Friday, February 04, 2011

e-day review : the hantarans and the ring

gambar dari OP belum dapat lagi. so gambar yang aku upload for the time being ni semua dari camera dlsr aku. di captured oleh puan maria yang baru je kahwin 1st januari hari tuh. hu. sebab kalau tunggu gambar dari OP mesti dah lupa ape bende nak cerita kan?

so these are the hantarans. too bad aku lupa sangat sangat nak ambil gambar hantaran dari side akmal. sebab dah habis kene bedal dengan sedara-sedara semua. huhu. side akmal blah je terus diorang bedal kot. aku plak gi makan. memang lupa sangat. nasib baik la jugak ade gambar ni. boleh la kan?

us with the hantarans.

so below are hantarans from my side. all done by my mum. did i say she has a pair of magic hands? so, upah buat hantaran adalah free! hehe. aku cuma beli bahan-bahan penting. yang sikit-sikit tuh my mum top up sikit. haha. ngelat sikit.

coklat homemade - sponsored by mak teh

white lace fondant moist chocolate cake - from secret recipe.

cupcakes. yana  and my cousin, kak lang sponsor. hehe.


fruits


so called bunga rampai. tapi isi nya ialah pot pouri. hehe


ferrero rocher

sireh junjung. artificial.

tepak sireh. pembuka bicara penyambung adat.

side akmal pun bawak tepak sireh jugak. well, adat perpatih kan....

dari akmal ialah, sireh junjung, bunga rampai and cincin, fruits, cake and chocolates.

oh, talking bout my ring, i loveeeeeeee it! tapi ade sikit longgar sebab jari dah kurus sikit. hehe. but, taste emak-emak, memang penuh dengan bling-bling. which my mum said bagus lah. well, emaks memang macam tu kan. hehehehe. whatever it is, aku memang suka gile lah ring aku niiiiii !!! hehe. nasib tak terjerit masa sarung cincin. T_T


tapi tetap i suka noks! *sambil tengok ring sekarang ni* hehe

ok bye.

4 comments:

Miss Tatie said...

nice pictures.. congrats =)

Syima Syaz said...

perak pun guna tepak sireh yang mcm tu...
belah tunang saya lah tu

ZAFIRA said...

congratulations dear.. have a good one ahead!

HERNANIE said...

thanks korang =D