Friday, November 12, 2010

drama 3 babak

hari ni patut hari jumaat yang ceria dan gumbira. ye la kan, jumaat kot. mestilah seronok nak berhujung minggu kan. tapi sebab satu insiden ni memang membuatkan aku bengang gila. memamg tak boleh tahan dah terpaksa aku cerita pasal ni dalam belog. ceh, paksa ke? macam rela je. lagi pun atas permintaan khas oleh orang yang tak dapat menyaksikan drama 3 babak tadi. ahaks.

macam ni. kau dah la masuk lambat lepas rehat tadi. pukul 3.45 baru kau masuk.dah la tak inform kat kitorg mana kau pergi. inform bila dah on the way balik pukul 3.30. heloo at least inform la awal-awal at least bole cakap pergi hari isnin nanti sebab kan jumaat mesti waktu lepas rehat adalah amat amat singkat nak siapkan kerja. okeh budak sekolah pun tahu pasal ni.

then bila dah masuk lambat tuh biasala die punye kecohhhhhhhh. fuhhh. tak larat nak dengar dah. pastuh ngam-ngam pukul 5 masa die tengah taip demo tuh nak balik dah. alasan, blok kerete orang lain. aku ingat kan die nak alihkan kereta je. sekali terus balikkkkkkk! lepas tuh tinggalkan kerja bersepah macam ni.




ade sampel tinggal dalam centrifuge lagi. tak proses. siapa kerja lab tau la kot prosedur kerja. bukan macam gambar dia atas ye. die main tinggal je benda ni semua. habis kau nak harap orang lain sudahkan kerja kau ker? sorry la derrrrrr? kalau kerja kemas ade hati jugak aku nak sambung. tapi aku tak hingin nak sambung sebab aku bukan dapat claim off or OT pun. hahah. 

apelagi, call la die suruh datang lab balik. bole tak die cakap die terlupaaaaa??? kepala tah ingat ape tah sampai terlupa kerja? nak kata dah kawin ada anak cucu takde pun. hiiiisshhhh.

pastuh sampai-sampai lab, ape lagi. mula la kecoh die. bagi 1000 alasan yang orang dah tau pun cerita kau tuh. so boring. and annoying.

kisah selanjutnya....malas dah nak cerita sebab alasan dan ayat yang sama yang dah boring dengar. helloo orang lain pun ade buat salah tapi cepat cepat sedar kesalahan sendiri dan mulut senyap takut buat salah dah. takut nak melawan. ni tak. lagi kau naik minyak yek.

dah dah la tuh. boring betul cakap pasal kau. haha.

3 comments:

AdiChik said...

ada jugak insan yang macam gini...
macam ner rezeki nak berkat kalo kerja dengan caranya yang tersendiri...

marcelle said...

hmm..nak kate xde pegangan agama.. Cara bckp sering myebut name tuhan tp lgsg xmencerminkan org yg bramal ibadat..kdg2 pelik... Memg btul,rejeki xkan berkat.kite kn keje dgn nyawa manusia.. Biarla ikhlas dan dedikasi..

Anonymous said...

batch ko lah ni adi oiiiii~~~~~
AKA really LIKE dis~
demm hoT!!!!~~