Monday, July 26, 2010

ASB loan

should be on MC today. well, yes i am, literally. hehe. got infection at my thyroid. no neck swelling. but i have problem to eat, and kunyah. nak nganga mulut luas-luas pun susah. adoi. bile rase nak menguap, kene control mulut. bukak comel-comel jek. haha. 

well, pagi tadi pergi bank with parents. settlekan deposit rumah. and tak pasal-pasal jek ter-buat loan ASB. hakhak. memang dah lame dah nak buat loan ASB ni. ikat 20 tahun. monthly rm200. loan rm30 ribu. tapi after 3 tahun, if interest die dah rendah, boleh jual unit kite. tah, aku pun tak berapa nak paham lagi ASB ni. haha. yang aku tahu lepas 20 tahun ade la 30 ribu tuh balik plus dividen. will make lebih kurang rm 50 ribu. yeker? tah. hahah.

oh, banyak nya hutang aku sekarang ni!
-loan ptptn
-loan kereta
-loan rumah
-loan ASB.

haiyakkkkk!

but, look at the bright side. these are for future. and thinking of nak amik insurans. akmal dah bising suruh amik. tapi i belum jumpa lagi insurans yang boleh cover maternity and labour together with accident, diseases and other injuries. yang i jumpa setakat ni die separate. maternity lain, injuries lain. memang lain-lain ke? takde yang satu pakej ke? isk.

well, i am grateful for i am today. i am not who i am today if its not because of my parents and my family escpecially mak. she is my biggest supporter. hehe.

ok. bye.

2 comments:

LyaNa HamzaH said...

kau ikat loan ASB ngn bank mana?aku baru nak tanya2..

HERNANIE said...

cimb. senang potong gaji terus.