Friday, February 04, 2011

e-day review : mini dais

bare in mind, it is (still 'is' because still ade dais tuh lagi. kalau dah cabut baru jadi 'was' hehe) not the perfect mini dais from superknown decorator. we just DIO (do-it-ourselves).
so here it is,


camne? ok ke tak? hehe. aku memang nak dais yang simple gilak. no need yang sarat dengan panel bagai tu or bunga melimpah ruah tuh. hehe.

the outcome?


hehehehe. what more can i say. love my dais very muchhhhhhhh!!!!

langsir with lace yang belah dalam tuh and also the langsir putih yang ikat ke tepi tu are my sister punya.
lampu stand yang 2 tuh pun my sister punya jugak. hehe.
2 pasu putih tuh beli, 2 for RM59.
bunga artificial beli kat mydin mitc melaka. total lebih kurang RM90 macam tuh.
alas mini dais untuk duduk posing-posing tuh =P sewa from bridal idaman impian for RM60. sewa tuh pun mahal. imagine kalau ambil pelamin sekali dengan diorg. mesti lah dalam RM400 macam tuh and mesti tah pape je design die. duhhhh
all carpets belong to mummy and kakak ku. free of charge. superlike! haha

total price for my dais is RM209.

and i can keep the flowers and pasu. yeay!

ok. nak sambung basuh periuk. daaa~




3 comments:

mizzura said...

good info...sangat kagum..! :-)
thanks for the idea... agak2 kalo saya rajin nak buat mini dais sendiri saya inpired dari u punye mini pelamin jangan mara eh.. :-)

Anonymous said...

no problem at all. sy bukanlah pelamin designer pun. hehe.thanks =)

-nanie-

Syima Syaz said...

btl2 blh jimat kan? aritu saya pakai je kerusi panjang ayah punye kat rumah ni...tak blh duduk simpuh sebab kaki cepat krem