Sunday, August 08, 2010

ayah saya yang hensem dan macho seantero dunia.

hello adik manissss. mana mau pegi tuh. haha. mereng jup.

kembali ke bandaraya johor bahru yang penuh pancaroba ini. penuh dugaan dan ranjau berduri. bisa melukakan diri jika tak berhati-hati. eh, kan dah cakap aku mereng jup. gilak nak bermadah puisi pulak ni. hu.

anyways, takde tercicir pape barang lagi dah kat muar. except tinggalkan nikon d3000.


yes bebeh. ayah bought us nikon d3000 kat pikom pc fair tadi. wuhuuuuuuuu! tenkiu ayah. i love you gile-gile punye lah. haha.

tak bawak balik jb sebab next week balik muar lagi. ayah yang baik hati dan hensem gilak siap bagi duit untuk minyak dan tol lagi. mane kau nak cari ayah yang baik hati dalam dunia ni lagi weh! hahaha. time ni la kan pujian tinggi menggunung kan. padahal lain-lain hari taknak pulak nak puji ayah bagai. huhuk. ni lah anak-anak zaman sekarang. and malam tadi pergi bazaar. ayah belanja baju raye pesen-pesen lip lap lip lap anak mami selai. hohoooo. tenkiu ayah. cium peluk kuat-kuat.

shame on me. dah keje still ayah belanja baju raye and belikan dlsr. zakat fitrah pun ayah bayarkan lagi. gilak ini budak. masih duduk bawah ketiak ayah lagi. dan mak jugak. entah bila nak berperangai macam orang yang betul-betul dewasa. isk isk isk.

mak siap dah sound. "ni renew roadtax ade duit ke ni?"
aku jawab, "orang try kumpul duit la ". diulangi, TRY ok. TRY. belum tentu ade. hahahaha.

OMG. bila aku aku nak hidup independent tak yah bergantung hidup dengan mak ayah lagi?

oh aku mahu berubah.....tahun depan.

yer. tahun depan aku berazam nak hidup independent tak nak guna duit mak ayah lagi.
diulangi, TAHUN DEPAN. BERAZAM. ye. kau nilai la sendiri. hahahahaha.

ok. nak gi google camne nak skill nikon ni untuk 1st timer macam aku ni.  hahaha.

adiossss~

No comments: