Sunday, February 28, 2010

tennis la pulak...

masa hari jummat balik dari penang tuh kan terus gie jumpa akmal. then we all gie mid valley.

apparently, dia ialah tengah gila main tennis. sangat-sangat. now every week ade training tennis pulak. nak masuk tournament jugak. makin susah lah nak jumpa weekend. haih..apalah nasib dapat boyfie yang hyperactive dalam sport nih. hu. hari tuh football. now dah abes football, tennis pulak. basketball tetap tak tinggal. snooker lagi lah tak boleh tinggal. kalau bola jaring lelaki boleh main, rasa-rasa mesti dia nak try main jugak. hahahah.

so, motif gie mid ialah cari kasut tennis dia. gaya mesti macam pro. racquet pun nak beli baru jugak nih. bolabat ke wilson ke. wah, aku pun dah tau sikit-sikit pasal tennis. sebelum nih tak penah amik tau lansung okeh. so, aku cakap kat die, racquet tennis lama jangan la jual. mana la tau kut-kut bila aku balik muar die boleh tolong ajar main. and outfit perempuan main tennis kan cantik-cantik. yes, itu lah main reason nye macam nak belajar jugak. hahahhaha.

so, penat dah round satu mid, akhirnya jumpa jugak kasut yang dia pekenan. last customer before kedai tuh tutup okeh. ye la. masuk kedai tuh pun dah kul 9.45 pm. nasib baik salesgirl dia baik hati melayan. hu.

 haa. ni lah hasil nya. nike air tennis shoes bla-bla-bla. tah ape nama dia aku pun tak tau. hu

motif : kasut nih aku yang pilih. and encik bf pun suka sangat-sangat kat designnya. and aku tambah sikit duit aku untuk dia beli kasut ni. just to show him that i support him in whatever he does. hehe.

tapi ada jugak membebel-bebel kat dia pasni susah nak jumpa lah, leceh lah, sport lagi penting dari aku lah and macam-macam ayat yang annoying lagi. hahahaha.

p/s sayang : jangan lupa pakai sunblock banyak-banyak okeh. SPF 50 punye tau. i tak nak u jadi hitam legammmmmm! huhu.

Saturday, February 27, 2010

revenge of the meatball

baru balik dari outstation ke utara. bosan gilak. sorang-sorang. heh.

maka tiada gambar diri sendiri sebab takde sape nak tolong amikkan gambar. nak mintak orang lain tolong macam malu pula. nanti di ingat kecewa bercinta melarikan diri ke utara. hehehe.

first stop hari tuh ialah kedah sebab kedah kerja hari ahad kan. maka nya terpaksa la beta kerja hari ahad jugak. tapi tak mengapa sebab ade kredit leave. bukan macam company delfuck sebelum ni. hahahah. all the way nampak sawah padi jek.. teringat farmville pulak. hu

seeeee....sawah padi. iye. snap gambar mase drive. hu

kat kedah stay kat sungai petani. hotel crystal ape tah name die. round-round kat pekan sungai petani. sekali ternampak ni.

RFC ya'll. bukan KFC okeh. they claimed they all ialah first usahawan  bumiputera yang bukak restoren makanan segera yang dijamin confirm hundred percent halal. so, aku pun teruja nak try. hehe. sekali masuk dalam, mak aihh ramai gilak orang queued. aku plak selalu pikir kalau kedai makan tuh ramai gilak orang mesti sedap neh. menambahkan ke-terujaan aku nak makan. semua-semua yang KFC ade, RFC pun ade. you named it. mashed potato, coleslow, wedges, sume ade lah. serius ni. tapi ayam die cemetot-cemetot sikit. kecik-kecik jek. hee. tapi ok lah rase die. malas nak komen lebih takut masuk jail or kene saman dengan tuan punya kedai plak nanti. 

so after gie kedah, aku singgah perlis plak. tido semalam sane then terus shoot pergi penang. penang kene duk lama sikit. reason nye, korang pun tau lah. makan sedap-sedap. hotel best. hehe. so, aku stayed kat tanjung bungah becah hotel. best. sebab betul-betul tepi pantai. hari-hari breakfast by the beach. ecehhh..

hari last, aku gatal gie dinner kat bawah. pastuh, kenyang sangat tak habis makan. membazir. isk.

amik angin petang and tunggu sunset. hu.

buah kepala, eh kelapa, tolong jangan jatuh hempap kepala aku..hiks

so sampai-sampai je kat kl, terus gie jumpa akmal yang dah sedia ada kat sini. hee. gie ikea. makan meatball!!! yeay! lama gile dah mengidam berangan kempunan teringin nak makan ala-ala batu belah batu bertangkup gitu. yeayy!! ---di samping membeli perabot yang mak die kirim. haha. comel---


ok. dah. bye.

Sunday, February 21, 2010

be patient is hurt.

i can't wait to meet u sayanggggggg!

4 more days to go.

cepat-cepatlah habis kerja kat penang ni.

(-_-")

sangat bosan memandu sorang-sorang okeh!

Friday, February 19, 2010

bosan bace ni. tak yah bace. huh

i have so many things to do!!! hate the fact that i have no time for myself.

i need to do money-pos order to PPUM then buy the tender.
need to service my car.
need to do laundry.
need to pack my things.
need to go to semarak and settle some matters.
need to cash out money.

and the worst thing is i haven't go to gym for 1 minggu lebih! haihh.
dah rase macam gemuk balik.
benci. benci.

and tomorrow i'll be in northern for a week.
oh, rasa nya island plaza ade fitness first. boleh la gie melawat sana. heh.

ok nok. bye.

Wednesday, February 17, 2010

penang woh!

malas nye nak gie keje lepas dah cuti lame sangat. kan? haihh.

ok la. nah gambar masa kat penang. malas lah nak cita banyak. takde mood sebab office kosong takde orang ramai cuti lagi jadi aku jeles. hoh. nak cuti, tapi kang rugi sebab aku under probabation kang kene potong gaji. owh. rugi-rugi.

ok. mari mula.
line clear!
borong sate sotong kering.
pekena laksa penang ni

gayat nok!

taman rama-rama

mee udang sungai dua. wajib!

hoh. sebab gie penang ni, aku terpaksa cancel kan date dengan aizat and faizal tahir tuh. sedih jugak tak dapat gie. tapi lagi sedih kalau kene tinggal nanti. hu.

Thursday, February 11, 2010

happy hols semua!

will be away for 4 days.
i'm going to penang for a holiday with my family. yeay!
perut akan dibuncitkan with lots of nice and tasty and spicy amd yummy foods and seangkatan dengan nya.
mee udang sungai dua wajib pergi.
borong cd sekeping RM3 kat batu feringgi wajib jugak.
char kuey tiaw original penang wajib makan.
lepak makan kat padang kota acara wajib.
lepas tuh muntah-muntah dalam kereta. eh, tak..alphard sewa. abang amir siap sewa alphard i tell you. sebab leceh bawak dua kereta.
okeh. mari berpacking. sebab besok after keje nak terus balik damansara.ehe.

selamat bercuti semua!

gambar-s akan menyusul kemudian hari. wahahhaha. okeh. bye.

Tuesday, February 09, 2010

another 17 days



how i'm going to survive until end of the month without seeing him for 26 days..

this will be the first time i will not meeting him for that long. before this, at least we can weet once in 2 weeks. during  this coming CNY holidays, i will going to penang with my family. then, the next week he'll have football match at JB. then from 22 Feb he will have his workshop and training at bangsar...but i'll be outstation to northern from the 20th to 26th...what a bad coincidence..benci benci tak suka.

hurm..but when i think again, there's some people yang tak dapat jumpa their other half sampai berbulan-bulan. and i should not complaining more, at least for now. hu.

ok. mari pergi kerja dengan bersemangatnya supaya dapat kumpul duit cepat-cepat. jom jom.

Sunday, February 07, 2010

weekend-less boyfie

my weekend turned out so awesome! hehe. kerana ini --->

hahah. suke. pergi threadszoo bazaar kat rasta TTDI ditemani abid and ain. jumpa shikin and ummu there and  didi juga. quit a big bazaar. puas hati. tapi panas nokk!
telah memborong tops and also the jacket from nadiah . dah lama gile cari jacket tuh. akhir nya jumpa jgk. weee.

then, off ke gardens and meet yana, hafiz, faiz, yan and her fiancee' kat sane. wooo..memang. kecoh. malas ah nak cite banyak. nahhhh gambar-s.

 
kat kedai nadiah.

kat austin hase, gardens.

food court gardens.

plan-plan nak tengok movie, full. nak main bowling, waiting list sampai sejam. so, decide gie bukit ampang amik angin malam kus-kus.

 

  
KL's view at night.
*
*
*
*
*
*
*
*
*

 
 tak mampu beli, dapat godek-godek 5 minit pun jadi la...(hafiz's macbook)

Saturday, February 06, 2010

today i nak pergi rasta TTDI. ade threadzoo bazaar.


then nak g gardens and mid valley.

mari bersiap!

Friday, February 05, 2010

si pungguk rindukan bulan? not..

being alone at home on friday night is very pathetic kan? yeay! haha. yes. i'm all alone. after balik kerja gie melepaks kat subang jup. then balik rumah everybody gone already. serious. sunyi sepi. so, lagu-lagu muse lah yang menemani sekarang ni.

time-time macam ni, tiba-tiba teringat zaman-zaman UM dulu. rindu nyaaaa. Puan Edah and Dr Yati they all nak buat gathering sometime in april after final exam. owh..i'm so wanna involve. mesti best jumpa all the lectures balik. hiks.

3 years in UM leaved me all the sweet memories. of course yang pahit jugak. tapi tuh tak nak ingat lah.

my first year 2005/06:
campus election. dah pandai main politic. hehe


dah mule menggedik join Feseni. i am a dancer okeh. gile ah.

second year 2006/07:
join Feseni lagi. kali ni menang! wuhuu

 
dinner kolej
final year 2007/08:

 
dinner kolej lagi.

thesis presentation. dapat A. yeay!

sg gabai. the sweetest!

dinner biohealth
 
 
  
akhir sekali mestilah convocation!!!

banyak gila gambar. beribu-ribu. every event yang aku join, mesti ade gambar. cam-whore kan..and tersangatlah banyak aktiviti yang aku join. macam-macam. sebab nak duduk kolej punye pasal. tak kuasa nak menyewa rumah sewa. and every aktiviti melepak juga wajib ade gambar. tak kira la  time main bowling, tengok movie, jalan-jalan, makan-makan, discussion, practise tarian poco-poco. oh, macam-macam. rindu nye!
betullah kata orang. kalau masa kite kat U tak betul-betul enjoy and merase betul-betul life as a degree student mesti akan menyesal. perasaan nya tak sama bila belajar master or phd or diploma. kan?



Wednesday, February 03, 2010

sesi makan di muar

it was a long weekend. nice heh.

balik muar with my sister and BIL.  and she just bought herself a new sony ericsson hp, the one with  12mp camera and touchscreen tuh. oh, jeles sungguh. saje nak menayang kat aku. ceit.

saturday, we all pergi shopping-shopping kt wetex. makan suhshi. OMG. muar dah ade sushi king. maju dah wokeh. hahhaha. beli sikit personal barang and pergi melepak kat tanjung emas. amik angin malam..wuuuu. sejuk. angin dia sangat best. and the dataran now ialah tempat orang main layang-layang and wau. yes, di malam hari. so, ade layang-layang yang siap pasang lampu kelip-kelip tuh. jumpa yana kat sane and dia pun tengah main layang-layang jugak. hahahaha. gile ah. dah takde keje sangat la tuh.

then, pergi makan kat bentayan. we ate like tak pernah makan benda tuh before. ordered yong tau fu, bubur, mee bandung, otak-otak. makan dengan gelojoh nya. hahhhaa. balik muar, memang wajib lepak makan kat bentayan tuh. its just like hawker style, tapi meriah sebab orang yang datang memang ramai.

ahad plak, we all pergi makan ikan bakar kat serkam. yes, serkam in melaka. ikan bakar kat sane memang terbaik dari laut. hehe. makan dengan nasi lemak. best gile wokehhh. oh ya, sesi makan-makan kali ni disertai encik akmal juga. hu. dia tak balik seremban sebab banyak keje. so, ajak die join jugak. feeling time tuh dah macam satu famili plak. hehe. gatal.

gambar semua dalam my sis punya hp. almaklumlah, camera die 12mp. isk. belum transfer dari dia. so, gambar kat sushi king ni je la yang ade ni hah.

balqish ialah yang tukang amik gambar. hu.
 iya, mengaku saya lagi tanned dari sis saya. sila jangan pertikaikan (--")

Tuesday, February 02, 2010

undisclosed desire



akmal dedicated lagu ni coz we had a big fight coz die marah-marah tak tentu pasal sebab tension pasal keje konon then aku jadi mangsa. hamik kau. ingat aku tak reti nak marah-marah jugak ke. hehehhehe.

no matter what happen, my love to you will still remain sayang. i have no give up on you. =) don't worry okeh.