Thursday, December 31, 2009

selamat tahun baru 2010!

its new year eve baby!

i'm going to celebrate new year with my babes. tengok fireworks and lepaks-lepaks sampai subuh.
oo..how i wish u with me sayang. tapi takpe la kan. i need to understand our situation la kan..? hehe.
PJJ - percintaan jarak jauh. demn it. benci. tapi terpaksa la rela terima. hiks.

anyway, where are u going to celebrate your new year? have a blast one =)

hope this coming 2010, our life will be much better.

HAPPY NEW YEAR !!!!!

Wednesday, December 30, 2009

bangga youuuuu!!!

sorry for this late entry.

i just want to say that im very proud of u brother, Mohd Asyraf Bin Lukman.


 bukan brother yang terjojol kt belakang tuh yeh. tuh brother in law. hehehehe

macam mane lah die boleh dapat 8A dalam PMR tuh. tak sangka gile. sebab tak tau bile mase die belaja and study. asyik-asyik men gitar, g jamming, tgk tv and lukis anime. seriously, memang takde tokoh kan nak dapat 8A. hehehe

tapi, see her sister yang sorang ni la kan. like brother like sister. heheh. tapi aku tetap menang dari kau adik sebab aku dapat 9A PMR dulu. hahhaha. tak boleh challenge aku eh.

kau teruskan je la sekolah High School Muar tuh. sekolah bagus. kang kau masuk boarding school macam-macam kau dapat plak nanti. lagipun kau mane boleh tinggal lauk ayam mak masak dengan jamming session kau tuh kan..???

notakaki : abang amir janji belikan die guitar elektrik ala-ala led zepellin. mampussss...

2 more days babe!

yeay! lagi 2 hari nak 2010 nie! excited-excited.

kenape?

 2009
- tahun ni tak berapa banyak benda best yang jadi dalam hidup.
- accident 2x. cis.
- tukar kerja baru. office baru. tapi tengah-tengah KL. bercinta hari-hari pergi balik kerja.
- belajar banyak benda. banyak sangat! everything. from love to work to friends to self discovery.
- seriously 2009 nih macam tak banyak benda menarik dalam hidup. tak paham kenape. maybe sebab masa sambut new year 2009 tak tengok fireworks??? mungkin. mungkin..

jadi untuk 2010 nih, mesti pergi tengok fireworks. mesti! mesti! hehe

wishlist 2010:
- cat bumper kerete
- backpack to aussie
- bandung bebeh
- pergi gym cut off 6.7 kg before may 2010
- May 2010 ^_^
- get as many tender or P.O as i can and get the BIG money! lalalalala~

ok tuh jek. daaa~

Monday, December 28, 2009

kecelakaan.

ok. take a deep breath.

fuuuuuhhhh.

just now i had an accident. tapi nasib baik minor defect jek. only bumper kereta je yang tercabut. tapi takde la teruk sangat. ketuk balik for only 70 bugs. tapi sebab i langgar kereta orang, so i macam bayar la kat orang tuh balik. memang my fault pun. tak perasan orang depan brek. so tercium bumper die. lampu signal die pecah and bumper macam tercabut sikit. tapi takde la teruk sangat pun. so terus gie workshop and cina tuh cakap total sparepart and pasang 380 bugs. WTF mahal nak mampus.

pastuh cakap-cakap dengan owner kereta tuh die cakap die beli sparepart sendiri and pasang sendiri. just pay him 200 bugs. i called my dad tapi no answer plak. my sis pun x angkat. nak call akmal tapi teringat die ade ISO evaluation that day. tapi tengah lunch time maybe die free. so i call die. nasib baik die angkat. he banked in 300 bugs for me and paid 200 to the indian guy. oh lupe. kereta yang i langgar tuh mamat india. nasib baik die baik jek and tak ketuk duit aku banyak-banyak. nama diorang ravi and boy.

so mase nak tunggu kereta i settle, we all pergi minum kat maple. borak-borak dengan diorang. diorang keje dengan AmBank, yang dok tarik kereta orang kalau tak bayar kat bank tuh. woh, kire gangster jugak la kan.. tah betul tah tidak aku pun tak tau lah. lantak kau lah. aku tak heran pun. janji settle sume bende diorang tak balun aku sudey.


calar balar dah. nanti dah ade duit aku hantar kau pergi cat balik yeh. bertahan! hehe

macam serius tengah pokai. sebab salary lum dapat lagi. company will pay me by check at the end of the month coz i baru start keje. memang rules diorang. terpaksa pinjam dengan akmal.

thanks so much sayang. i hutang u banyak gile. hehehe. nanti dah dapat gaji ganti balik ok.

now baru i paham maksud u, that u always be with me no matter what happen. love u so much!! peluk sikit. hahahah. gatal.



tibe-tiber terfikir ni.
4733, tambah sume nombor akan dapat 8.
tarikh lahir aku 8 hb.
and hari ni 28 hb.

sepatutnye ong la kan. ni apsal macam hari yang malang jek untuk aku ni. isk.

cube terangkan.

malam tadi drive sorang balik kl. bertolak lebih kurang kul 6pm after pergi wetex beli contact lens dengan bf. hoh yeh. dia balik muar awal sikit. then datang lunch rumah i. hehe. pastuh g wetex lepas kene pakse. huh.

ok. yang penting nak cakap ni. hiway jam gile. hei. korang yang lain kan banyak cuti. cuti je la lagi. bagi la orang-orang berkerja yang kalau nak cuti unpaid leave ni balik kl dengan senang hati dan smooth jek. 5 jam okeh baru nak sampai kl. bengang betul aku. sampai sakit-sakit kepala ni. migrain agaknye. dah la sorang-sorang kan. tension jek. heee



kau tengok jam gile hiway ni. bersusun-susun kereta. start dari exit pedas dah jam. all the way sampai nilai. pastuh aku tak boleh nak tahan sampai sungai besi, aku wat de-tour amik root yang pergi shah alam. then kuar subang amik nkve pergi  damansara. ingatkan nak exit kat senawang and amik lekas hiway pergi kl. tapi tak ingat jalan sangat, plus malam plak tuh, jadi tak berani dan terpaksa la meredah jam tuh. cis.

hoh. pastuh bila pergi kerja pagi ni, kul 8 aku dah sampai ofis. jalan clear gile! padahal kuar rumah pun dah kul 7.45am kot.

sooo..apsal yang malam tadi tuh jam sangat all the way ke kl? tak paham betul ni. isk.

Wednesday, December 23, 2009

helo. helo. panas! haha. takde kaitan. kunun nak jd cam fazura dalam citer pisau cukur. huh.

well. well. masih igt lagi pada encik adidas pemberian encik akmal ni?


hari dengan bangga nye aku telah mengerah tenaga beliau. barulah beliau digunakan sepenuhnya. bukan hanya untuk bergaya berjalan sahaja. cewaaahhh.

after office tadi straight away g fitness first. dengan kak nurul. dia tunggu kat sane. betul-betul pulun habis kot. kerah tenaga gile-gile ni. sakit-sakit dah satu badan ni. adoiiii.

Monday, December 21, 2009

quick update of my life.
- i had a hectic weekend. thursday after work had dinner with akmal. watched football final SEA games together. wehuuuu! malaysia won. first ever after 20 years. so proud of the team. then had my car washed by the bangla. then hujan pulak. membazir betul basuh. nasib free. courtesy from him. nasib dia faham gf die ialah sangat sengkek sekarang. uhu.
-then on friday, went to O.U with him. watched ninja assasin. i sangat tergoda tengok body rain. owh..sangat hot okeh. isk. hot. omaigod. *faint*. suddenly i was really into this gsc's chicken meat ball. 15 pieces for RM4. okeh la kan. i bought them for 12 ringgit. 30 pieces for me and another 15 for him. itupun berkira supaya dia jangan curi aku punye. kedekut kan. tamak. hahhaha. tak tau la ape yang delicious yummy sedap sangat mende ni. maybe tengah lapar kot time tuh. sebab tub rase cam sedap gile je. heehe. cube korang plak try.
- then balik rumah semula. mule-mule nak gie tengok die men basketball. tapi last minute die tak kasi. alasan, takut abes lambat and aku boring tunggu. so konon-konon kesian la kat aku nanti. heh. tak kasi ikut cakap je la kan. choi. so, aku pn gi la gym. tapi harapan punah sebab mc dia cakap public holiday close 8pm. tuh la. salah aku jugak tak bace schedule kan. bunguksss..so, balik rumah. sambil telefon akmal dan memekak-mekak kat dia mengadu nasib. pastuh kene marah dengan dia. hisshhhh.
-sabtu, pagi-pagi gerak gie kl amik dia kat rumah then breakfast jup.pastuh balik seremban. hantar dia balik. singgah rumah die jup. his mum and bro je yg ade, ayah dia takde kat rumah plak. hu. lepak-lepaks sane jup then balik rembau.
-ahad pulak, pergi kenduri kahwin anak sepupu ayah. hah. aku pun tak tau dah ape hubungan anak sepupu ayah dengan aku. 3 pupu kah? kupu-kupu? pape saje la. yang penting bosan. hahah. malam plak balik muar..
-isnin tadi, g hospital muar. jumpa encik akmal. haha. sebok ingatkan aku jadi professional. last-last dia jugak yang tak biasa. ape la. so, dah settlekan sume, balik rumah dengan dia. lunch. mak masak. sedapppppp! 2 kali tambah. hehehe. 2pm macam tuh, anta die pergi hospital balik and aku pun terus shoot balik kl.and terus pergi office.

penat gile okeh. sakit kepala aku ni hah. sampai tertido masa drive. nasib tak terbabas. pastuh tido jup kt r&r ayer keroh 10 minit. baru la cam okeh sikit after that.

hah. aku pun tak tau ape motif aku cerita bende nih sume. lantak la kan. hahahhaha

Thursday, December 17, 2009

.......

i want to write. but i dont know what to write.
i am craving for something, but i dont know what it is.
i want to buy new shoes and cloth, but i haven't get my paid yet.
i am so want to get married, but i'm not ready yet.
i want to go for a holiday, but it will be unpaid leave.
i want to further study, but i dont know what course should i take.
i want to meet him, but i am working.
i want to go back early, but i have no good reason.

-_-''

bored to death.

Tuesday, December 15, 2009

jangan cemburu okeh.

yeay. hari ni dapat laptop baru. company bagi. free. baru yang sangat baru. i mean baru di beli. hahahah. jangan jeles ok. bau kedai lagi ni.  wakakakakak.

encik pegawai sains akmal rais pun beli laptop baru jugak. beli yang kene keluarkan duit tuh. hahhaha. die punye ialah HP yang colour putih yang comel tuh. bukan HP mini. tah model ape tah. tapi memang comel and cun gile. cis. cis. mine is Compaq Presario jek. tapi ok la kan. janji free. wakakakakka.

eh, patut bersyukur. alhamdulillah....huhu

oh ye, tadi start gie gym. sakit-sakit badan ku ini. kene kerah tenaga dengan trainer. adoiiii..tapi tak sempat nak snap-snap pictures. nanti-nanti i snap ok. wheee.

dan eh eh, jumaat cuti. wah. tak sabar gile. huhu.

Monday, December 14, 2009

esok isnin. kerja.
lusa selasa. meeting.
tulat rabu. training.
cit. cilaka.

nasib jumaat cuti. boley dating.

sudah. aku mahu tidur.
selamat malam semua. selamat malam dunia.
jumpa esok.

geli-geli.



picture from lelove

i miss him. so much. even though we just met last friday, feel like its already a week.
i love to hug him like that. when he's driving. listen to his heart beat and i feel very safe.
love it when his fingers tingle with my hair.
then he whispers, " i'll be with u forever, take care of u sampai mati. that's my promise. hold to it. be patient. time for us will come sayang."
.
.
*silence*
.
.
"before that, kuruslah sikit eh. exercise please. jaga kesihatan kamu. be healthy. nie dah ok dah, tapi bagi fit sikit lagi."
and i'll laugh out loud. hahhahah. sambil poke his tummy yang berlemak jugak. cakap orang pandai.

dia nak kahwin dengan supermodel ke aku ni? heeee

Saturday, December 12, 2009

malam tadi mimpi jacob si werewolf. awww~

tajuk takde kaitan dengan entri. haha.

ape nak buat?

nak balik damansara tapi takde orang.
kakak honeymoon kat thailand. hadtnyai katenye. last 2 years pergi france. jeles. bila turn aku nak kahwin and pergi honeymoon macam tuh. hahaha. owh. banyak betul duit diorang. bila aku nak kaya macam tuh? please turunkan duit dari langit. please. ^_^"

semalam jumpa akmal. tapi tak lumayan. sebab aku buat perangai and muka tension. menangis teresak-esak. sampai mata bengkak macam bola golf. tapi at the end, berbaik-baik semula. kelakar betul bila ingat balik. pesan dia, lepas ni kalau ade benda yang tak puas hati, cakap dan jangan simpan sendiri. menyeksa diri tak dapat apa-apa. at least kalau cakap, dapat sedar and perbaiki mana yang kurang. betul. mungkin itu yang sangat perlu untuk buat suatu relationship berjaya. perlu memahami dan bertolak-ansur. ya. aku kena belajar bab memahami dan bertolak ansur tuh lebih lagi. sebab aku rasa aku macam selfish. pentingkan diri. asyik nak dia ikut kehendak aku jek. bila tak dapat aku tension and buat perangai. huh. kejam sungguh kan?

tapi sayang, i dah banyak berubah ok. u masuk team futsal hospital pun i tak kesah even though every week u ade tournament or friendly match and kita tak dapat jumpa lama-lama macam biasa. i dah paham erti jumpa. spend the quality time together. and bercerita apa sahaja. and gelak sepuas hati. bukan berapa lama yang penting kan? oh. baru nak paham sekarang. ape la kan?? jangan ketuk kepala i ok. tipu. ade kesah sikit sebab tak dapat jumpa lama-lama. tapi dah boleh paham sekarang and like u always said, time for us will come. for us to be stick forever. and harap-harap u takkan muak tengok muka i sampai mati. uhu.

oh. tiba-tiba rasa tak sabar nak hidup berdua dengan u. berdua lebih baik??? macam lagu acha septriasa pulak. huhu.

Thursday, December 10, 2009

mari meng-fit-kan diri

weh. ni nak cerita pasal semalam.

semalam kan after keje, aku pergi subang parade. niat di hati nak pergi amik coffee kat LWM. sebab coffee aku dah abes. kalau tak minum, seminggu la aku tak 'membuang' nanti.

so, aku pun drive je la slow-slow pergi subang. sambil tuh, on the phone dengan akmal. tapi gune bluetooth la. then, bila nak masuk parking, kak nurul call. rupa-rupanya dia kat belakang aku je. nak masuk parking jugak. so, bile memasing dah parking, we all pun jumpa la kat dalam subang parade tuh. after aku dah g amik coffee aku, aku jumpa dia kat level 1, depan celebrity fitness tuh. dia pun memang nak pergi usha-usha gym tuh. so aku teman la dia.

pastuh aku tersedar plak yang aku ni gemuk lagi, pergi LWM pun kurus sikit jek. cis. cis. kitorang usha-usha la celebrity fitness tuh. masa tuh tengah ade group dancing. aku dah teruja dah time tuh. pastuh ade rpm. lagi teruja sebab boleh burn 600 calory per hour kot. ade yoga, kick boxing. pokok nya, memang aku dah teruja lah.

pastuh akmal pernah la cakap suruh aku masuk gym. exercise. seriously, aku nak masuk pun sebab dia la kan. dah la dia dah kurus and fit sekarang. aku jugak makin melebar nih. aku pun taknak la kan nanti orang tengok bf gagah tapi gf gemok. tak best la kan. nak la dua-dua pun macam best je kan. baru la macam padan kan. pastuh aku ingat lagi dia cakap dia suka tengok perempuan exercise and involve in sport. dia cakap nampak hot. oh. aku nak jadi hot macam itu! hahahahah.

so, aku and kak nurul usha-usha price dia. tapi mahal weh. untuk all club, registration fee sampai RM 400++. pastuh if nak amik juice kena bayar lain. isk.

then, kitorang g usha fitness first kat depan subang parade tuh plak. serius cakap, gym dia tak lawa mane pun. tapi, bulan 3 nanti gym baru siap, kat empire subang tuh jugak. lagi menarik. siap ade swimming pool sume. paling best, upfront fee dia RM100++ jek untuk all club. boleh pergi mane-mane gym fitness first kat seluruh dunia. tapi monthly tinggi sikit dari celebrity fitness. and juice bar dia ialah free! wah. tanpa disedari, aku telah meng-sign-up kan diri aku. cis. cis.


bukti!

so, start minggu depan akan bermula lah misi aku menghilangkan lemak-lemak di badan~

wish me good luck!

Monday, December 07, 2009

6 things i hate today~

1. walaupun aku punch out pukul 5.31 petang, aku stuck dalam jam sejam setengah. sampai rumah pukul 7.30 malam. kepala pening sebab perut masuk angin. bad monday. aku dah agak dah. tapi pagi tadi aku sampai awal. punch in 8.05 am. aku lupa cuti sekolah. pagi- pagi takde bas sekolah. hiks. takpe. bagi good impression sikit.

2. sebab lapar sangat, gie tapau kuey tiaw kungfu kat restoren ulek mayang. untuk hilangkan rasa bersalah makan malam, bungkus sekali jus epal hijau tanpa gula. kira ok la kan? macam sehat la jugak kan? hahah.

3. kulit kelapa aku gatal, beminyak. rambut gugur. tolonggggggg!!!! rimas betul. nak kerna pergi beli shampoo yang untuk rambut gugur + oily scalp + dandruff. mesti ade! mari pergi shins kat mid this weekend! mesti! seram betul bila fikir umur 30 kepala botak separuh. oooooo tak rela.

4.  FYI, aku belum tengok lagi cite 2012, new moon, ninja assassin. ye. aku tau aku dah ketinggalan zaman. sangat. and macam nak tengok couple retreat juga. macam menarik ditonton bersama pakwe. hiks.  harus heret pakwe weekend ni tengok movie.

5. FYI juga, gaji aku dengan company lama belum dapat lagi. alasan, instrument belum settle. WTF! kau tahan duit aku pun aku tak heran. sebab at the end of the day, kau juga yang akan kena. what goes around comes around. and kau dah pun rase sekarang bila ade orang songlap duit kau. padan muka. anaiya lagi kami-kami yang tak berkemampuan ni.

6. rindu bf sangat-sangat. benci betul. seksa. harap-harap dapat jumpa weekend ni. ^_^

sekian.

