Monday, August 02, 2010

of weekend and stuffs~

hoh. seronok nya hari ni cuti. dah la ade audit JKN. selamba je aku cuti. nasib baik lah lab aku ade lagi sorang pegawai. so takde la rase bersalah sangat cuti hari ni.

hari jumaat tuh balik muar naik bus jek. jumpa yana kat larkin. tought boleh bergosip panjang dengan dia. sekali dia bantai tido sampai muar. macam hampeh kau nok. haha. sengal betul. then, sampai jek bus-stand muar, jumpa mak ayah and balqis jup. derang pass wedding present mazseela and baju kurung nak pakai pergi kenduri. then akmal datang and makan sama-sama with my parents and terus kitorg gerak balik seremban. sebab takut sampai seremban lambat. tak balik rumah pun. mandi pun tak. hoh. busuk gile. then akmal hantar aku gie umah makcik kat seremban2. die balik rumah die la kan. pagi-pagi yang tak berapa pagi sangat dia datang amik and gerak g serdang for mazseela wedding. (bazli, nanti bagi gambar kat aku eh).

tema gold. classy gitu! suke!

habis kenduri, aku tukar uniform jup kat shell. tak selesa la plak pakai baju kurung nak gie jalan-jalan. akmal ajak pergi mid valley. dulu masa kt UM mesti nak muntah dengar nama mid valley. asyik-asyik mid valley. takde tempat lain ke. tapi kali ni tak. mid valley? hoho. nak aje. and most of the shops offer sales up to 70%. homaiGucci! masuk cotton on, penuh dengan manusia. topshop pun same. miss selfridge pun. even kat jusco and metrojaya. line que nak beli tiket movie gsc pun beratur sampai ke mcd tuh. sesak nafas aku tengok. last-last akmal ajak gie tengok movie kat gsc signature gardens. mahal pun mahal la sebab malas nak bersesak-sesak kat mid tuh. movie marathon. salt and soccerer's apparentice. inception full house plak. ingat kot dah lama tayang orang tak tengok dah. isk.

and akmal nak cari kasut kat clarks. habis semua kasut kat rak tuh die try. beli kasut kalah perempuan die punye cerewet. hehe. nasib baik beli jugak. kalau tak mesti orang sales kedai tuh hangin kat die.


then turn aku plak nak perabeh duit. hakhak. nak cari handbag. guess is big no no sebab kat petaling street pun banyak design same. so, tak yah membazir beli guess ok. haha. charles&keith pun having sales. ramai nye manusia dalam shop tuh. tension betul. tapi aku suke kt new arrival handbag yang ngak ada diskaun nye deh. heeee. spoile betul. tengok-tengok bag yang lain tak berkenan dah aku. akmal cakap amik je la beg tuh. so, aku pun beli jek la. hakhak.

and his shoes is more expensive than my handbag. its not fair. not fair at all. isk.

esoknya pulak, date dengan salina and roro kat the curve. akmal tak ikut sebab die nak lepak-lepak dengan kawan die pulak. bagus jugak. sebab kalau die ikut tak boleh nak gosip lebih-lebih. hakhak. berborak tak henti-henti sedar-sedar dah pukul 4 akmal suruh balik. kacau betul. hu.

best gile dapat hang out dengan korang!

thats the new handbag. terus pakai tak boleh blah. and the new ankle boot. my sister belanja.
that boot gave me bruises and crack heels. baru 1st time pakai lupe nak sapu vaselin. hu. pity my feet.

so sorry to fizah, julie, ezza, kak ita. kak nurul. tak dapat jumpa korang. tak sempat la. next time datang kl jumpe korang plak ok. hu.

ok. ciau~

2 comments:

LyaNa HamzaH said...

demmmmmmmmm handbag baru.........jelessssss..nak c & K jugakss..oit kutuk aku yer..hhahaha..siot jek.

HERNANIE said...

hehe. kau beli la nnt. byk2 beg lawa2 jgk. hakhak. tp yg ni shop die kecik jek. shud go yg kt sunway p. lg besar. hu