Saturday, February 26, 2011

dilema warna tema

macam mana korang pilih warna tema majlis korang? ikut warna kesukaan kah? atau warna yang fofular kah? atau di pilih oleh ibubapa kah? atau saje-saje pilih warna tu selepas berbincang dengan pasangan?

aku memang dilema lah nak pilih warna ape.

masa engage dulu, aku tak decide pun warna pink as warna tema. aku pergi jakel, cuba pilih-pilih warna yang sesuai. at first aku nak turqoise. tapi tak sesuai dengan kulit. nampak kulit lagi gelap. aku cuba merah, nampak baju aje. tuan nye tak nampak. biru and purple also buat aku nampak gelap. hijau, nampak ok dengan aku tapi terlalu terang. orang kata majlis tunang ni biarlah nampak sweet-sweet aje. and the best color yang aku try is pink because, tak nampak gelap and enhance skin color aku. so both skin color and dress color pun matched and tak menjerit-jerit mintak perhatian. . macam gitulah gamaknye.

so untuk wedding ni memang dilema lagi. tak tau nak pilih baju color ape. white memang save. semua orang pun sesuai dengan putih. or grey. but i wanna try something different. ingat tak baju sanding hijau elyana? brilliant!



korang ade nampak benda lain warna hijau macam tuh selain baju pengantin? takde kan? and the brides really pop out dalam gambar. pelamin warna pastel, soft aje.

tak perlu pun nak matching kan baju dengan pelamin and baju pengapit and segala mak nenek hiasan. tapi still tak nampak pelik pun kan...

sebab itu, aku nak pelamin simple, make up simple,  and hiasan simple-simple. takde yang sarat barat. pelamin biarlah warna pastel yang soft. and make up too.

tapi elyana tu kulit cerah. sesuai la warna hijau tuh dengan dia. aku ni....???

10 comments:

asha said...

salam..
saya dulu pon macam awak gak.dalam dilema.ikutkan hati color yang saya nak pink tapi kesian kt en tunang terpaksa pakai color pink.last2 kami decide color gold black.hehehe...tak tahu lah nanti apa akan jadi on mei.hehehe..harap2 tak nampak pelik.hehe

elephantdaughter said...

hye...same la,saya pn masih dalam proses memilih theme color :)

HERNANIE said...

asha : gold and black is classic. hehe. good luck! mesti cantik tuh.

elephantdaugter: so comel. anak gajah. cuteeeee. ehhe. selamat memilih ! =)

Syima Syaz said...

kitorang pilih color yang tak pernah guna dalam kehidupan seharian (ayat skema)

LisaLisut said...

i suka gila hijau elyana ni.haish.she had a perfect n beautiful wedding.sigh.

i rs u cerah je orgnye.hehe.so kaler ape pun masuk kot.kalau i i decide sndri.mak i ikut je.stkt ni biru cair jadi idaman tp kalau xjumpa utk disewa kat butik nnt i;ll go for white je.abis citer.no big deal.i tak fussy sgt haha

gaun putih said...

cantik hijau tu dear! i loike :)

HERNANIE said...

syima : color ape tuh? saspens ni. hehe

lisa : dlm gmbr je tuh putih sbb dh edit. tp in reality, im tanned. eceh..tak nak ngaku kulit coklat. haha.

gaun putih : cantik kan....! hehe

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

ye la.. part nak pilih warne memang pening! macam suke kat semua colour. but then pilih warne yang macam out of our favorite color. saje nak cube warne lain kan. ehehehe.

Syima Syaz said...

hehehe...light blue/baby blue/tiffani dgn white-silver.. =)
(color biru tu tak sure nak decribe yang mana...)

HERNANIE said...

osh: ha ah kan.biase ye ramai pilih color yang x de minat lansung last2 pakai jgk kan.hu.

syima: biru laut kah? i sukeeeeee biru2 lembut tuh. tapi i pakai nampak cm hape tah. gelap. hu