Monday, February 07, 2011

about the backdrop of photobooth

this is for cik adawiyah and other bride to be yang mungkin nak cuba idea ni.

actually, this project happened like 3 years ago mase i sudy kat UM. then ade dinner untuk Biohealth which i was one of the comitte. aku berusaha cari hotel for the event and kitorg jumpa Shah village hotel kat PJ. and our theme that time was Turning Melancholy to Fabulosity. so semua pun harus lah fabulous. and bila cakap pasal fabulous, i was thinking pasal ala-ala hollywood and come across with this idea.

that time masih student lagi so memasing pun bajet terhad. so we all just beli kertas mahjong yang besar tuh, gabus, manila kad yang keras warna gold and print out word "fabulousity" and "biohealth", name course kitorg. then fotostat banyak-banyak.

luckily, tepi ballroom tuh ade dinding kosong. so we all just tampai kat dinding tu. and waaalllaaah! cantikkkk! ecehhh.

inilah spot kitorg ber-photogediks that night. happy betul time tuh!

yours truly and her friend tengah gigih main tampal-tampal. hehe

tampal kerta mahjong kat dinding dulu. then tampal manila kad dipotong bentuk stars atas gabus then baru tampal ke dinding tu (so that the stars pop out, macam timbul). then baru tampal wordings tuh. lastly, kemas tempat kejadian balik ok. hehe. sila guna double tap sahaja.

hasilnya?





with a small budget, i think we did it very well. haha.

so u all bride to be mesti ade idea lagi gempak kan. and bole perbaiki here and there. and then ade lah photobooth! so kite dan girlfriends bole ber-camwhore like nobody care! haahaa.

korang boleh kot customize backdrop and  wording belakang tuh letak nama bride and groom ke, macam ni..maybe kedai printing ade. tapi harga nya ngak tau dong. for me, kalau aku buat photobooth nanti, for sure DIY sebab nanti kalau yang tempah tu membazir, kau nak lekat kat mane nanti? dinding rumah? oh mungkin bole juga. hehe.


and letak redcarpet, green ke, blue ke, pink ke, ikut tema u all!

omg aku plak yang excited cerita pasal ni. hehhee

ok. thanks for reading~

4 comments:

AnEs said...

woo..cara ne amat cool!mi tgh pening2 nk pk cane nak buat photobooth ne..haha..thanks nanie for this!

K.I.N.A said...

menarik!..suke2..

LisaLisut said...

u know what babe.i pernah terfikir pasal backdrop photobooth ala2 red carpet ni okkkk.hahaha.tak sangka ade org pk the same thing.tp i mls nk blog.hahaha.nice kan?i suke yg mimpikita punya backdrop masa launching new collection ke ape tah.ade lace2 kat backdrop dia.cantik! :)

HERNANIE said...

my pleasure girls. sesape yang buat nanti share la eh. ahhaa. tp yg i buat ni agak buruk sebab pakai kertas mahjong. u girls mst bole buat lg cantik punyer lah! hehe