Wednesday, May 19, 2010

how to cut your fringe without going to the saloon.

tajuk sikit punya panjang tak hengat.

special request. ade orang suruh aku update belog. tapi aku takde idea nak bebel ape. sebab cuaca kat sini asyik mendung hujan je. gloomy jek. buat aku rase miserable and menambah ke-lone-li-an yang sedia ada. lonely sebab gaduh dengan bf. padan muka aku kan. sape suruh cari gaduh. pastuh pergi cakap kat dia aku tak kesah kalau dia takde. tak kesah kalau tak jumpa. padahal sangat-sangat lah kesah. budussss pergi cakap macam tuh. ngok-ngeks.sesal tak berguna. eh, tak sesal lagi kalau aku pergi mintak maaf kot. eh tak tak. kalau mintak maaf dulu nampak aku yang salah. tapi aku tak nak mengaku salah. camno tuh??

oleh kerana dah takde keje lansung. eh. bukan. oleh kerana takde gaji lansung nak pergi salun, aku decided gunting rambut depan sendiri. ala. fringe la. rambut depan = fringe (bahasa omputihnya lah). ngerti? (bahasa indon plak)

okey. mari mula. 1st step.
sikat rambut depan kau ke depan. takkan la ke belakang. hiks.

2nd step.
ambil rambut depan tadi. then gulung-gulung kan dia. macam di atas la.

3rd step.
potong. potong. potong. (sila baca mengikut rentak iklan wimax tuh.)
potong ikut desired length.

4th step.
takde 4th. siap dah.

taraaaaa!

bentuk fringe tuh akan jadi cantik je nanti. dont worry. seriously, aku dah try beratus kali.
sila abaikan muka yang berminyak itu. sila maklum, yours truly belum mandi lagi time ni. tapi sekarang ni dah mandi. eh, perlu ke bagitau?

pesanan penaja : jangan potong terlalu pendek. parat-parat hujung hidung sikit paling okey. kang terlebih kontot, tak dapat nak tolong dah weh. kau sambung guna selofen tape ke, stapler ke, double sided tape ke, tetap tak mengubah keadaan. sila prihatin. (-_-")

ok, selamat mencuba!


2 comments:

Anonymous said...

parat-parat2? muorian sungguh heheh~
thanx 4 de update.. really enjoy ur writing..
lg 1, jgn r gado2 lg... cian bf tu.. dh r keje tensen.. xkn nk jd awek yg very de menensenkan kot.... time call memanje r ckit... ilang pnat dia tau... huhuh..

Norhernani Lukman said...

haha. no problem. mestilah. org muar kot.heheh