Monday, January 25, 2010

blood donation

ouch..sakit tangan. lebam sudey.


hari ni pergi derma darah kat Pusat Darah Negara. kena paksa dengan manager. hikhik. tade la. ikhlas jugak la sebenar nye. first time nie derma darah. 350 ml. hamik kau. lengan belah kiri darah clot. kene reject. tuh yang sampai lebam tuh. then try lengan kiri nasib baik okeh je. hu. takde la sakit sangat pun. sila pergi menderma darah. setitik darah dapat menyelamatkan 1000 nyawa. ecehhh..kalau tak sempat nak pergi kempen derma darah tuh, korang boleh walk-in terus kat PDN. staff-staff sane sangat la peramah dan baik hati. air milo nye juga sedap. dapat free roti coklat, biskut, biskut dan biskut. FYI, PDN is just next to Istana Budaya. kau orang boleh pergi tengok konsert siti bagai, teater gunung ledang, natrah bagai, takkan la PDN sebelah tuh pun tak tau kan...derma darah. tak pakai duit pun. tak membazir pun. plus, lagi boleh beramal jariah. terutamanya pada orang-orang yang cheapskate kedekut taknak bagi derma kat orang-orang buta  menyamar buta dan miskin hina mungkin menyamar pengemis padahal rumah sebesar banglo bmw 3 bijik. okeh, nih dah sumpah merepek tah pape.

ok. enough of derma darah. terasa mual pula bila terbayang darah aku yang banyak tuh tadi mengalir-ngalir masuk dalam blood bag. ok. enough kali kedua.

roti free tadi boleh buat breakfast esok pagi. yeay!

No comments: