Sunday, February 28, 2010

tennis la pulak...

masa hari jummat balik dari penang tuh kan terus gie jumpa akmal. then we all gie mid valley.

apparently, dia ialah tengah gila main tennis. sangat-sangat. now every week ade training tennis pulak. nak masuk tournament jugak. makin susah lah nak jumpa weekend. haih..apalah nasib dapat boyfie yang hyperactive dalam sport nih. hu. hari tuh football. now dah abes football, tennis pulak. basketball tetap tak tinggal. snooker lagi lah tak boleh tinggal. kalau bola jaring lelaki boleh main, rasa-rasa mesti dia nak try main jugak. hahahah.

so, motif gie mid ialah cari kasut tennis dia. gaya mesti macam pro. racquet pun nak beli baru jugak nih. bolabat ke wilson ke. wah, aku pun dah tau sikit-sikit pasal tennis. sebelum nih tak penah amik tau lansung okeh. so, aku cakap kat die, racquet tennis lama jangan la jual. mana la tau kut-kut bila aku balik muar die boleh tolong ajar main. and outfit perempuan main tennis kan cantik-cantik. yes, itu lah main reason nye macam nak belajar jugak. hahahhaha.

so, penat dah round satu mid, akhirnya jumpa jugak kasut yang dia pekenan. last customer before kedai tuh tutup okeh. ye la. masuk kedai tuh pun dah kul 9.45 pm. nasib baik salesgirl dia baik hati melayan. hu.

 haa. ni lah hasil nya. nike air tennis shoes bla-bla-bla. tah ape nama dia aku pun tak tau. hu

motif : kasut nih aku yang pilih. and encik bf pun suka sangat-sangat kat designnya. and aku tambah sikit duit aku untuk dia beli kasut ni. just to show him that i support him in whatever he does. hehe.

tapi ada jugak membebel-bebel kat dia pasni susah nak jumpa lah, leceh lah, sport lagi penting dari aku lah and macam-macam ayat yang annoying lagi. hahahaha.

p/s sayang : jangan lupa pakai sunblock banyak-banyak okeh. SPF 50 punye tau. i tak nak u jadi hitam legammmmmm! huhu.

7 comments:

LyaNa HamzaH said...

hye kalo x nak boifie hitam legam soh dia men congkak.lallalaal..ada t lahh tue.then both of us have 'org minyk' too...lalalallala..aku pon tgh menanti org minyak...susah lahh jugak..

Hernanie said...

tak rela dia jadi cam orang minyak. hu

LyaNa HamzaH said...

btw org minyak aku putih..hehehe..aku conform jek lah nak kapel trus dgn org minyak..as u said carik yg dah kerja..so cepat sikit aku kawin..

Hernanie said...

hahah. aku tak sabar nak kawin dh. weee

LyaNa HamzaH said...

yes2 me too...if only i can married by end of this year..wahhh besttnya...

Hernanie said...

hahahaha. tau x pe. tp akmal nak bile 25 nanti. hu.

LyaNa HamzaH said...

tu yg leceh bila kapel ngn sebaya ni..