Sunday, September 05, 2010

huge damage. seriously.

eh korang. lagi 4 hari nak raye la. wehoo. tak sabar gile ok nak cuti. mintak cuti 4 hari je tapi dapat cuti 10 hari. termasuk sabtu ahad, 1 syawal and hari malaysia. hakhak. pakej lengkap.

so, oleh sebab minggu depan nak raye dah, tidak lah aku menggatal nak balik muo. si kenit pun takde dah gi KL ikut mama papa die beli baju raye kat sane. sunyi plak die takde aku mesti boring duduk rumah takde sape nak ajak gaduh. so, ter-stranded ler aku kat jb gamaknye weekend ni yer.

pastu kirim salam la kan aku nak duduk rumah je kan. memang tidak ler. kemane kami? kami tuh aku dengan yana ler. sape lagi. buat-buat tanye plak. sekeh kang.

siap-siap lebih kurang dalam pukul 3 pm ambil yana kat blok rumah dia. banyak la kau siap-siap lebih kurang je. padahal 2 jam kot aku pilih baju. ye ye. aku memang ade sindrom tak-tau-nak-pilih-baju-ape-nak-pakai bila nak keluar berjalan-jalan. pastu mula lah ade perasaan suara halus berbisik-bisik kat telinga cakap "nak kena beli baju lagi ni sebab dah tak tau nak pakai baju ape". okeh sila cubit diri sendiri sekarang. padahal dah banyak gile kot baju sampai dah penuh almari. ni pun dah kurang sikit sebab mase nak pindah dari shah alam dulu aku buat junk sale kat housemates. jual baju-baju terpakai aku yang still in good condition tapi dah tak pakai. sebab. dah. agak. gemuk. oh malu nye. ade juga yang tak pernah pakai pun. jual separuh harga kat diorang. laku okeh.

ok. back to the main story. we all pergi jusco tebrau. ramai gile manusia aihh. pastu banyak plat kereta singapore. yang melayu ok la aku paham jugak la nak shopping raye. yang ca ya nun alif tuh aku tak paham nape nak sebok-sebok jugak. duduk je la kat rumah diam-diam kan. haih la. buat penuh parking je. lepas dah shopping semua, nak cari tempat berbuka *even tak puasa pun. hu* tapi semua dah full house book. adoi. last-last gie red box amik buffet berbuka. melalak dalam tuh sampai kul 1 pagi. 6 jam ok! 6 jam! gile lah. dah takde suare dah ni. tekak pun dah sakit-sakit. suare pun dah ala-ala serak garau cam serina rezduan dah ni. siap aku dapat free coupon sebab aku ade member card red box. free sorang untuk next session karoke. siap buffet. mau aku tak sengih besau kat situ. hahaha.

pastu kan..mase tengah jalan-jalan dalam jusco tu kan...ade 2 orang mamat tu kan..diorang kan macam indie photog kot..ade nikon d300s sorang lagi nikon ape tah macam canggih je...derang kan...amik gambar aku dengan yana tau...hahaha. macam-macam curik-curik amik gambar la. mula-mula aku dengan yana dah perasan dah tapi kitorg buat-buat tak tau je. control ayu muka. mantain vogue. buat-buat tengok tempat lain. haha. aku macam nak aje pergi kat mamat 2 orang tu. nak aje cakap "abang, bak email facebook nanti upload ok saye nak tengok". haha. tapi tak terkeluar pulak ayat tuh. tau la aku dengan yana ni photogenik. sampai ade orang nak curik-curik amik gambar kitorg. haha. eh ke photogedik. ntah. tapi aku macam dah nak terposing sambil buat peace dah. hehe

cardigan biru ni baru nok. 2nd time pakai. beli last week kat wetex parade. ala ala chanel gitu. haha. fake fake fake. ade aku kesah? yang penting bukan fashion faux. hu


*klik gambar untuk tumbesaran hebat*

the treasure i did. warghhh! banyak duit habis. mari sama-sama mengira. 

clinique gel moisturiser rm150. free sampul duit raye and dodol (yang dalam box comel tuh).
selipar rm41. selipar yang pakai sekarang tunggu masa nak putus.
floral shirt rm39. takde motif beli. tapi ia sangat comel. haha.
acuvue O2 contact lens rm70. dah takde stok contact lens. sume dah tamat tempoh. hu
berus gigi raye. rm6.90. berus gigi pun nak raye jugak. haha. 
inner shine pati prune rm47.70. aku baru nak try minum. ade sesape penah try? dapat ke raut wajah cantik berseri dari dalam? share sikit.. ini, akmal yang suruh beli. siap cakap kalau tak cukup duit nanti dia support. kan sayang kan? kan? haha
oh ye cardigan biru itu rm50. 

soooooo...total damage to my wallet is rm404.60. homaiGod!!!!! ape ni ape ni. baru hari tuh cakap nak berjimat cermat. makkkkkk! tolonggggg! ayahhhhhhh! bantui diri kuuuuuuu!!

sudah la kau. menangis air mata darah pun tak gune. huh. nyampah.

No comments: