Wednesday, November 24, 2010

karangan surat tak rasmi

i added the ticker for the upcoming e-day. yes, maybe u all will say "hek eleh pompuan ni, kecoh gile. baru nak engage jek. lum kawin lagi dah sebok cerita pasal semua". and helooo this is my blog so sukati aku la nak citer semua. kalau tak suke bace pergi mamps. ade aku kesah. hakhak. ok nani, please mind your language. tempat awam ni. hehe. ok ok.

the reason  why i wrote (ok acctually type aje) all about my preparations, my feelings is that i want to remember all of the moments. the feelings of it. kau harap berkahwin sekali seumur hidup kan. and of course lah nak ingat-ingat saat-saat penting macam ni seumur hidup kau kan. so yes, memang akan ku ceritakan semua yang ku rasa sampai a ke z. i know all bride to be or ex-bride ade feeling macam ni kan.

and this blog is like a medium for communication. lets say, kau nak design macam ni, macam tuh, tapi takut nak cakap dekat bf or dekat tunang, suruh die bace blog kau dan mesti dia akan paham. dengan syarat kau tulis entri pasal benda yang kau nak dengan ayat yang penuh perasaan sampai si dia tak sampai hati nak menghampakan perasaan kau. hahahaha. dengan cara itu, secara paksa rela dia akan ikut permintaan kau. eheheh.

macam ni.....

kepada encik teman lelaki yang dikasihi, 


the reason i book photographer tuh sebab they all ialah photographer profesional. kalau i tak sempat kurus seperti yang  u nak, they all boleh hide all my lemaks. and pulak tu u tak kasi i make up tebal-tebal. so kalau muka i tumbuh jerawat that day, they all boleh hilangkan jerawat i tu. bole la kasi nampak muka i ni glowing dalam gambar nanti. ngerti? on top of it, u, eh tak, kita ni dah la tak fotogenik. pastu u dah selalu amik gambar muka tak siap. let say semua gambar yang kawan or famili kita amik semua buruk macam mana??? nanti i nak letak kat FB pun malu...lepas tu nanti bila gambar tuh dah siap dalam album yang cantik. takyah dah pikir nak cuci gambar tu semua nanti. plus, tok nenek cucu sedara sepupu sepapat makcik pakcik kita mesti nak tengok gambar kan. takkan nak cakap, pakcik bukak la FB, semua ade dalam tuh. mane la derang tau FB tu apeeeee sayang oi.

and secondly, i TERbeli kain sampai rm700 sebab i tersalah dengar ingat sales girl tuh cakap rm300 jek. tapi bila dah potong-potong kain tuh and nak bayar rupenye ialah rm700. (tipu tipu tipu padahal memang tau harga die macam tuh). tapi kain tuh cantik sangat kannnnnn? kan? kan? even mak u pun cakap cantik. haaa..u kene dengar cakap mak u! lagipun baju cantik diperaga untuk sape? untuk mak u jugak, sebab die yang akan tengok i dulu before u. ehehehe. kalau die tengok i pakai selekeh-selekeh je, sape yang malu? u dan keluarga u jugakkkkkk...


ok. sekian terima kasih. harap anda memahami. 

daripada, 
teman wanita mu.

p/s: pecah kaca pecah gelas. sudah baca harap balas.

**surat tamat**

2 comments:

Anonymous said...

Cik Nanie..SUWEEETTT nye...;)

-pjah-

nanie said...

Hahah pijah, ssh ckp terang2 nnt gaduh. Ckp mcm ni sng skit. Haha