Sunday, December 06, 2009

cerita karaoke

tomorrow is monday. bad monday. black monday. monday blues. tekanan betul. asal bila hari isnin jek mesti nak tension? asal hari lain takde plak nak tension-tension? asal ah? heee. yang penting aku tak suka hari isnin.

ah lupakan hari isnin. mari ingat ingat hari jumaat hari tuh. hu.

ok. pukul 5 tepat aku punch out and terus gerak ke subang. kemana? ke neway tuh hah. karaoke! hakhakhak.
(oh. ofis aku yang baru ni hari jumaat balik kul 5 and boleh pakai casual macam jeans and t-shirt. best kan? hu.)

memang menyanyi tak hingat dunia punya. sambil makan, sambil terkinja-kinja menyanyi berjoget semua. memang hilang tension weh. pastuh celebrate belated birthday aku. thanks korang. you all memang best giler!


tema malam tuh ialah tribute to MJ !



annie are u ok, are u ok, are u ok annie.
ulang 10x. hee



twist sikit! cayalah! hahah



terkejut tiba-tiba keluar lagu happy birtday kat tv. rupenye surprise untuk i! hehe



akan ku tunggu - candy.


 
kami semua.



ok. dah abes 4 jam. mari balik~


lagi banyak gambar dalam muka buku. hu.


Friday, December 04, 2009

jalan pahang akan jam tak?

tangan aku gatal jek nak meng-update. tapi aku takde motif nak tulis ape. jadi aku akan merapu tak tentu pasal. fine.

oh. aku sangat sejuk sekarang. aku duk bawah air-cond ok. so, air flow die akan betul-betul kene kat muke. dah beratus kali terbersin. haaaacummmhhh! hah. amik kau. kang aku swictch off panas plak. isk. jari jemari pun dah beku. kuku aku pun dah tukar color biru!

oh yeh. semalam lunch dengan shikin babe kat haslam. gossip pasal office lame. rindu gile kat diorang neh. macam dah lame gile tak jumpe neh. rindu nak makan kuey tiaw goreng sedap kat kedai auntie shop, or melepak kat maple maggi goreng sedap. heee. oh. kalaulah takde ape-ape problem company tuh mesti aku stay sane lagi. sebab environment sangat best. sebab lah ade budak-budak office yang best jugak. hu. orang-orang best yang dimaksudkan hanyalah kak ita, ezza, shikin, kak nurul, kak izz, kak liza, and shireen je eh. besok ade sesi karoke dengan diorang. can't wait! hee. 



isk. ade funeral plak kat seblah office aku ni. tauke cina ape tah. kayo gile. siap hired polis trafik sume. band dung dung che tuh sampai 3. meriah betul nih funeral ke konsert ni. oh..derang dah start berarak. jam la jalan pahang tuh nanti. hahaha. pastuh siap ade orang yang jalan pakai kaki kayu tuh, yang naik basikal satu roda tuh. havoc ok!dak cina office aku ni cakap kalau aku join berarak tuh, dapat tuala good morning tuh and ang-pau ok! hee. nak aje aku join skali. tapi pakai baju kurung la plak. isk.

haaaa..bosan. bosan.

Tuesday, December 01, 2009

saya bukan penganggur lagi okeh!


cubicle saye sangat comel. tapi agak bersepah, nak kene kemas. isk.
rambut dah panjang! yeay!

ye, hari nih start kerja tempat baru. baru first day, tak rase pape lagi. tak tau seronok ke tak nanti. tapi dengar khabar nye aku cam kene jage northern. wah. berjalan sakan la nanti aku gamaknye. heee. akan ku angkut sesape yang sudi mengikut nanti. hehehe.

orang-orang nye juge ok. takde la sombong or kerek sangat. lunch tadi derang ajak makan kat istana budaya. ade adam nur kasih tuh lunch sekali. remy ishak ke name die? uhu. dia berlakon dalam teater natrah tuh jugak. tuh pasal die ade kot kt IB tadi. ehe.


office nye kecik comel jek. banglo yang ubah suai jadi office.

ok. nanti update lagi pasal kerja baru ni ok.

daaa~