Monday, August 30, 2010

guy's things

nak cakap aku terer. tidak la jugak. tapi sejak dah jadi dewasa ni (dewasa ke kau? perangai macam budak-budak je lagi ni), aku selalu duk perhati orang and tengok gelagat orang. some of my kawan-kawan lelaki told me about their feelings or opinions and i come up with these.

-tak semua lelaki suka perempuan yang manja-manja ala-ala gedik. some of them suka independent ladies yang pandai berfikir sendiri. but guys would love it if we ask their opinions. they feel much needed. kot?

-tak semua lelaki suka perempuan yang mulut nye cakap banyak tak berhenti-henti. give guys some spaces to talk jugak. ni asyik kau je yang bercakap tak henti-henti. even though kite yang memang jenis banyak cakap and peramah. reserved la skit kot. some guys like women yang ade sikit mystery. kot?

-if they asked we girls, where to eat, nak tengok wayang ke nak g shopping, give some ideas rather than kau cakap tak tau. even tough last-last die tak ikut pun ape yang kite cakap.  but better dari ikut je kan cakap derang. bosan kot hari-hari tanye nak makan ape? tak tau. nak tengok cerita ape? pape saje tak kesah. nak makan kat mane? kalau die tanye ni sila jawab, makan di mulut. haha.

-some guys suka perempuan yang ade opinion sendiri, tapi jangan la sampai kau bantah bulat-bulat ape yang derang cakap macam kau sorang je pandai and terer sangat. ok. yang ni aku selalu buat. tapi last-last aku mesti kalah jugak. haha.

-guys tak suka perempuan yang banyak tanya. macam kau ialah penyiasat detektif conan ke inspektor gadjet. mane-mane lah. mulut cakap tak henti-henti sampai rimas derang dengar. bagi la derang bercakap pulak ok.  ni pun aku selalu buat. sebab kite mesti la tak puas hati kan kalau tak dapat jawapan yang kite nak kan..haha.

-memang bagus menjadi diri sendiri depan lelaki. jadi natural. tapi jangan la natural sangat sampai meng-annoying-kan derang. most of the guys prefer women who can carry themselves well in public. takde la asyik nak berkepit jek kan.

-lelaki suka tengok perempuan seksi-seksi tapi bukan untuk dibuat calon isteri. kot?

-beware of your temper ladies. who likes orang yang panas baran?

-talk with appropriate voice's tone. tak perlu cakap kuat-kuat kot nak bagi satu padang bola dengar suara kau. malu kan kalau tengah lepak-lepak kat maple, sekali suara kau je yang dengar satu kedai tuh. yang penting jangan cakap banyak sangat tak berhenti macam kau sorang je yang wujud kat situ. erkk..aku pun annoying kat orang macam ni. pastuh gelak kuat-kuat. rase nak lempang laju-laju. haha.

i think those i mentioned above applicable kat orang-orang yang baru nak berkenal-kenal and berusha-usha kot. ahaks. sebab la aku selalu jadi tempat lelaki-lelaki tersebut meluahkan perasaan ape factor yang turned down kan diorang bila nak start nak kenal-kenal dengan perempuan yang derang duk usha-usha tuh. huhuhu.

hellooo. aku pun tak perfect sangat kot. tapi mane la orang yang perfect dalam dunia ni kan. so i'm sharing these to you all. peringatan untuk aku jugak ni, haha.

kot-kot sesape ade nak tambah-tambah lagi ker?

2 comments:

shir0 said...

ap yg dikata totally bebar belake..... it's da truth babe~~

HERNANIE said...

iye ke? ramalan ku benar belaka. haahhaha. poyo