Sunday, April 11, 2010

sabtu-day

my saturday was great! my sister and abg amir balik muar. my bf is here. but sadly dad was not around. die ade kerja kat seremban.

so saturday morning started with chaios. mak kejutkan semua orang dalam rumah. adek ade penyampaian hadiah kecermerlangan PMR kt high school dia. then balqish plak ada maulidur rasul kat sekolah dia. pukul 7 dah terjaga ok. pastuh tido balik. hahahahahha.

afternoon, masak lunch dengan sister. then mak balik dari sekolah asyraf. die nak pergi kenduri kahwin anak kawan baik dia plak. pernah jadi jiran we all dulu masa kat rumah lama. so, mak bising-bising suruh pergi. tak adil sebab angah tak pergi pun. kata mak, "dia takpe,dah dahwin, kamu tuh belum lagi. kene pergi". eh, ade kaitan ke? malas nak gaduh-gaduh perg je la kan sekejup. kat sane jumpa kawan sekolah plak. munirah. her wedding on 29 may. dah jemput siap-siap ni. perhhh..berturut-turut siot. munirah, abid, faiz, yan. baju dah la tempah 2 pasang jek. harus tempah lebih ni. tak glamer la i nanti. kekekekeke.

then, petang pergi wetex. wetex lagi kan....takde tempat lain dah. haiyooo. jalan-jalan cuci mata. beli barang skit. makan sushi. mak ialah tak berapa pekenan nak makan sushi tu. tapi die makan takoyaki. hu.comel.

malam, akmal datang rumah. dinner. celebrate belated birthday sister 30 mac hari tuh.then tengok bola final FA berselang-seli tengok AF. hihihi. FA-AF. macam ape je kan. kebetulan.  sangat la berbangga jadi orang negeri sembilan yang mempunyai no i.c negeri sembilan.  bersorak sakan kat rumah ni. semua pun sokong n9 la kannn...wahahahahaha. penyokong kedah jangan marah ok. peace! dah abes bola baru akmal balik umah.


2 orang anak perempuan mak.


my outfit : cotton-on cardi, dress from bazaar subang parade, cats whisker leggy, sg wang's flats.


happy birthday sister!!! i love you.
(balqish sebok nak tiup candles mama die jugak ni)

so, there goes my saturday. how was yours?

No comments: