Tuesday, April 27, 2010

saving saving!

aku tak terer sangat bab-bab akaun ni. dulu masa belajar akaun subjek kemahiran hidup, aku tidur dalam kelas. bila kantoi cikgu suruh buat lejar kat depan, aku terkulat-kulat. memang sah-sah salah. pastu kena cubit. (yana, gg, korang ingat lagikah kejadian ini. ape nama cikgu KH kite ha time tuh. aku macam berdendam sikit dengan die. haha. kalau jumpa aku nak cakap kat die, "cikgu, walaupun dulu saya tak terer akaun, saya ada kawan yang dah jadi investment analyzer. boypren saya pulak scientific officer. haa! cikgu ade ke kawan and boypren macam saya? " hahahhaha). oh, KH aku A okey masa PMR dulu!

ok-ok. back to the main point. lepas dah buat kira-kira and debit kredit akaun ala kadar, aku dapat satu kesimpulan. gilaaaaaaa banyak aku boleh saving kerja JB ni. serius wehhhhh!

bukti: minyak kereta aku dari isi masa nak lapor diri kat JB dulu full tank, sampai sekarang ni tak abis-abis lagi. still ade suku tank lagi. dalam 4 bar lagi. gile weh. aku macam tak percaya. meter tank minyak aku ni rosak ke ape. tapi aku rasa macam takde la rosak plak. masa service hari tuh encik pomen kata mr orangie aku sihat walafiat. so, aku rasa, seminggu minyak kereta untuk pergi balik kerja hanyalah RM25 RM15

RM 15 ????? serius aku macam tak percaya lagi sampai sekarang.

tol lagi la takde kan. wahh suke!

bukti lagi : breakfast hari-hari dalam RM3. lunch RM 4. so total RM 7 je weh. dinner? takde. sebab aku makan roti and buah aje malam-malam sekarang ni. motif, breakfast dah la heavy, lunch pun confirm la nasi. so malam diet bagi perut rehat. hehe.

gym aku tak payah bayar lagi sebab aku dah freeze kan. mane la ade fitness first bagai kat JB ni. ade pun kat singapore sana. malas aku nak meredah jam pergi sana.

agak-agak, aku boleh jadi kaya ker dalam masa 5 tahun lagi?


yeay!

No comments: