh! sempat jugak shopping undies kt metrojaya. hahahaha. rela jek dia teman. siap tolong pilih colour.

walaupun jumpa sekejup jek, tapi best. maybe sebab lama tak jumpa.

see sayang. saya dah matured sikit kan?? tak sedih-sedih kan tadi.


encik akmal lari buat-buat tak tau bila nampak saya ngendeng handbag vintage harga RM 400++ walaupun dah less 50%


kaki saya dan dia yang berbeda saiz nya.




pilih-pilih kasut kerja. kamu kerja dalam lab tak payah pakai kasut lawa-lawa nanti kakak-kakak gediks blood bank menggatal. heh. T_T

Thursday, August 06, 2009

sila lah pergi bercuti cik!

terasa bekerja itu sangat penat. baru la paham perasaan mak dan ayah penat bekerja cari duit sara hidup kita semua ni. jadi, sila hargai ibu bapa mak ayah mama papa mummy daddy anda semua. serius sangat penat, tension, stress. urghhh!! banyak projek, follow up dan case. terkejar ke sana-sini dalam high-heels 4-5 inci. drive dalam oyen yang nasib baek dah tinted gelap jadi takdelah panas sangat. naik turun lif dan tangga dan escalator semua. urgh!

terasa nak sangat pergi bercuti dan bermalas-malas memanjakan diri di spa.


best nya!

lagi best kalau dapat holiday kat tempat macam ni.



sekian, terima kasih.

p/s : sayang. saya rindu kamu sangat-sangat. tolong datang KL cepat-cepat sket eh.

Sunday, August 02, 2009

weird?

usual saturday seem so weird to me. at this time i should meet en akmal. should shower, choose what to wear, do hair and make-up a lil bit and wait for him or i go to him, depend to-where-are-we-going. but today, it did not happen. i woke up early and blur. staring at the ceiling fan and thinking what i going to do today.

thank god last night i hung out with my besties. met up at mid and ended at oldtown. new updates?? fana is going to Ipoh GH and arock to HKL. salina, zulirwan & pooja are still tough at IMR. azri is in UM as r.a, still rock his own way. syikin & me? we are still in delphax la kan. pictures are with zulirwan. waiting for him to upload.

so, back to the weird saturday. decided to go to sunway pyramid since i need to pay the maxis bill. tagged along abid, julie and fizah.

and this is what i got.


i am a teribble shopper. really. i hate myself for spending too much. but i have no regret. lalalala~ love what i bought. in love with dkny white rose at first sight. kain baju raya is according to my mum's colour theme. the rest, i bought them at 50% discount! yeay!

oh. need to adapt with those weird saturday-s.