Tuesday, August 31, 2010

buka puasa- bayar sendiri

salam dan hai.

nak citer ape eh. oh. semalam pegi berbuka dengan budak-budak lab kat malay village. foods are not that tasty. tapi kalau tengah lapar belasah je kan. bukan kira sedap ke tak. but the views inside the restaurant are breathtaking. cosy gile tempat tuh. with fountain and pond. uhu. tapi sebab ramai sangat orang datang berbuka, i couldn't snapped the views. after puasa, i will surely come back here. nak taste foods yang lain. because kalau buffet puasa mana-mana tempat pun same je rase die. hotel lima bintang pun kadang-kadang foods nye tasteless. dah masak banyak-banyak macam tuh. then puasa pulak. camne la nak masak sedap-sedap kan..so, tak boleh judge foods time bulan puasa.

anyway, enjoy the pics.





hari ni cuti hari merdeka. selamat hari merdeka semua rakyat malaysia!


target hari ni nak gi beli moisturiser clinique. tapi tak kesampaian sebab tahap kemalasan yang melampaui batas. duk terperuk satu hari ni dalam bilik. layan dvd korea ni. best gileeeee!


hero hensemmmmm! cerita die sweet-sweet kelakar-kelakar skit. hakhak. gelak sorang-sorang kot layan citer ni.

ok. nak sambung tengok. lagi 3 episodes nak habis ni. fighting!

Monday, August 30, 2010

guy's things

nak cakap aku terer. tidak la jugak. tapi sejak dah jadi dewasa ni (dewasa ke kau? perangai macam budak-budak je lagi ni), aku selalu duk perhati orang and tengok gelagat orang. some of my kawan-kawan lelaki told me about their feelings or opinions and i come up with these.

-tak semua lelaki suka perempuan yang manja-manja ala-ala gedik. some of them suka independent ladies yang pandai berfikir sendiri. but guys would love it if we ask their opinions. they feel much needed. kot?

-tak semua lelaki suka perempuan yang mulut nye cakap banyak tak berhenti-henti. give guys some spaces to talk jugak. ni asyik kau je yang bercakap tak henti-henti. even though kite yang memang jenis banyak cakap and peramah. reserved la skit kot. some guys like women yang ade sikit mystery. kot?

-if they asked we girls, where to eat, nak tengok wayang ke nak g shopping, give some ideas rather than kau cakap tak tau. even tough last-last die tak ikut pun ape yang kite cakap.  but better dari ikut je kan cakap derang. bosan kot hari-hari tanye nak makan ape? tak tau. nak tengok cerita ape? pape saje tak kesah. nak makan kat mane? kalau die tanye ni sila jawab, makan di mulut. haha.

-some guys suka perempuan yang ade opinion sendiri, tapi jangan la sampai kau bantah bulat-bulat ape yang derang cakap macam kau sorang je pandai and terer sangat. ok. yang ni aku selalu buat. tapi last-last aku mesti kalah jugak. haha.

-guys tak suka perempuan yang banyak tanya. macam kau ialah penyiasat detektif conan ke inspektor gadjet. mane-mane lah. mulut cakap tak henti-henti sampai rimas derang dengar. bagi la derang bercakap pulak ok.  ni pun aku selalu buat. sebab kite mesti la tak puas hati kan kalau tak dapat jawapan yang kite nak kan..haha.

-memang bagus menjadi diri sendiri depan lelaki. jadi natural. tapi jangan la natural sangat sampai meng-annoying-kan derang. most of the guys prefer women who can carry themselves well in public. takde la asyik nak berkepit jek kan.

-lelaki suka tengok perempuan seksi-seksi tapi bukan untuk dibuat calon isteri. kot?

-beware of your temper ladies. who likes orang yang panas baran?

-talk with appropriate voice's tone. tak perlu cakap kuat-kuat kot nak bagi satu padang bola dengar suara kau. malu kan kalau tengah lepak-lepak kat maple, sekali suara kau je yang dengar satu kedai tuh. yang penting jangan cakap banyak sangat tak berhenti macam kau sorang je yang wujud kat situ. erkk..aku pun annoying kat orang macam ni. pastuh gelak kuat-kuat. rase nak lempang laju-laju. haha.

i think those i mentioned above applicable kat orang-orang yang baru nak berkenal-kenal and berusha-usha kot. ahaks. sebab la aku selalu jadi tempat lelaki-lelaki tersebut meluahkan perasaan ape factor yang turned down kan diorang bila nak start nak kenal-kenal dengan perempuan yang derang duk usha-usha tuh. huhuhu.

hellooo. aku pun tak perfect sangat kot. tapi mane la orang yang perfect dalam dunia ni kan. so i'm sharing these to you all. peringatan untuk aku jugak ni, haha.

kot-kot sesape ade nak tambah-tambah lagi ker?

Sunday, August 29, 2010

buka puasa free.

heloo.

eh, lagi 12 hari nak raye. tapi i dah nampak anak bulan dulu. hakhak.

last week gi berbuka puasa kat hotel mutiara jb. company vendor belanja. harus la pergi kan. makan free sape tak nak nok. haha. siap ade rusa panggang. ok. meh layan gambar-s.

meja sebelah. hu

meja kitorang.



mulut penuh. hakhak

ni bile masa plak jadi forensik ni?
padahal patologi histo cyto kot.
sukati kau je nak tukar nama jabatan kitorang. heh.

ok. bye bye.


Saturday, August 28, 2010

whatever it is.

even though i'm bengang with u, i should not write about u here.
it is totally not worth it.
u are the biggest thing i regret in my life. fuck u.
wish i did not know u 5 years ago.
and i glad i am far away from u.
i got a good job. and look at u?
grad after us. did u score your pointer?
heard u only grad with 2.00++
hahahha. omg. i'm so evil.

enough.

Friday, August 27, 2010

randomly thoughts #3

hi korang.

tengah mengantuks ni. so curik-curik update blog mase kat lab. hakhak. tuh la. malam tadi tido lambat sebab layan dvd korea. brilliant legacy. best. tapi orang cakap citer ni dah ada tayang kat 8tv. eh? tah tak tau plak.

baru jek tido mimpi burok plak. mimpi akmal mati. sebab ape tah tak ingat plak. dalam mimpi nangis-nangis. tersedar muka pun dah basah dengan air mata. terus telefon akmal sambil nangis-nangis jugak. hahha. sekali die tengah sedap-sedap main game kat cc. hampeh betul.


petang ni balik muar. yehaaaa!

Sunday, August 22, 2010

kereta baru alif datang jb

stone la hari ni. tak tak. bukan stone sebab semalam minum beer. haram tuh doo. haha. semalam balik lambat dan kepenatan gilak.

alkisahnye..akmal dengan alif datang jb. last minute decision. chewah.alif bawak kereta baru die la. saja nak tayang kat aku kan. ces ces. dam membuat aku jakun jap. canggih dik non. smart car. then akmal pun bising cakap nak angkat kereta macam tuh jugak. sukahati kamu la sayang. i ride-ride jek. haha. (eh mula-mula dulu aku tak kasi akmal beli sebab bontot puegeot tu cam kontot sangat. tapi bile dah naik ni cam suka pulak. haha)

so, derang datang sini, amik aku then amik kawan derang kat HSI then gi jusco tebrau tengok the expandables. banyak actions jek. takde la best mana pun. tau beli tiket grown ups ker. dah la adam sandler kan. sure lawaks gil punye kan. isk isk. tapi takper. takde la sesal sangat pun. ok jugak la citer die.
- siap beli kasut flat baru  kat jusco sebab aku terpakai selipar jepun, lupa nak amik kasut dalam kereta padahal aku dah ingat sebelum tuh. amik gps dengan jaket tapi lupa nak amik kasut. akmal cakap gie beli kasut baru sebab die pakai kasut mahal. choiiiii... nasib die belanja. hahhaha.-

after dah movie, pening pikir nak buka kat mana pulak. pikir punya la lama kan. last-last decide g singgah selalu jek. buffet. dah makan kenyang-kenyang pening pikir nak buat ape plak lepas tuh. bukan nak pikir nak gi terawih kat mana kan. tapi nak gie main bowling ker, movie ke, karoke ke. ish ish ish. ape nak jadi korang-korang ni. i pun terpaksa la ikut jek. i follow... (macam tagline sinar. haha).

last-last gi main bowling kat angsana. terjumpa shiro plak kat situ men bowling jugak dengan budak-budak lab. kitorang main 1 game jek.pastuh dah haus gie minum plak kat danga bay. then balik.

bumbung boleh bukak aku rase cam nak keluarkan kepala tapi tak boleh pulak sebab ade cermin.

ecehh..poyo dengan kereta baru

eh, belum buka la!

bowling. macam terer.
 my outfit : biker jaket from online shop, floral tunic shirt rm25,  rm49 forever21 jegging, summit flat rm39.90, charles&keith handbag rm139.90.
(barang-barang aku semua murah-murah je nok)
aksesori : akmal rais, free T_T

gambar banyak-banyak kat fb. huu. eh, sakit perut. chiauuu~
*saje test letak pics besar-besar. hu

**tenkiu sayang belanja orang. nanti claim tolak duit hantaran. hahaha.


Friday, August 20, 2010

skinny jeans and jackets

i love fashion. but i cant be a designer. i love musics. but i cant sing well. i love arts, but i cant draw. i love photography and thats why i am photogediks. eh, ape kait ni. silap silap. i love photography and thats why i curik my daddy's dlsr. eh eh silap lagi ni. i love photography and i'm learning. heh ni baru betul.

moving on.

i love this simple style. rock chic simple sweet dan sopan dan tak sexy seksa. hakhak. all images are from CHICTOPIA.

ideas to style my biker jacket.
(tapi lesen motor pun takdak)

ideas to style floral shirt with jacket. sweet.

roll up your jeans a bit to show off your gorgeous boots or heels.
thats what im doing lately ni. hu

simple yet classy. nampak kasut indah you tu.

and satu lagi yang amat-amat penting ni. DO pair your skinny jeans or leggings with loose top. if not you will look trashy ok. macam balut nangka. haha.

ok. sekian, tenkiu for reading. nak sambung layan cd korean drama.

besok tuh sabtu.

"besok orang datang sana eh budak busuk".

berani kamu! cis. i wangi ok.

tapi takpe. tetap happy juga. lalalalala.

Thursday, August 19, 2010

emosi sikit.

eh. kau jangan macam-macam der..
ingat kau hebat sangat ke?
kau ade kuku besi?
aku ade taring
nak lawan ke?
takpe lah. membazir masa dan tenaga je.
simpan untuk benda-benda yang lebih berfaedah.

what's goes around comes around bebeh!
kau tau ape itu karma?
tak tau?
bodoh jugak kau.

bye.

Wednesday, August 18, 2010

randomly thoughts #2

bantal busuk.
takde lah busuk sangat pun. wangi jek.

korang ade? hu.

ade sesape kaya nak sponsor moisturiser aku? dah nak habis. tinggal ciputtttt jek ni. bertahan untuk 5 hari je kot. 


sampai terpaksa terbalikkan botol kalau nak pakai. sadis giler.

sebenarnye aku tengah boring. ok. tenkiu sebab bace. hahaha. bye bye.

Tuesday, August 17, 2010

randomly thoughts #1

yes. dah 7 hari berpuasa. tinggal lagi 23 hari jek lagi. kejup jek kan?

pas balik jb ni buka kat rumah je la. malas nak g mane-mane. cuaca pun asyik hujan jek. nak gi bazaar pun tak kuasa. plus, aku bukan nye nak makan banyak sangat pun. enough if ade nasi, lauk and sayur and air sirap-sedap-mak-buat-cordial-siap-siap-bawak-balik-jb. hehe. 

baju kat dobi pun tak amik lagi ni. asal nak amik jek petang pas balik kerja, mesti hujan. kang baju ku yang wangi dah siap laundry tuh kene hujan plak. yeee. perangai macam anak datuk tak basuh baju sendiri main hantar dobi jek. sebulan bajet rm40. sebab hantar 2 minggu sekali. tak senonoh kan perangai. tak larat la nak basuh tangan je baju-baju tuh. sakit pinggang. boleh risiko slip disc or spondylothesis. kang ade plak bila umur 65 tahun nak kene masuk kan spine implant. haha. kau pemalas cakap jer la. tak tak. bukan malas sangat. aku geli nak basuh berus baju dalam toilet sendiri macam tak bersih je aku rase walaupun aku sental toilet ni setiap minggu. rumah sewa ni takde mesin basuh la nok.

move on, pasal kerja pulak. eh tak boleh cakap pasal kerja boleh bikin kontroversi. what can i say is i hate being here and not freedom to do what i have to do and when people can only say i did nothing. abes stat, n.i.a, meeting pun tak bagi aku buat camno tuh? nanti aku nak cat dinding lab tuh so that baru orang tau i am there. susah bila ade orang yang tak boleh nak same-same beralah. asyik kau jek nak dapat nama kan? terer eh? elehhhh..tak heran. aku pun tak nak terperuk lama-lama kat sini. 

der, wa pun tak hingin pun la~

Saturday, August 14, 2010

air asia promo lagi 2 hari

air asia promo dah nak habis. tinggal lagi 2 hari korang! cepat pergi beli tickets to your desired destinations. some seats banyak dah habis. tinggal sikit-sikit je ade kalau korang bernasib baik la kan. huhu.

so, me and sister menggatal la survey-survey tiket to bali, bandung, jakarta, krabi. mula-mula ingat nak pergi bali or krabi. tapi those places sesuai untuk honeymoonans la kan. so, decided pergi bandung jek. boleh shopping-shopping kan..kan? terus book and beli tiket untuk 7 orang. lagipun dah lama tak ber-family holiday.

hari tuh plan-plan nak pergi langkawi. tapi asyik langkawi jeee..asyik mak aku duk borang pinggan mangkuk periuk belanga kuali visions sudu garpu jek kan..kali ni duk borong kain dengan telekung pulak. baju raye ke. baju kahwin ke. haha.

so, terpaksa la cakap kat akmal kalau nak kahwin kene la hujung tahun depan. hehe.

hoho. tak sabarnye! tak sabar ape? bandung dan kahwin! hahah. gatal gile!

book your tickets HERE people!

ours,


akmal kene tinggal. haha.

tapi bazli dapat pergi korea. lagi hebat noks. i jeles! haha

Balqish turns 7

it's her 7th birthday !

and because of bulan puasa, die tak boleh nak sambut kat sekolah or buat birthday party pun. haha. padan muka. tapi, after berbuka, we had a small celebration. and potong-potong kek bagi jiran-jiran keliling rumah.

enjoy the pics. *i'm still new with the camera. need to learn more. maafkan saya* hu.

birthday cake ade muka sendiri adalah sangat mencapub. pastuh orang makan muka kau. haha

atuk dan wan lagi disayangi kah dari mama dan papa nyer? hu

okey..muka penyek.

cekik cekik. erkk

muka tak payah nak berdrama okey...

HAPPY BIRTHDAY BALQISH!

semoga menjadi insan yang berguna untuk keluarga dan agama. berlajar pandai-pandai k. jangan nakal-nakal sangat!

she got new bicycle from my sister and bro in law. basikal lagi. now aku rase die dah ade 3 basikal. 2 basikal lama ialah masa kaki die pendek lagi. now kaki die dah panjang dah tak boleh kayuh basikal lama, kaki terkepak keluar. hahahaha.

oh yeeee...sampai-sampai jer rumah muar tadi ngam-ngam lagi 10 minit nak buka. ayah masak nasi tomato, mak masak ayam masak merah, arca skit, sup ayam. wuwuwuwuwuw. kembong perot.

ok..daaa~

Thursday, August 12, 2010

2nd day of puasa. panas gile malam ni. maybe nak hujan kot tengah-tengah malam sikit. ker sebab siang tadi banyak buat dosa? haih. sebab kopi susu, rosak teh sebelanga. haahaa. korang paham ker? tak paham sudey. buat-buat paham je la eh.

besok nak balik muar. drive sendiri or tumpang member-member. tengok la macam mana. yang penting nak balik jugak. yeay!

daaa~

Wednesday, August 11, 2010

macam mana first day puasa korang? ok tak? aku tak tau la ni. entah ade orang letak drug ke dalam food or drink aku. hyperaktif gile ok. tak boleh nak diam.

malam tadi tak berapa nak tido betul-betul sangat. tido sikit-sikit jek. then kul 3 lebih keluar bersahur kat stulang laut dengan yana, mamak and some friends.  before that bergayut telefon dengan akmal sejam lebih kot. then balik sahur, pas solat sume tido balik. tapi kul 10 lebih dah terjaga. kemas-kemas bilik. basuh toilet. sapu bilik. then bergayut tepon dengan akmal lagi. dengan suara yang penuh semangat. die pun pelik tanya asal aku cam hyperaktif gile cakap non-stop. pastuh die pulak emm emm jek. malas nak cakap. sakit hati okeh. paksa-paksa jugak dia layan aku bercakap. haha. sejam lebih jugak la bercakap dengan die. last-last stop bile die nak  gie mandi and be***. hahahaha.

petang ni maybe nak gi berbuka kat rumah makcik aku kat kota tinggi. wehuuu. at least 1st day berbuka meriah la jugak. ade cousins semua. hu. takde la rase cam kesedihan gilak berpuasa di perantauan.

weh, hujan lobat gilo ni. rezeki hari pertama puasa. tak panas sangat. takde la rase haus jek. hu.

selamat berpuasa everyone!

Tuesday, August 10, 2010

Lucky I'm in love with my BestBoyFriend.

There's lots of things
With which I'm blessed,
Tho' my life's been both Sunny and Blue,
But of all my blessings,
This one's the best:
To have a friend like you.

And I can think
Of nothing in life
That I could more wisely do,
Than know a friend,
And be a friend,
And love a friend... like you !

 2nd year UM

3rd year UM

 graduation night-biohealth dinner

during graduation

1 and half year ago

 present day ^_^


HAPPY 2ND ANNIVERSARY SAYANG!
will always love u, forever.

Sunday, August 08, 2010

ayah saya yang hensem dan macho seantero dunia.

hello adik manissss. mana mau pegi tuh. haha. mereng jup.

kembali ke bandaraya johor bahru yang penuh pancaroba ini. penuh dugaan dan ranjau berduri. bisa melukakan diri jika tak berhati-hati. eh, kan dah cakap aku mereng jup. gilak nak bermadah puisi pulak ni. hu.

anyways, takde tercicir pape barang lagi dah kat muar. except tinggalkan nikon d3000.


yes bebeh. ayah bought us nikon d3000 kat pikom pc fair tadi. wuhuuuuuuuu! tenkiu ayah. i love you gile-gile punye lah. haha.

tak bawak balik jb sebab next week balik muar lagi. ayah yang baik hati dan hensem gilak siap bagi duit untuk minyak dan tol lagi. mane kau nak cari ayah yang baik hati dalam dunia ni lagi weh! hahaha. time ni la kan pujian tinggi menggunung kan. padahal lain-lain hari taknak pulak nak puji ayah bagai. huhuk. ni lah anak-anak zaman sekarang. and malam tadi pergi bazaar. ayah belanja baju raye pesen-pesen lip lap lip lap anak mami selai. hohoooo. tenkiu ayah. cium peluk kuat-kuat.

shame on me. dah keje still ayah belanja baju raye and belikan dlsr. zakat fitrah pun ayah bayarkan lagi. gilak ini budak. masih duduk bawah ketiak ayah lagi. dan mak jugak. entah bila nak berperangai macam orang yang betul-betul dewasa. isk isk isk.

mak siap dah sound. "ni renew roadtax ade duit ke ni?"
aku jawab, "orang try kumpul duit la ". diulangi, TRY ok. TRY. belum tentu ade. hahahaha.

OMG. bila aku aku nak hidup independent tak yah bergantung hidup dengan mak ayah lagi?

oh aku mahu berubah.....tahun depan.

yer. tahun depan aku berazam nak hidup independent tak nak guna duit mak ayah lagi.
diulangi, TAHUN DEPAN. BERAZAM. ye. kau nilai la sendiri. hahahahaha.

ok. nak gi google camne nak skill nikon ni untuk 1st timer macam aku ni.  hahaha.

adiossss~

Saturday, August 07, 2010

friendship day, belated.

i'm missing my friends. everytime i feel alone, i will keep thinking this..why the heck in this world i am stucking here. why can't i get my position at klang valley area. thats would be great.

but yes. i should stop complaining. i mumbled or complained when i missed my friends. i missed those days. those day outs, hang outs, lepaking and gossiping. sometime you have to sacrifice, right? sacrifice these for better future. most of my weekends, its either i go back to muar or stay at jb. thank GOD i'm having yana at jb. if she is not here, maybe i'll go crazy. hakhakhak. tapi akan jadi lebih crazy bila together.

and i start to make new friends here. nasib baiklah aku bukan jenis shy-shy-cat. hakhak. so i hope i can click with them for good. and they can accept me for who i am. and refused for them to call me with 'cik' or whatsoever. it just not rock at all!! hahaha. just call me by my name. enough.

i know its so late already. but still want to wish all my friends happy belated FRIENDSHIP day !!
to :
-yana
-yan
-abid
-salina
-roro
-shikin
-fana
-diana
-arock
-maria
-fizah
-julie
-kak ita
-ezza
-kak nurul
-mazseela

and those whom i did not mention your names here, you guys/ladies rock my world ..thank you very much for being the greatest friends ever!!!
i miss all of you.
*hugs*

Thursday, August 05, 2010

tak elok cakap pasal kerja dalam blog.

protes secara senyap.

dia tak kasi kami orang baru bace slides. tak kasi kami belajar agaknye.
ok kalau itu yang die mahu. ikutkan aje. setahun ni jadi balaci dulu. diamkan aje.
cukup setahun memang tak kuasa la aku duduk sini lagi.
sampai bila-bila takkan maju cam gini.

sayang, tahun depan hospital shah alam siap. jom pindah sane?

(-_-")

SMS

on a continously SMS between a man with his super-duper-mengada-macam-nak-kena-lempang gf.

hers : nak tido. ngantuk.
his : ok. jom. nite sayang. love you..
hers : blueeekkk~
his : hu.
hers : love you too. hope to see you this weekend
his : blueeekkk~
hers : *nangis* =(
his : hu. comel. dah gi tido. nanti kite tengok camne eh.
hers : ok. *angguk-angguk*


~fingercross~

Wednesday, August 04, 2010

feeling graduation. uuuu~

what should i write? takde idea lansung. tapi tangan gatal aje nak menaip. oh, yeah, teringat pule. now ialah convocation UM. fac sains grad hari apekah? but for sure mesti time petang punye. hiks. boleh tak nak ingat balik time-time convo dulu. tak boleh nak ingat jugak. ade aku kesah? hakhak.

best gile okeh convo dulu. rase macam penat lelah kau belajar dari tadika sampai final year degree tuh akhirnya terbalas jugak. walaupun belajar main-main. study on-off jek. last minute punye revision. tapi pass jugakla kan. at least takde kantoi paper and maintain CGPA. okey ape? hukhuk. best bila pergi join mendealah kat kolej or U. takde la aktif sangat pun. tapi takde la jugak aku duk memerap dalam bilik tak bercampur orang. bosan kot macam tuh jek. cube bayangkan kau 3 tahun kat U. tapi cuma ade 3 orang kawan jek? what the heck?

and paling best bila kau ade circle of friends yang best giler babs tak hengat punye. and then classmates pun best gile tahap cipan. lecturers pulak punye la sporting siap bleh menari poco-poco bersama. best tak? best tak? iye. itu lah yang aku rase masa kat UM dulu. kau nak dapat lecturers best kat UM sila amik biohealth science, faculty of science. course-course lain aku tak tau la pulak. mesti ade jugak yang best-best tuh. kan? kan?

boleh tak nak tepek gambar-gambar aku grad dulu kat sini. tak suke tak yah tengok ok. chiauuuu~

time nih dah dapat scroll. yeay! haha.
muke macam budak tingkatan 2. ok. fine.

uuuuu~

coursemates. see see budak akmal rais tuh terselit kat celah-celah tuh.
3 PTD, 4 pegawai sains, 1 lecturer, 2 execs.

baling-baling mortar board. best wooo....

ok, dah. kembali ke alam nyata. kau dah bekerja 2 tahun ok. jangan nak perasan macam baru lepas grad lagi. (-_-")

**eh eh. yana grad tahun ni. congratulations in advance bebeh!

Tuesday, August 03, 2010

hi. i'm back to jb savely and regretful. accidently left facial cleanser and toothbrush at muar. isk. toothbrush, can still purchased a new one. cleanser? banyak duit kau nak beli baru nani? cuci dengan sabun mandi je la seminggu ni jawabnye. called mum. she said "baliklah minggu ni. duit tambang ayah belanja". so cute of her. pow duit ayah untuk anak die. hakhak.

stucking alone in room made me thinking a lots. i need to improve myself. yes, my job now is not in my list of "preferred career". i love being outside. meet people and new strangers. and make new friends. but now, i'm terkurung in lab for the whole day. if they have CME or something, then baru lah boleh tengok dunia luar. isk. isk. seriously, this is not me. not me at all.

but, i have to be thankfull. sekarang orang susah nak dapat kerja. and there are people whose working in a totally different environment from what they learned in U. at least, my job now still berkait dengan ape yang belajar dulu. and i have to gain as much of experiences and knowledges as i can. peduli kan ape kan orang nak kata if i'm not doing my job. kau bayar gaji aku ker? its hard to please everyone here as there are so many politics and complot. hakhak. biasela. mane-mane pun same kan.. so lantak pi kat derang semua. as long as i know what i'm doing, tak makan gaji buta duit haram and i know i'm improving myself. tak payah nak sebok jaga tepi kain orang okeh. as what my HOD said, one day i will transfer (on my request or vice versa) to my own lab. this is why it is so important i need to learn screening slides se-terror yang mungkin sampai pencen pun tah habis-habis as management 2 minggu dah boleh khatam.

entah kenape i keep on writing about this..tak ade motif lansung.

Monday, August 02, 2010

of weekend and stuffs~

hoh. seronok nya hari ni cuti. dah la ade audit JKN. selamba je aku cuti. nasib baik lah lab aku ade lagi sorang pegawai. so takde la rase bersalah sangat cuti hari ni.

hari jumaat tuh balik muar naik bus jek. jumpa yana kat larkin. tought boleh bergosip panjang dengan dia. sekali dia bantai tido sampai muar. macam hampeh kau nok. haha. sengal betul. then, sampai jek bus-stand muar, jumpa mak ayah and balqis jup. derang pass wedding present mazseela and baju kurung nak pakai pergi kenduri. then akmal datang and makan sama-sama with my parents and terus kitorg gerak balik seremban. sebab takut sampai seremban lambat. tak balik rumah pun. mandi pun tak. hoh. busuk gile. then akmal hantar aku gie umah makcik kat seremban2. die balik rumah die la kan. pagi-pagi yang tak berapa pagi sangat dia datang amik and gerak g serdang for mazseela wedding. (bazli, nanti bagi gambar kat aku eh).

tema gold. classy gitu! suke!

habis kenduri, aku tukar uniform jup kat shell. tak selesa la plak pakai baju kurung nak gie jalan-jalan. akmal ajak pergi mid valley. dulu masa kt UM mesti nak muntah dengar nama mid valley. asyik-asyik mid valley. takde tempat lain ke. tapi kali ni tak. mid valley? hoho. nak aje. and most of the shops offer sales up to 70%. homaiGucci! masuk cotton on, penuh dengan manusia. topshop pun same. miss selfridge pun. even kat jusco and metrojaya. line que nak beli tiket movie gsc pun beratur sampai ke mcd tuh. sesak nafas aku tengok. last-last akmal ajak gie tengok movie kat gsc signature gardens. mahal pun mahal la sebab malas nak bersesak-sesak kat mid tuh. movie marathon. salt and soccerer's apparentice. inception full house plak. ingat kot dah lama tayang orang tak tengok dah. isk.

and akmal nak cari kasut kat clarks. habis semua kasut kat rak tuh die try. beli kasut kalah perempuan die punye cerewet. hehe. nasib baik beli jugak. kalau tak mesti orang sales kedai tuh hangin kat die.


then turn aku plak nak perabeh duit. hakhak. nak cari handbag. guess is big no no sebab kat petaling street pun banyak design same. so, tak yah membazir beli guess ok. haha. charles&keith pun having sales. ramai nye manusia dalam shop tuh. tension betul. tapi aku suke kt new arrival handbag yang ngak ada diskaun nye deh. heeee. spoile betul. tengok-tengok bag yang lain tak berkenan dah aku. akmal cakap amik je la beg tuh. so, aku pun beli jek la. hakhak.

and his shoes is more expensive than my handbag. its not fair. not fair at all. isk.

esoknya pulak, date dengan salina and roro kat the curve. akmal tak ikut sebab die nak lepak-lepak dengan kawan die pulak. bagus jugak. sebab kalau die ikut tak boleh nak gosip lebih-lebih. hakhak. berborak tak henti-henti sedar-sedar dah pukul 4 akmal suruh balik. kacau betul. hu.

best gile dapat hang out dengan korang!

thats the new handbag. terus pakai tak boleh blah. and the new ankle boot. my sister belanja.
that boot gave me bruises and crack heels. baru 1st time pakai lupe nak sapu vaselin. hu. pity my feet.

so sorry to fizah, julie, ezza, kak ita. kak nurul. tak dapat jumpa korang. tak sempat la. next time datang kl jumpe korang plak ok. hu.

ok. ciau~