Monday, January 17, 2011

about the ring

until today, and most probably until e-day, i would not know how my engagement ring will look like. macam menyesal pun ade tak pilih ring sendiri. but since my fMIL insisted nak belikan my ring and pilih sendiri, i redha je lah. dah suruk akmal curi-curi ambil gambar and tunjuk kat i. tapi dia taknak. bersubahat dengan mak dia dengki kat i. saje nak bagi i nervous tau. T_T

tapi akmal selalu bising bila i mengada mintak baju ke kasut ke dari dia, he will say something like this "budak gemuk ni dah dapat cincin mahal dah jangan bising-bising gi main jauh-jauh". haha. then i cakap "hoooo mengungkit tak ihlassssss!" haha. pastu both gelak-gelak buat tak tau and diam. pastu i akan senyum sampai telinga. haha. ade hint di situ.

tapi last month i ade tunjuk brochure habib jewels kat die. mase tu habib ade buat promotion for year-end-sale. 50-70% diskaun. pastu akmal cakap, tak payah la brochure ni sebab mak die dah booked cincin. bile tanye berapa ringgit? dia tak nak cakap. seriously nervous tau. heeee.

*fingercross supaya cincin cantik and muat kat jari -_-"

pengajaran: sila pilih cincin bertunang anda sendiri ye.

7 comments:

K.I.N.A said...

tq nanie..kina pun masih baru..;)..this is my first time jejak sini & i love ur header..

psstt:betul tu..cincin baik pilih & sarung sendiri dulu..kina yg pilih sdri pun msih longgar2 sgt..;)

HERNANIE said...

tq kina. biase2 je tuh. hehe. tuh la. dah his mum nak pilih kan, redha je laaa =)

Syima Syaz said...

1st time beli cincin, seminggu sebelum e-day...semangat bawak balik rumah, mak tunang complaint so... REJECT!
Terpaksa pegi balik kedai tu then pilih lagi yang 2x besar...hahaha...pastu mak si dia kata OK!

Sekarang sayang cincin ni cuma still teringat2 lagi 1st ring.walaupun murah tapi cantik...=(

AnEs said...

hihi..dia da bagi hint mahal tu kire best tu..kalau mak2 yg pilih mmg biasa nye silau2!

HERNANIE said...

hihihi. kalau mak2 ni mesti nk yg bling2 then yellow gold. tp i prefer yg comel2 white gold. sbb nak berlakon jd bakal menantu yg x degil, diam2 je la..heheheh

cik nurulain said...

huhu. nasib kita sama. i pun bdebar ni. my fmil pilihkan. takut bling2 sgt sbb dia pgemar emas. huhu.

HERNANIE said...

Haha tu la pasal. I was hoping for emas putih. Tp mcm xde harapan dh coz bf said the ring is gold and big. Habis lah kene pakai ring bling2. Haha. Redha je la ehhhhh