Thursday, July 01, 2010

fullest? crap.

life is not having what you want in one time. ape yang kau nak tak semestinya kau akan dapat at that time. ade orang kene usaha untuk dapatkan ape yang die nak. ade orang tak payah. rezeki datang bergolek, orang kata.

tapi kalau semua yang kau nak kau dapat, kau puas ker? dulu aku memang macam tuh. mesti dapatkan ape yang aku nak. now, i realise. bila aku dapat one thing yang aku nak sangat-sangat, i'll loose one thing yang aku ada or patut dapat. mula-mula rase unsatisfied. tak puas hati. and i just cant help it. tak tau ape yang tak puas. and tak tau macam mana nak luahkan. but i just know ade benda yang aku tak puas hati, tapi aku tak tau ape die.

complicated kan? yes. memang pun.

seumpama gambar ini.


aku nak ambil gambar gladiator heels. akibatnya muka aku tak dapat di-capture penuh dalam camera. 

ya, macam inilah hidup. 
takkan puas. takkan penuh. takkan fullest. 
tipu bila ade orang cakap "live your life to the fullest". tipu.

kau jangan percaya. aku atau mereka? terpulang.




No comments: