Wednesday, February 09, 2011

about the planner

halu.

back in 2009 or 2010 macam tuh (can't remember the exact month or year), i bought ratu sehari edisi ke-3. and got this free diari ratu sehari. aku simpan mendealah ni elok-elok dalam kotak and bawak pindah randah ok. from shah alam-muar-jb. jauh ia merantau.

the diary is more like your own wedding planner. from a to z. from merisik  to engagement to attire to hantaran to bertandang till post-wedding and honeymoon. it has all the details that i need to work on.

i believe most of the brides out there had used this planner. how is it? useful or not? share plisss.

as for me, belum tau lagi useful ke tak but i will make it the most useful planner as i will plan my own wedding (and so u girls out there. hehe). the planner has all the guidance for what to do and what to plan.

so i think, this is the right time to use it.

"cik diari ratu sehari, sila berbakti pada tuan mu!"
"baikkkkk...."


and i need your help people. anyone yang tau kalendar cuti sekolah awal tahun 2012 tak? dalam bulan januari, februari, or march 2012. or kalau dapat kalendar sekali with all the cuti umum pun boleh jugak.. puas sudah aku google tapi tak jumpa dong.

thankssss.

6 comments:

cik syahira (a soldier's gf) said...

assalamualaikum nani,

saya pun sedang cari juga nak tengok cuti-cuti next year. so far, yang saya jumpa tak lengkap esp cuti sek dia masih belum finalized kan lagi la..

Syima Syaz said...

tu? tak berapa berkesan lah..saya beli buku n buat macam dairi... pastu tampal2 gambar2 yang saya nak...

HERNANIE said...

syahira : kite same2 cari k. klu jmp share tau. hehe. pening plak cari date wedding ni. hu

syima : tak berkesan ke? in that case, i'll use small scrapbook and this planner as guidance and checklist kot. hu.

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

sangat cantik okeh diari tu. tapi saya takde. uhuk!

anaztasias nora aira said...

cantiknya...saya tiada nak photostat boleh huk3 :(

HERNANIE said...

nak photostat bole ajeeee. heheheeee