Sunday, January 16, 2011

fondant cake untuk hantaran - from secret recipe.

haluu haluu.

baru sampai jb. so ape progress balik muo kali ni? ado la sikit. haha

cake untuk hantaran dah tempah. tempah fondant cake kat SECRET RECIPE (klik untuk ke website) muar je. reason tempah kat secret recipe sebab aku seriously tak tau pembuat cake yang sedappp kat muar tu. and harga nye tak pernah survey. i just need a very delicious cake at a very reasonable price. so i chose white lace cake, 2.2kg at rm135.70. ok tak ok harga dia? and u can guarantee the taste. as u know cakes secret recipe semua sedap-sedap kannnn....

rupanya nanti lebih kurang macam ni la kot.



they all pun ade wedding cake jugak. nak 2 tier or 3 tier ke. or yang tier jenis melekat tu ke. i don't know the term tapi korang paham paham sendiri sudah. hehe. as for me, cake untuk wedding nanti pun ambil dari secret recipe je nanti. tak yah pening pening nak cari pembuat cake yang enak dan lazat.

so, bride to be yang tak nak penat-penat fikir mane nak tempah cake sedap u all bole lah consider secret recipe je. price maybe mahal sikit tapi confirm sedap kot?

and kekurangan nye ialah they all tak sediakan kotak cake yang cantik. kotak merah yang ade tulis-tulis secret recipe tuh la yang they all akan bagi. but for me not a problem at all. masa majlis nanti, cake tu letak je atas dulang hantaran (without the box) sebab cake tuh kan ising fondant yang keras tuh so tak cair la. and bila majlis dah habis and pihak lelaki nak balik, masukkan je balik dalam kotak tuh. sampai rumah terus makan tak ingat ape dah. hehe.

till next update. tata.

1 comment:

Anonymous said...

hi there,
just nak tanya, how's the taste of fondant cake secret recipe tu? the base cake only got 2 choice, moist choc or vanilla, so i wonder rasa dia sedap tak? thanks!