Sunday, June 06, 2010

resepi sarapan enak.

ramuan utama : setin biskut hup seng & teh o panas jenama lipton.
peralatan : sudu & mug

mula-mula, bancuh la teh o lipton panas dan sediakan biskut hup seng.


lepas tuh ambil biskut sekeping biskut hup seng dan pecah-pecahkan menjadi 4. kemudian rendamkan ke dalam mug yang mengandungi teh o lipton tadi.


dengan menggunakan sudu, sumbat la keping-keping kecil biskut hup seng tadi ke dalam mulut. ia akan bertambah enak jika anda menyudu sedikit teh o panas bersama keping-keping kecil biskut hup seng tadi. rasa nya lagi lazat dan hebat ya puan-puan.

atau anda lagi suka cara begini. patahkan sekeping biskut hup seng kepada 2 dan di cicah dengan teh o panas selama 5 saat kemudian cepat-cepat sumbatkan ke dalam mulut.


ulangi langkah di atas sehingga anda merasa kenyang dan sendawa besar berbunyi "erkkkkk". kemudian cepat-cepat sebut "oppsss..alhamdulillah.."

tips hebat : rasa biskut hup seng di cicah atau di rendam teh o panas akan lagi super duper sedap jika anda memakan ia sewaktu sarapan pagi tanpa mengosok gigi dan membasuh muka. percayalah.   (-_-'')

sekian.

eh, sebelum tekan 'publish post', saja la nak cerita. semalam i dengan cik liyana hamzah meng-explore JB. tapi tidak lah habis 1 JB tu di tawaf. cuma pergi ke jusco tebrau city kemudian ke city square kemudian ke bazar jalan seget sehingga tengah malam. walaupun 3 tempat jek tapi kami rasa hebat. sebab ni lah first time meronda JB tanpa sesat dan guidance dari sesapa. hebat tak? hebat tak? hu.

dah jumpa port nak beli baju kurung untuk raya. yes!

kat city square.

on me: dprimandpompadour leather jacket, cotton on tunic shirt, catswhiskers leggy (with zipper stripe) and  charles&keith studded flat. 

ok byeeee.

No comments: