Tuesday, November 09, 2010

entri berangan

and my mum dah start tanya, berapa banyak dulang balasan nak bagi. pihak akmal bawak berapa. aku jawab rileks la mak lama lagi. padahal diri sendiri dah gelabah jugak.

and we all ingat nak singgah nilai masa on the way pergi kl raye haji ni nanti. survey-survey. mak cakap dah alang-alang lalu nilai kita singgahla kejup. tapi aku macam tak berapa percaya mak nak survey tengok-tengok je. for sure dia akan beli something jugak nanti. trust me!

mak lately ni sakit bahu sebelah kiri. tak boleh nak gerak angkat tinggi-tinggi. asal buat kerja lebih sikit mula sakit. asyik pergi urut tapi tak elok-elok. suruh pergi cek kat hospital taknak sebab takut masuk ward. last last aku bagi kata putus. ikut aku balik jb cek kt hospital aku ni or pergi hospital muar. tau takut. hehehe. die cakap ok nanti pergi cek kat hospital muar. straight away called akmal that day. mintak tolong MO lab die buatkan surat refer to orthopedic. tak payah nak pergi poliklinik biasa. kena tunggu berjam-jam. angah cakap bagus betul ade bakal menantu kerja hospital ni. helooo aku pun kerja hospital jugak ape.

so isnin hari tuh mak pergi cek. aku pesan kat akmal suruh mak buat xray and terus pergi orthopedic. firasat aku kuat cakap mesti ade kait dengan spine. betul aku teka sebab after balik dari hospital aku suruh mak bace ape doctor tulis kat report die. it is cervical spondylotesis. sah memang dah sah. pastu aku cakap kat mak dah jangan pakai rantai berat-berat besar rantai ikat monyet tuh kat leher lagi. hahahahaha. malam nye akmal hantar kan ubat and follow up lagi sebulan.

balik nanti aku nak tengok report tuh. if severe harus la aku refer mak ke surgeon-surgeon spine yang aku dah kenal. ape guna ade mereka as kawan. mungkin ke hukm, hkl or tawakal or pantai bangsar or selangor specialist. tengok la nanti macam mana. yang penting aku pesan kat angah kau belikan mak mesin basuh automatic baru and kat adik aku cakap kau kene tolong mak vacum rumah hari-hari. kat balqis, ermmm tolong jangan menggedik depan uwan. haha.

aku hope tak severe la. harap-harap tak kena masuk implant.

in the mean time, berangan nak mini dais macam ni yang boleh DIY. so that tak perlu kemas bedroom. so that family tak penat terutama nya mak.


source : tak berapa ingat. haidar design kot.

yup i just need a mini dais tempat nak sarung cincin and ber-camwhore.  tak perlu yang grand-grand tuh. less is more.

4 comments:

Anonymous said...

setuju nanie..(jgn lupa bc comment aku kat entry b4 yer..hehe)..
x yah complicated...simple tp WOW..
x terlalu mahal tp grand n gempaq...
:)
-fizah-

HERNANIE said...

Hehe tq babe. Dah bace dah. TU la mcm x ready lg tp I'll get myself prepare. Hehehe.

Puan D0T said...

eh junior aku?? hihihi
kau kerja dengan maseela ek?? kem salam die k??

HERNANIE said...

iye senior ku. ha'ah same lab dgn maseela. ok...hu =)