Sunday, March 13, 2011

about the cake stand

tadi pergi jalan-jalan kat mahkota parade melaka. mummy wanna do some shopping. banyak wedding nak pergi, so she need new handbag and shoes, katanya. amik ko sekali beli kasut bonia and handbag apetah brand kt parkson tu. siap beli baju lagi. aku mampu tolong pilih aje.  muahahaha. amik ko sape suruh pokai tengah bulan. gigit jari aje la tengok orang lain shopping.

ok,bukan tu main point nk story kali ni.

macam tajuk nya, mase jalan-jalan ka parkson tuh, ternampak 1 cake stand yang sangat gorgeous! the kaki ialah besi yang kerawang-kerawang tuh. and alas nya ialah kaca. cantikkkkkkk sangatttttt. ala-ala macam ni,


gambar ni hasil dari google. but the exact cake stand takde la washed-out macam ni. it it steel. ko tau harga nye bape noks? RM350++ after dah 50% diskaun tinggal RM159. aaaaaaa mahal nak mampus! just for that cake stand? tapi lawa gile lah. siap berlakon potong-potong kek kahwin lagi kat cake stand tuh. cakap kat mummy macam ni "mak, mak cuba bayangkan orang potong cake atas cake stand ni. aaaaaa mesti orang ingat cake kita sedap and mahal". kahkahkah boleh gitu??

tapi tak perlu lah aku membazir beli yang mahal tuh. nanti nak cuba tengok kat SSF or romantika ke or KKdeco ke. jusco pun maybe ade.

tah kenape benda pertama yang aku idam-idamkan nak beli untuk wedding ialah cake stand.
adekah korang mempunyai perasaan yang sama macam aku. orang lain dok pikir baju la, pelamin la.
tapi benda pertama yang harus aku beli ialah CAKE STAND.

aku pun tak paham.

eh aku dah tau kenapa. sebab banyak-banyak benda, wedding cake ialah benda pertama yang aku confirmkan. it is chocolate indulgence from secret recipe. hahahahahhaha. aku taknak invest on wedding cake yang mahal, siap fondant and comel cantiks semua tuh but tasteless. yup, i rather choose simple cake tapi dijamin sedap menjilat jari. plus akmal and me we both love choc indulgence. hehe.

so just nak kene DIY topper. maybe letak flowers sikit kat tengah-tengah tuh or buat banner yang comel. yeah i think u all get the idea. aku memang simple orang nye. ngehngehngeh, and kedekut juga. muahahahahaha.

till then. orang kedekut ni nak tido la. bye

3 comments:

Syima Syaz said...

tak pikir langsung pasal kek....hahaha

Silver Peony said...

Cake!x terlintas lg,tp choc indulgence x Cair ke dlm chads pns?tp mmg sedapppp!
http://silverpeony.blogspot.com/

HERNANIE said...

syima : kene pikir tuh. nanti takde acara potong2 kek suap2 kek. muahahahaha.

silverpeony : choc indulgence tuh letak dalam peti sejuk dulu la. nak dekat2 acara potong2 kek baru kuarkan. sure tahan punye. sedapppppp