Thursday, September 30, 2010

"perjalanan kita umpama kita nak mendaki gunung yang tinggi. pasti penuh dengan ranjau dan cabaran. awak ada saya dan saya perlukan awak. hold my hands and together we face the obstacle and hardship. jangan lepaskan tangan saya sebab saya takkan lepaskan awak". - anonymous-

awet muda memang macam ni lah

can anyone believe me that i am 24 and i am a scientific officer? i am 24 ok! 24 ! ok. tipu. belum masuk 24 lagi. lagi 2 bulan 8 hari baru masuk 24. but hey, i'm almost 24 lar.

but why i make so much noise about it? kau sakit hati tak bile orang cakap "hah? pegawai ke ni? alahai...muka macam budak tingkatan 2 aje ni!" atau lagi sakit hati bila orang cakap "hai boleh ke budak ni buat keje muka macam tingkatan 2." sakit hati tak? kan? kan? atau orang cakap "kau nak kahwin tahun depan? eh muda lagi nak kahwin dah ke?" hoi tahun depan umur aku nak masuk 25 lah!

tau la aku tak macam diana danielle. umur baru 17 tapi muka dah macam umur 26 tahun. atau macam hanis zalikha umur baru masuk 20 tapi muka dah matured habis. *eh aku pun tak sure umur die berapa. hiks*

aku malu nak bagi gambar passport untuk tampal kat carta organisasi sebab muka tak layak macam muka budak sekolah. pakcik cleaner sinar jernih pun gelakkan aku. ok fine. lepas akreditasi aku cabut gambar tuh. fine! fine!

Wednesday, September 29, 2010

i telah di madu kan

presenting my new madu....

yup she is blue.
 JML 6***
will tint her black and gold sport rim. eh? 

sayang, i'm so sorry for what i said last night. my bad. its all my fault. if i can turn back time. terlajak perahu boleh undur, terlajak mulut? muncung ke depan jawabnye. hahha. ok ok not funny. *serious mode*

i dah insaf. janji tak buat perangai macam tuh lagi. you're the best for me. no one can ever replace you. you complete me. only you! even though we are far distance beribu batu merentas sungai dan lautan *ok ni sumpah exaggerate*, i know i always have u.

footnote : handphone dia dah pecah. tanda-tanda patut bertukar ke blackberry? hurmmm.



Monday, September 27, 2010

new car is on the way...

...for him, not for me lol.

but i am glad. that everything goes into its place. even though there's some hiccups here and there but we made it through.

he is buying new car. need to let go his neo. so we was choosing either jazz or swift. i give him my full support. and i am proud of him because he still counts in the future, OUR FUTURE. the money burden, savings and other options. and of course our wedding nanti ^_^. yes we talked a  lot about everything. and quarrel. and fighting. and tinggi-tinggi suara. then mengaku salah. and why that always be me? haha.

so that's it. just wait and see.

footnote: abang amir accident. pray for him hope he is doing alright. patah kaki. he's in HKL now.

Sunday, September 26, 2010

adat perpatih fact no. 2

adat perpatih memang melebihkan anak perempuan dari segi pembahagian harta dan pusaka.

untung aku ialah anak perempuan bongsu dalam family.

tambah untung bila family bakal suami kita yang juga orang negeri sembilan kuat adat perpatih-nya tapi tiada anak perempuan. hanya dua orang anak lelaki. HANYA 2 ORANG ADIK BERADIK LELAKI. sama rata itu pasti. hahahha.

my oh my. everything goes well. i'm grateful.

i love you in everything. even your uban-uban walaupun belum berapa nak tua. haha.

Saturday, September 25, 2010

adat perpatih

dalam satu perbincangan.

"tuh la anak-anak kita nih dah lama kenal. kita-kita nih je baru nak kenal"

"eh akak dengan abang suku mana? kang terkahwin sama suku plak..hehehe"

"takdo dooo...abang kau batu hampar. akak suku acheh"

"seb baik tak samo. saya suku mungka. ayahnya ni takde suku. hehehe"

orang negeri sembilan memang kuat berpegang pada adat perpatih nya. ehem ehem. sabar aje lah.

Thursday, September 23, 2010

kecomelan tiada tandingan

sani's open house.

si comel pertama. badan pejal. rase nak geget-geget peha dia.

si comel kedua. bukan anak cina. haha. tapi super cute

si comel ketiga berkata, "lihat bibir juih sexy ku. angelina jolie pun tak der ni". rase nak comolot dengan die. haha

si comel keempat cakap "ape kau ingat kau sorang ade pipi tembam? tak boleh lawan aku wehhh"

uwekkkkkk. nangis-nangis tapi masih mantaian pipi labuh. bertambah labuh dari biasa. ehem ehem.

yang ini semua perasan comel.

tapi memang comel-comel pun kan, geram owh. rase nak kidnap bawak balik rumah dan gomol cium pipi mereka sepanjang hari. ahaaha.

life 101

oh please. we should stop talking about you now! dah bosan asyik cakap benda same je. please grow up and act like you are 30 la! change your attitude and level of thinking. ni fikir macam budak-budak. budak-budak je always think like this "kenapa la orang asyik nak cari salah ** je". owh pelisssssss...

aku rase macam nak pergi lempang muka kau laju-laju.

*sabar..sabar*

Wednesday, September 22, 2010

seminar budaya korporat.

i did not cry when they did the "mengenang jasa ibu bapa" segment and people were crying thinking bout their parents. maybe. i did not. because i think i had the best for my parents. i never let them down. love them with all my heart. in fact, i smile to my ears. coz i know, i full fill their dreams and this is the time for me to pay all my debts to them. alhamdullillah...sikit-sikit aku dah berjaya balas jasa mereka. harap-harap dapat terus jaga mereka sampai ke tua dan hantar mereka pergi haji. pray for me peeps..

and i did not cry because i cant understand why they have to cry when they thinking bout their parents. aku plak rase, kite sepatutnya gembira dan bersyukur bila kite terkenang kan ibu bapa kita. and kalaupun mereka sudah tiada atas bumi ini, we should be happy sebab dah balas jasa mereka membesarkan kita. kot orang yang nangis-nangis tuh selalu buat ibu bapa mereka sedih dan mereka berasa insaf? entah..aku seriously tak paham.

lain orang lain pandangan nye. ni ape yang aku rase. i love u so much encik lukman bin jamaluddin dan puan ropiah binti latif.

Tuesday, September 21, 2010

.........

i need a booster for my life. coz right now its getting dull. and i hate it when i have no excitement. small change can make huge difference, isn't it?

what should i change?

"i just like the way you are now. don't change. even if you wanna cut your hair short. don't ever think about it"

but i still need some. please.

"ok. lets get married"

Monday, September 20, 2010

random pics #1

tanjung emas, muar. tanjung perak takde tak tau kat mane. tanjung gangsa?

 aksi terbang or maybe breakdance. step up 4 perhaps?

balqish, buntut mu tajam macam muncung senapang. haha.

i miss u.

kampung awak kat mane?

if have this huge problem. whenever people ask me "kau orang mane?" i had difficulties to answer.

first, can you consider me as a negeri's ? as my i.c obviously i.c negeri sembilan. in surat beranak pun it had stated there tempat kelahiran, kuala pilah, negeri sembilan. all my family's properties such as rumah, tanah semua kat negeri. and soon after my parents retire, they all will move to seremban. moreover, every first day of hari raya aidilfitri, raye kat mesti negeri sembilan. plus, i sokong n9 FC. hehhehe. bf pun orang seremban jek.

on the other hand, am i a johorean? as i grow up in johor, finished my school in johor. i think we've been in muar for 22 years now. lama kan? daddy's car and mine all nombor plat johor. and i'm working in johor bahru now. so, most of my lifetimes sampai la umur 24 tahun ni all kat johor even though tak pernah beraya pertama kat johor. kelakar kan? hehe.

so bila orang tanya aku kampung kat mane, i will answer this, "kampung kat negeri sembilan". aku takkan cakap kampung aku kat muar.
orang tuh mesti akan tanye lagi " eh, bukan kampung kat muar ke?"
aku akan jawab dengan panjang lebar nye, "takla. parents duduk muar sebab ayah keje kat muar. tapi nanti bila pencen balik negeri sembilan. sebab saya orang negeri sembilan sebenarnye. parents memang orang sane. saya pun lahir kat negeri sembilan jugak. tak caya tengok i.c. tapi saye sekolah semua kat muar. dari kecik duduk muar dari umur 2 tahun".
orang tuh pun akan, "owhhhhhh..."

ha. cam gitu la kekdahnye.
and aku pun tak paham kenape aku mesti cerita pasal ni. haha. bye.

Wednesday, September 15, 2010

sungguh seronok. walaupun hanya duduk diam-diam kat rumah

oh sungguh seronok tidak bekerja. berguling-guling di atas katil yang empuk. lepas tu makan. lepas tuh tengok tivi. lepas tuh makan lagi. petang sikit baru mandi. haha. eleh..korang nak kutuk-kutuk aku mandi lambat. macam korang tak buat. kerat kuku aku la kan kalau tak betul. haha.

semalam gie melaka tengok movie resident evil kat dataran pahlawan. 3D. wahhh. syiok gile. full with actions kot citer tu.  ala-ala the matrix pun ade gak aku rase. hehe. tapi memang tak nyesal la aku heret encik bf gie melaka. sampai terpaksa menyusahkan die yang penat baru balik keje and mengantuk plak tuh. eleh padahal die pun nak tengok jugak sebenanye tuh.

sambung citer raye. raye kedua gie rumah pak ngah kat pilah. malam gie umah pak tam kat rembau jek. raye ketiga gie kenduri sedara pakteh. wah.....memang makan je kojo den. berat pun macam dah naik 2 kg jek dah ni. haihhh. harus pergi berjogging balik jb ni nanti. isk isk isk.

malas la nak tepek gambar lagi kat sini. kat fb ade kot. kang muak plak tengok muka aku je. haha.

4 hari lagi cuti. harus manfaatkan dengan berguling-guling sepenuhnye depan tivi mahu pun atas katil yang empuk. hahah. baiklah. mari berusaha!

Monday, September 13, 2010

hari raya pertama 2010

haluuu...kembali ke bandar permai, muo terchenta.

puas dah kot den beghayo kek nogori sembilan. ghayo kat muo pulak. as i remember, macam ini first time den dapek beghayo kek muo lamo sikit. years before this, eden cuti kojo kojup yo dari kampung terus balik kl. or kalu time den skulah or study u dulu, balik muo mesti time besok nyo nak skulah dah. so memang tak ponah la den konvoi-konvoi rayo ko apo ko dengan member-member muo kot. hoho. sadis gilo den raso.

so, rayo potamo den adolah sangat exhausted. every year pun macam tu gah eh. tapi tahun ni ado perubahan sikit, tambah 1 lagi rumah nak kono berayo. maybe tahun  dopan plan ae akan bogubah (untuk den yo la. ehem ehem. perasan gilak dah ni. ehem. haha)

eh ponek lak den speaking nogori ni. cakap baso biasa yo lah eh.

so, cerita raye pertama. pagi-pagi bangun bersiap sume. tunggu orang-orang lelaki balik dari sembahyang raye. derang balik, ramai-ramai gi kubur arwah atuk belah ayah and arwah moyang. then dah balik bersalam-salaman, bagi-bagi duit raye. dah settle semua, ramai-ramai pergi rumah sepupu atuk ayah yang selang 2 buah rumah. tapi macam agak jauh jugak berjalan. hehe.

 salam-salam dengan wan. wan duit rayo takdo ko haaaa? den umo baghu ompek bolas laie.

ziarah kubur arwah atuk

rombongan ke rumah wan jennah 


balik dari beraya rumah tuh, aku dan family aku (sahaja), kitorg bergerak ke senawang seremban. jumpa cousin-cousin arwah makcik (kakak mak aku). then ziarah kubur arwah makcik and arwah suaminye, kubur wan belah mak and kubur arwah abang (yang aku pun tak sempat jumpa dalam hidup) kat paroi, seremban.

cousins and anak-anak sedara.

lepas tuh bergerak ke kuala pilah pulak. rumah mak long belah mak. jumpa lagi cousins and anak-anak sedara. yee..ramai gile kot anak sedara dah. macam dah tua sangat aku ni. hu. 

umah mak long.

mak long, pak lang, mak.

lepas tuh gie rumah paklang belah mak pulah. ni je la pun adik beradik mak yang tinggal. mak long, pak lang and mak aku. gambar tak berapa nak ade sangat. hu

lepas tuh bergerak balik ke seramban pulak. raye rumah akmal. ehe. mak die suh datang k. bukan aku saje menggedik nak datang sane tauuuuu. sila jangan salah paham okeyyyyy! hehe

depan mak ayah memasing kene posing bersopan ye adik-adik. haha. cover gile kot.

lepas tuh balik rembau semula. penat nak mampos. jalan jam gilak dari seremban ke pilaj nun. kau ingat kl je ke reti jam? kp (kuala pilah) pun reti tau. bukti.

kau tengok tuh kereta bersusun-susun. 2 jam setengah kot nak sampai pilah. gilak.

so,tu aktiviti raye pertama je ok. raye kedua raye ketiga ade lagi. yang penting asyik makan rendang, ketupat, kuah kacang. haha. tapi rendang mak long kat kuala pilah memang terbaikkkkk gile lah! sedap pedas. pehhh.

sikit gambar menggedik dari kami. eheh. sikit jekkkk. tak muntah pun tengok wehhh!

nabil dengan balqis malu-malu pulak nak bersalam. padahal dua-dua ni menggedik kecik-kecik dah pandai nak berpakwe makwe aku sepuk gak dua-dua ni kang. poyo betul budak kenit 2 orang ni. haha

ok. nanti wa sambung citer malam raye and raye kedua and raye ketiga plak. hu.

tata.

Thursday, September 09, 2010

esok hari raye!

esok raye wehh..aku still kat jb lagi. duk bace slides cytology lagi neh. tak concentrate dah ok nak bace. kang ade yang terlepas malignant cells la, endocervical cells la, bla bla bla. kene insiden report kang nayo den. uhu.

tadi aku gie jumpe ketua unit. sambil buat muka sweet-sweet sikit, mata kasi bercahaya macam mata shin chan. dengan penoh kesopanan aku tanye die "Doctor Subha, can i take half day today? wanna go back for raya". ehem. berdebar-debar tunggu dia jawab. "oh yesss. can. can. you all can take half day. mazseela dengan norkiah pun suruh diorang balik". aku jawab "derang dah cuti doctor...".

pastuh balik lab sengih besau giler! pastuh aku cepat-cepat tersedar ape ke jadah nye aku duk senyum-senyum sorang ni. kang orang ingat aku gile pulak. ehe.

malam tadi pack-pack barang sume yang nak bawak. camera check, laptop check, luggage check (cewahhh luggage. macam naik flight je. poyo). baju kotor nak basuh kat rumah check, comforter nak basuh check, cadar sarung bantal check, sandal raye check, make up check, facial set check, hah ape lagi ni ?? minyak dah isi siap-siap. ron 97 lagi tuh. hu

pastuh tido awal gile. kul 10 dah tido. terbangun kul 6.30 pagi. terus terfikir "ehhh esok raye!". mandi siap siap. bawak barang masuk kete terus. tak yah nak patah balik rumah amik barang lagi. 2 kali jugak kot aku turun naik rumah angkut barang. macam nak balik seminggu! eh! memang pun! aku balik 10 hari! hahahaha.

***so...aku nak ucapkan selamat hari raye kepada semua rakan-rakan (eh apsal ayat skema gile ni) yang mengenali diri ini, bloggers, silent readers (kot ade!), member sekolah rendah, menengah, matrix, UM, delphax, biotech, shah alam, jb, HSA, bakal mak ayah mentua (eheh!) dan bf yang gorgeous dan baik hati diri mu ku tunggu-tunggu nak bagi duit raye kepada ku. hahaha. ***

peace all. selamat beraye. hati-hati memandu di jalan raye. ingat orang yang sayang kite. yang tak sayang tak yah ingat. haha.

chowww. aku nak gerak dah. bye bye.

Tuesday, September 07, 2010

seriously? ohhh macam tak percaya jek lagi 2 hari nak raye and i'm still in jb bermalas-malasan.  besok dah ramai yang cuti. aku petang khamis baru nak balik kampung. itu pun kalau raye jumaat lah. kalau raye khamis, besok la aku balik kampung. hehe. eh, tapi rase-rase ade posibbility ke nak raye hari khamis? macam tak aje kan? tengok anak bulan hari ape ha?

aku bukan la nak raye sangat pun. dah tua-tua bangka ni takde perasaan sangat dah nak beraya cam mase kecik-kecik dulu. dulu duk kumpul duit raye. la ni kene bagi duit raye. tuh yang macam tak bersemangat je tuh.. (-_-")

takpe takpe. yang penting nak cuti seminggu lepas raye. uhu. tuh yang paling den tak soba tuh. bab-bab ghayo ni den takdo la excited mano pun. tapi suko gak la bilo poie bojalan umah sdagho magho tuh. lopeh tuh makan sodap-sodap lak tuh. huiiihhh. memang konpem-konpem naik 3 kg lopeh ghayo ni! konpem! ekau tengok yo la nanti.

eh eh asal dah ter-speaking nogori lak ni. ahaks.

hari kedua minum inner shine pati prune? amacam? muko den dah nampak seri dari dalam ko lum?

nak lawan camelia.

Sunday, September 05, 2010

huge damage. seriously.

eh korang. lagi 4 hari nak raye la. wehoo. tak sabar gile ok nak cuti. mintak cuti 4 hari je tapi dapat cuti 10 hari. termasuk sabtu ahad, 1 syawal and hari malaysia. hakhak. pakej lengkap.

so, oleh sebab minggu depan nak raye dah, tidak lah aku menggatal nak balik muo. si kenit pun takde dah gi KL ikut mama papa die beli baju raye kat sane. sunyi plak die takde aku mesti boring duduk rumah takde sape nak ajak gaduh. so, ter-stranded ler aku kat jb gamaknye weekend ni yer.

pastu kirim salam la kan aku nak duduk rumah je kan. memang tidak ler. kemane kami? kami tuh aku dengan yana ler. sape lagi. buat-buat tanye plak. sekeh kang.

siap-siap lebih kurang dalam pukul 3 pm ambil yana kat blok rumah dia. banyak la kau siap-siap lebih kurang je. padahal 2 jam kot aku pilih baju. ye ye. aku memang ade sindrom tak-tau-nak-pilih-baju-ape-nak-pakai bila nak keluar berjalan-jalan. pastu mula lah ade perasaan suara halus berbisik-bisik kat telinga cakap "nak kena beli baju lagi ni sebab dah tak tau nak pakai baju ape". okeh sila cubit diri sendiri sekarang. padahal dah banyak gile kot baju sampai dah penuh almari. ni pun dah kurang sikit sebab mase nak pindah dari shah alam dulu aku buat junk sale kat housemates. jual baju-baju terpakai aku yang still in good condition tapi dah tak pakai. sebab. dah. agak. gemuk. oh malu nye. ade juga yang tak pernah pakai pun. jual separuh harga kat diorang. laku okeh.

ok. back to the main story. we all pergi jusco tebrau. ramai gile manusia aihh. pastu banyak plat kereta singapore. yang melayu ok la aku paham jugak la nak shopping raye. yang ca ya nun alif tuh aku tak paham nape nak sebok-sebok jugak. duduk je la kat rumah diam-diam kan. haih la. buat penuh parking je. lepas dah shopping semua, nak cari tempat berbuka *even tak puasa pun. hu* tapi semua dah full house book. adoi. last-last gie red box amik buffet berbuka. melalak dalam tuh sampai kul 1 pagi. 6 jam ok! 6 jam! gile lah. dah takde suare dah ni. tekak pun dah sakit-sakit. suare pun dah ala-ala serak garau cam serina rezduan dah ni. siap aku dapat free coupon sebab aku ade member card red box. free sorang untuk next session karoke. siap buffet. mau aku tak sengih besau kat situ. hahaha.

pastu kan..mase tengah jalan-jalan dalam jusco tu kan...ade 2 orang mamat tu kan..diorang kan macam indie photog kot..ade nikon d300s sorang lagi nikon ape tah macam canggih je...derang kan...amik gambar aku dengan yana tau...hahaha. macam-macam curik-curik amik gambar la. mula-mula aku dengan yana dah perasan dah tapi kitorg buat-buat tak tau je. control ayu muka. mantain vogue. buat-buat tengok tempat lain. haha. aku macam nak aje pergi kat mamat 2 orang tu. nak aje cakap "abang, bak email facebook nanti upload ok saye nak tengok". haha. tapi tak terkeluar pulak ayat tuh. tau la aku dengan yana ni photogenik. sampai ade orang nak curik-curik amik gambar kitorg. haha. eh ke photogedik. ntah. tapi aku macam dah nak terposing sambil buat peace dah. hehe

cardigan biru ni baru nok. 2nd time pakai. beli last week kat wetex parade. ala ala chanel gitu. haha. fake fake fake. ade aku kesah? yang penting bukan fashion faux. hu


*klik gambar untuk tumbesaran hebat*

the treasure i did. warghhh! banyak duit habis. mari sama-sama mengira. 

clinique gel moisturiser rm150. free sampul duit raye and dodol (yang dalam box comel tuh).
selipar rm41. selipar yang pakai sekarang tunggu masa nak putus.
floral shirt rm39. takde motif beli. tapi ia sangat comel. haha.
acuvue O2 contact lens rm70. dah takde stok contact lens. sume dah tamat tempoh. hu
berus gigi raye. rm6.90. berus gigi pun nak raye jugak. haha. 
inner shine pati prune rm47.70. aku baru nak try minum. ade sesape penah try? dapat ke raut wajah cantik berseri dari dalam? share sikit.. ini, akmal yang suruh beli. siap cakap kalau tak cukup duit nanti dia support. kan sayang kan? kan? haha
oh ye cardigan biru itu rm50. 

soooooo...total damage to my wallet is rm404.60. homaiGod!!!!! ape ni ape ni. baru hari tuh cakap nak berjimat cermat. makkkkkk! tolonggggg! ayahhhhhhh! bantui diri kuuuuuuu!!

sudah la kau. menangis air mata darah pun tak gune. huh. nyampah.

Friday, September 03, 2010

happy moments

i think many things in this world make us happy. and keep us smiling the whole day. we need that happy moments to recharge ourselves, from work stress, fight with other half, money problem, hutang keliling pinggang, future and whatsoever. i once read cupcakes and cashemere blog and totally agreed with her. there are many reasons to keep us smiling and happy.

these are mine =)

- when i turn on car's radio and they are playing my favourite songs. will sing with them outloud. who cares kan? dalam kereta. pi lantaklah piching lari ke, suare pecah ke kan.
- when i go back home (muar) and mummy asks nak makan ape and she cooks delicious food for me. will eat like tak makan seminggu =P
- when en bf calls and asks how my day, how my work. and akan terus meluahkan perasaan kat die sampai lega. and senyum sampai telinga. then i will ask him. i tought u wanna say something dear? what is it? macam tak dengar la tadi. hooohooo. harus kene lempang laju-laju aku ni.
- when daddy or sissy or brother in law tanye, ade duit tak ni? nanti ayah/angah/abang amir bank in kan. wehuu~
- when balqis calls and asks 'bile maklang nak balik?' ok..thats the sign aku harus balik muar. uhu.
- when i stroll through my photo album in my external hard disk or in my fb album and reminding me of the good old days i had before. school life, matrix life, UM life, work life mase kat delphax and biotech. and many more. precious moments!
- when bf said 'i love u'. and we plan for the marriage and future. berangan pun dah buat kite happy. kan? hehe.

banyak sangat benda-benda yang buat aku happy. tapi ni je yang ingat nak di list-kan.

so, whats your happy moments? =)

keep smiling and be happy!

Thursday, September 02, 2010

mood seminggu before raya.

salam dan hai.

sejak dua tiga empat menjak ni. aku lepas buka je mesti mengantuk yang teramat. pastu siang time keje pun mengantuk gile. tepat pukul 1 tengahari time rehat mesti tutup lampu lab and cari port baik nak tido. haha. terjaga pukul 2. kepala berat. tido lagi extra 5 10 minit lagi. gitu la aku. tah kenapa. aku pun tak paham. ingat kot aku sorang je. rupenya ade jugak orang lain yang sama macam kau. mungkin kah sebab mood raye dah membuak-buak jadi perasan nak bekerja tuh dah takde lansung? aku je kot yang macam tuh. orang lain mesti rajin ke kan.

oh ye. aku mintak cuti seminggu pas raye. makne nye khamis before raye tuh keje lagi. then cabut balik rumah muar. parents aku maybe dah balik rembau time tuh. so park kereta kt muar and balik negeri sembilan dengan akmal. ye. aku telah memaksa die balik dengan aku malam raye tu. hehe. yela. takkan la aku nak bawak balik kete jugak kan. padahal aku sorang je. so baik aku balik dengan akmal sebab die balik seremban, sama jalan. kat kampung nanti gie jalan-jalan mestilah dengan parents kan. watpe plak aku nak membazir duit minyak dengan tol kan. camgitu la kaedahnya.. akmal cakap "macam dah kahwin je nak balik raye sama-sama". haha. practise la sayang. kot-kot tahun depan 'tepaksa raye bersama'. tapi nak practise-practise pun tak guna sebab tahun depan aku raye rumah baru kat senawang which is berdepan dengan rumah parents akmal. kalau nak gaduh balik raya rumah sape wajibla kene lempang laju-laju. hahahha.

baju raye aku 3 pasang weh. paling murah kain cotton rm69 aku beli sendiri. lagi 2 helai rm120++ ayah belanja and abang amir belanja. wahahaha. hebat tak hebat la ade 2 lelaki yang sudi belanja aku baju raye lagi mahal dari aku beli sendiri walaupun encik boyfriend tak belanja. eh, tapi die dah belanja kasut raye. teehee. dan sanggup tunggu aku balik dari jb malam raye tu. ok la kan. shouldn't complain anymore. hu.

baju raye korang bape pasang? =)