Sunday, January 03, 2010

weekend, cepat datang lagi.

huwaaa. esok dh kene keje. malasnye! nape perlu keje? nape? why? why..hiks.

ini kerana weekend saye sangatlah great, seronok. duit pun banyak habis. tahniah. jadi perlu lah kerja kan nak cari duit balik. duit.duit. tak boleh ke kau tumbuh kat pokok je. senang nak amik. kalau la daun pokok duit-duit tuh boleh guna beli barang, mesti semua rumah ade tanam pokok duit-duit tuh kan. he.

ok. enough of mumbling.

cerita happy weekend yang banyak duit habis pulak.

sabtu, after malam tuh dah celebrate new year dengan budak-budak ni kat i-city, of course la pagi new year liat nak bangun kan. tapi orang cakap kalau awal tahun kite dah malas-malas, sampai ke hujung tahun le akan malas macam tuh.

so, supaya tak jadi malas sepanjang tahun, aku telah merajinkan diri, bangun awal, and bercucuk tanam. hahhahah. harvest ape-ape yang patut and tanam tanaman baru. rajin kan? kan? hehehehe. hasilnya, aku dah  mampu beli estate and nail level. farmville aku dah semakin berjaya sekarang. weee~
ok. then kak ita called ajak tengok movie citer mualaf. dh booking kul 1.20 pm. ok. fine. bersiap-siap and drive pergi rumah kak ita kat subang. meet up with shikin and kak ita kat sane and park kereta. naik kereta kak ita jek. comel and senang nak park nanti. hu. harapan kat mualaf ni setinggi gunung. harap dapat menangis macam tengok talentime. tapi impian harapan punah. pening weh tengok citer ni. perlu pemahaman yang sangat tinggi. and ending die macam tergantung and banyak persoalan yang kau kena jawab sendiri. so, sape-sape yang bolen concentrate tengok 1 jam setengah boleh la paham agaknye. rohana dan rohani sangat comel. kan?



fine, abes movie pergi makan kat mr teppanyaki then window shopping. awal-awal dah pesan kat diri sendiri jangan beli ape-ape. save duit. pedulikan tulisan sale up to 80% tuh. tapi tetap kalah pada godaan. akhirnya, dah terbeli shampoo from loccitane ni hah.
 
reason beli : organic shampoo and conditioner. no chemical at all. coz found out dari internet, rambut gugur and scalp problem maybe coz pakai shampoo yang tak sesuai and chemical banyak. coz my hair takde problem pun, just the scalp. so obviously kene pakai shampoo yang khas untuk scalp je. and found out dari internet jugak yang this shampoo is the best seller and banyak feedback bagus-bagus dari users lain. hehe. sedapkan hati supaya tak menyesal ^_^



makan kat mr teppanyaki & view cantik sunway city.

*nanti sambung. nak tido. esok kerja!



No comments: