Tuesday, October 19, 2010

in dilemma

tajuk nak berdrama aje. haha.

emotionally down. if i can turn back time. but no. you definitely cannot. mesin merentas masa itu adalah mitos dongengan semata-mata.

i miss home so much. home is where my parents is, my balqis, my sis, my bro and my bf. that is, muar terchinta. iye. all in one place. and that make sawan nak balik muar every week. but i dah tak balik muar for 3 weeks ok. 3 weeks! paling lama dalam sejarah. hehe.

suddenly i rindu cik fizah dan cik julie juga. girls, if you all happen to read this, yes i miss you all so so much ok! you're the best housemate ever. housemate kt jb ni x seseronok korang k! huhu. no one can replace you girls as my best housemate, except bila ku kahwin akan ade housemate dan soulmate baru. oh itu cerita lain. hehe.

on top of this, i rindu encik akmal rais sangat-sangat. sayang, if you cannot come to jb this week, i'll go back to muar. tapi i paranoid naik bus la. how? nak drive ongkos macam dah nyawa-nyawa ikan jugak ni. hehe. harus ke bertahan lagi 1 week? tp next week tuh pula i kene balik kg kuala pilah ade cousin kahwin. tak dapat jumpa jugak nanti...

eh, harus ke cerita semua ni? haha. lantakla kan. blog aku sukati aku la kan nak cerita ape. haha.

and ade lagi 1 benda yang aku curious ni. kenapa perlu berlagak dan cakap besar bila kau takde buat benda tuh semua. aku sungguh tak paham orang macam ini. hidup seadanya boleh tak? dushhh! dushh! tumbuk muka kau laju-laju.

Saturday, October 16, 2010

One half of knowing what you want is knowing what you must give up before you get it. -Sidney Howard

betul kan? kalau bahasa melayu yang senang maksudnya ialah tak semua yang kita nak kita akan dapat. in order to achive something, nak dapatkan sesuatu, kene lepaskan sesuatu. tangan pun ada 2 sahaja. tak cukup nak angkut semua yang kita nak.

pepatah melayu cakap " yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciciran" maksud pepatah ni, dalam kita nak kejar sesuatu, benda lain yang kita dah dapat terlepas. macam bila kita nak rebut sesuatu peluang, peluang yang lain yang ada depan mata semua kita tak nampak.

tapi kau bace balik ayat tu. "yang dikendong berciciran". yela kalau kendong memang la jatuh kan. kalau pegang betul-betul tak jatuh la kan? macam kita tak pasti nak ke tak sesuatu tu. so main kendong je. tak pegang betul. jatuh la kan?

dan aku terpaksa lupakan benda-benda yang tak penting. untuk aku kejar benda yang lagi penting. semua orang pun mesti akan buat macam tu kan? pegang sesuatu yang kite betul-betul pasti mahukan dalam hidup. bila jumpa sesuatu yang lain, dan mungkin itu pulak yang terbaik buat kita, lepaskan yang lama. pegang kuat yang baru.

*tapi saya tak akan lepaskan kamu. selama-lamanya. saya yakin orang itu adalah kamu*

so you need to figure out what u really want in your life. so the unimportant thing will not mess up with your life. just listen to your heart and soul. and be sure. you'll be fine.

oh ye. malam tadi berkaroke kt red box pelangi dengan yana. tapi mataku tak larat sangat dah nak tunggu sampai pukul 12. pukul 11 lebih chow.


entah ape aku membebel tadi kan. budak malas macam tuh la. hehe.

Wednesday, October 13, 2010

2 hinggit 1 pinggan

i am a fan of sushi.
kat jepun derang dok makan sushi only on special occasion.
tapi kat malaysia boleh makan hari-hari.
nak-nak bile ade RM2 per plate punye promotion untuk member card holder sushi king.
1 card boleh bawak 5 orang.
so....


before....





after.....

50 plates ok!!!! 50!!!!! for 5 of us la. teehee.

puasa sushi untuk sebulan.

Sunday, October 10, 2010

ten ten ten

not that ben ten. itu cartoon kesukaan kanak kanak ribena.

so how i enjoyed this day?

pelangi mall.

was starving like parkinson. something fast and ready on the table is what i was looking for. sushi king!

6 plates!

then went to cutting it saloon. hair treatment. 

VIP room sehh!

loyal customer dapat VIP room kot? plus hot milo nescafe or tea. i chose milo. haha. then i got RM50 voucher to purchase hairdryer or flat iron or curling iron. tapi nanti-nanti la beli. then bought new shampoo. on 15% discount. really hope it work for my dry frizzy hair and sensitive scalp and hair fall. aiyoh banyaknya hair problem! redken please dont let me down!!!


last but not least,

 mr sunsweet. please help me to b***k. coz i dah tak membuang 4 hari
ape gelak-gelak? ni kes serius tau. hehe.

so there goes my perfect 101010. but now i have this big hole in my pocket. aiyakkkk! 


Saturday, October 09, 2010

jamuan raye jabatan patologi.

nah sikit gambar. sikit jek. nak banyak-banyak die tgk kt fb sudeyyy.



 cukup la kan?

Friday, October 08, 2010

bebalan sengal.

serius shit macam bosan gile malam ni. macam menyesal jugak tak balik muar. tapi kalau nak balik muar every weekend harus ranap poket aku yang dah sedia ranap ni kan. aku balik-balik je dari lab tadi terus baring pandang siling. siling pandang aku. dengar bunyi kipas. pastuh layan ANTM 15 episode 5 kat youtube sikit. pastuh aku dah tercengang tak tau nak buat ape.

padahal aku ade 3 cerita siri korea yang aku belum tengok. tapi selagi aku belum ade mood nak tengok, memang la aku takkan tengok. entah. kalau orang lain mesti la tak sabar-sabar nak tengok kan. tapi aku cam boleh simpan-simpan lagi.  so korang terpaksa la bace ape yang aku nak membebel ni hah.

tapi masalah nye aku tak tau nak cakap ape. hahah. korang boleh lempang aku angin laju-laju kalau nak. hahahaha. mesti sakit hati je kan bace.

eh macam dah orang gile plak aku ni melalut ke laut tak tentu pasal. tapi laut dekat je. depan tuh dah selat tebrau dah. hakhakhak.

aku macam nak gie buat treatment rambut la besok. dah keras kematu dah rambut ni. pastuh aku ade 1 kupon free karoke kat red box. takkan aku nak gie melalak sorang-sorang pulak kan. aihhh tak syiok la pulak nanti. alaaaa  yana napa kau takde minggu ni????
hai. macam dah lama tak update kan? been very busy with work. heh. takde la busy mane pun. just kene organize jamuan raya department. dah la newbie. terus kene jadi jadi pengerusi budaya korporat. hamik kau. kot ye pun dr kree bagi la orang-orang veteran ke kan. tapi takpe la. good start for me jugak. pictures will upload skit soon i get them from OP puan mazseela kite. chewahhh. OP kau. hebat hebat. hahahaha.

Cik Liyana pulak dah grad. dah officially laywer la ni eh? hadiah konvo kau nanti eh....tunggu kita gi meronggeng ok. hu.

lagi ape eh? nak kene makan ubat cacing la. lepas tengok video ni aku cam paranoid gile takut ade cacing dalam perut!!! waaaaa!

http://www.youtube.com/watch?v=3wzCq7Dmc4g

Sunday, October 03, 2010

quick one.

jumaat - balik muar naik bus
sabtu - pergi KL dengan family. visit abang amir kat HKL.
ahad - balik jb. akmal hantar. test drive JejakaMelayuLazat. hahahahaha. ape? JML la. no plat kete. korang ni suka fikir lebih. haha


get well soon abang amir!

footnote: sempat pergi lowyat beli blackberry. bold for me and curve 3g for akmal. gediks kan. nanti boleh tukat-tukar. haha.