Friday, March 26, 2010

seriously, kat sini panas gile.

now, i'm back in penang. staying at sunway hotel plak. dah la dari alor setar tadi panas gile. aku terlupa nak bawak shades pulak. terpaksa menahan mata silau matahari tuh. panas kan. lapar lagi.

sampai-sampai jek kat registration ni, boleh plak la kan receptionist diorang lembab nak mampus. line aku ade 2-3 orang lagi. girl tuh boleh plak wat mende lain sambil pegang kertas banyak-banyak. patut kau entertain la customer dulu kan. pastuh aku panggil la lagi sorang girl ni. pun lembab nak mampus. terkial-kial cari nama reservation kitorang. tanya nama 2-3 kali macam pekak tak masuk otak. heee. last-last datang mamat india ni. padahal boleh kan cari nama dalam system jek. dia pun geleng-geleng kepala malu kot girl tadi tuh lembab nak mampus. hee. lembab gile okey girl tuh. selamba je manager aku sound "dik, perkerja macam tadi tuh kene anta refreshment workshop. dah lembab sangat tuh wat keje."

ok, sambil mamat india tuh settlekan keje die, girl lembab tadi tuh boleh tercongok jek diri kat situ sambil ketuk-ketuk jari kat meja. what the hell kan. kau takde keje  ke. padahal sebelah aku ade chinese guy beratur. aku tengok chinese guy. maybe die boleh dapat tranmisi isyarat otak aku kot. then die panggil that girl yang tercongok tuh. rupenye die nak tukar card bilik jek sebab tak boleh bukak. kesian gile ok. padahal chinese guy tadi tuh tunggu lagi lama dari aku kot.

nasib baik bell boy hotel baik hati and peramah. bilik pun ok. cantik. selesa. ada broadband free lagi. so that boleh la aku updata entri kan. hehe. cuma tuh la. customer service kat registration die zero ok. lembab nak mampus. padahal orang ramai. cepat-cepatla skit kan wat keje. heee.

oh. yeaaa. tadi angah called. diorang on the way datang penang. nak celebrate birthday angah kat hard rock hotel. nanti malam dia sampai dia amik aku kat sunway hotel ni. yeaaaaa!

No comments: