Sunday, May 16, 2010

selamat hari guru untuk semua pendidik bangsa!

*tajuk tiada kaitan dengan entri*

oleh kerana hari ni tak buat apa-apa lansung, i decided untuk kemas bilik. mop lantai, sental toilet bowl, sapu bilik, lap tingkap. most of the time memang melepaks dalam bilik je. so bilik kena bersih sentiasa. mak ajar, walaupun banyak barang, tapi kena teratur dan bersih. toilet plak mesti selalu bersih supaya tak senang dapat penyakit.

so, masa mengemas bilik tu, baru la terperasan benda yang sangat penting dalam hidup. kalau tak ada mereka-mereka ni...tak tau nak imagine macam mana hidup.

paling penting, ni.
kalau tak ada, boleh mati kebosanan.

yang kedua, ni.
biskut lain tak heran. hup seng tetap yang teragung. makan macam tuh je pun sedap. tapi paling terbaik bile cicah dengan teh o suam. huiiiii...best giler. nak-nak bila dinikmati time-time hujan petang-petang. pastuh tido. hahaha.

so, tuh yang paling penting la. yang kalau takde memang tak boleh tahan. boleh sasau.

eh, ade lagi satu. ni hah.
 clinique gel moisturiser. love the fact that it is not oily, at all! dah 3 botol aku pakai and its never failed to give me the best.

nak tips lain, you can also apply it to your hair. bad hair day? not with this thing ok. hehe. the fact its not oily, so boleh apply kat rambut without bagi kesan berminyak. betul ni. try la! so rambut yang mengerbang-ngerbang tuh senang je nanti nak uruskan. takde la nak terkeluar sana sini. hehe.

then kemas-kemas lagi. jumpa plak benda ni yang paling aku sayang.

necklace from mum. hari tuh bukak sekejup sebab ade rashes skit. now dah ok, boleh pakai balik =)

adidas shoes. sayang, i know dah lame tak gune kasut ni. but i love it very much ok!

baby swatch. walaupun 1 swarovski die dah hilang, tapi still sayang.

p/s: sayang, your fossil watch is still with me. taknak order tali baru ker? kalau order hari tuh mesti dah nak dapat dah skang ni.

when i miss you, i look at the watch and ingat zaman-zaman kat um dulu. heheh. dah lama tak lepak maple dengan kamu. rindu rindu rindu.

ok. daa~

No comments: