Saturday, February 12, 2011

about the NO number 1, 2 and 16

halu gorgeous people. in muar now. yeay. but sadly, mr fiance takde kat muar. dia balik seremban.

anyways, aku dah listed down the major things yang aku taknak masa wedding nanti. cara aku macam terbalik skit. biasenye orang akan listdown the things yang diorang nak. but aku lagi senang list-kan benda-benda yang aku taknak. so searching area aku ialah mesti takde benda-benda yang dah listdown tuh. hehehe.

ni cara aku nak plan wedding aku. mungkin cara ni tak applicable untuk orang lain. hahahhaa. tapi layankan aje la ehhhhh. setiap orang berbeza kan. hu.

so,

1. NO pelamin berpanel bagai. hanya yang simple. DIY lagi? ---> sebab pelamin panel biasanye mahal. vendor akan charge mahal sebab pelamin panel konon-nya ialah design terkini. padahal aku rase macam biase je design die. kalau pelamin tiang roman tu takpe lah jugak kan...

2. NO pelamin yang sarat dan crowded. again, simplicity. ----> sebab nanti guests akan kagum dengan pelamin. tumpuan diorang lebih ke pelamin daripada pengantin. mane boleh kannnnnnn. guests datang nak tengok pengantin bukan tengok pelamin. hehehehe. tahpape je kefahaman sonsang aku ni kan.

16. NO giant chair yang besar gileeee macam trend sekarang tu. no no no. ----> sebab for sure aku yang petite ni akan tenggelam dalam giant chair tuh. then akmal plak badan jenis dada bidang, kepala kecik cam kura-kura (hehe ampun sayang!), dia pun mesti akan tenggelam jugak.

so, ciri-ciri pelamin yang takde segala menda yang aku dah mentioned tadi ialah :

*drumroll*
both from kerjakahwin.
fairylights tuh kalau letak kat pelamin bawah arabian kanopi, waktu siang, agak-agak cantik ke haaa?

pasu dengan pokok hijau gedabak itu tidak termasuk.
source: google. ampunnnn

panel macam ni boleh terima lagi. maybe charge lagi mahal.
source : google jugak.

simple dan menawan.
source : google.

anyone know the exact link of the pictures inform eh. seriously aku google jek and terus save gambar. tak ingat link nye.
to be continued~

maceh sebab bace.

7 comments:

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

saye pun suka yang simpe.. tapi kadang2 tu macam berkenan plak yang ade banyak bunga. ahahah. rase pasal lampun fairylights tu mcm tak ok je kalo siang. i rase la.

HERNANIE said...

hehe. thanks for ur comment. tuh la. simple tapi byk bunga ok je asalkan cantik kan. hehe. ni yg terase mcm nk buat reception memalam ni tp mesti famili x sokong. wuuwuuw

bazli~ said...

yg last skali tu kalo xsilap dr vendor catering aku kat KL. tp mahal gile ok! hahahha

nanie said...

yekeeee?? whahaha. mmg aku berangan la nak amik vendor tuh kot.

AnEs said...

kerja kawen punye mmg cantekkk! anes pun selalu save2 pict pastu tak ingt amek dr mane..sudahnye tak berani nk post kat blog sbb tatau nk credit kat sape..ngaaa T_T

Anonymous said...

yg last tu rass deco, takde la mahal sgt

BAIZURA NATASHA said...

i setuju...i suka yang 1st one, from kerja kahwin..simple giler kott, tapi outstanding giler... :)
((Sorry, baru jumpa blog u, baru khatam suma temasuk dis post yang mana i dah lambat 5bulan..tertinggal keretapi betul i ne)) hee :)