Thursday, March 24, 2011

about the transparent canopy

oleh kerana nikah ceremony akan di buat kat seremban, so aku dengan selambe nye plan nak buat malam. dah tanya akmal. he is ok with it. tapi belum tanye both parents. hihik. harap mereka-mereka setuju la.

bukan ape sangat. aku berangan nak ade transparent canopy macam ni.

berangan. selagi boleh.


pictures from khareyan event

i dont need 10 or 5 canopies. i only need 1. only 1. dah cukup. nak puaskan hati sendiri. hehe.

accerevent also provide those type of tents and manymore. but i dont know whether the price is reasonable or not. thanks to cik belle for the link.

copied from the web :

SET TETAMU : RM 300.00* / RM450 (TRANSPARENT )
- Canopy Arabian 20' x 20'
- Kerusi plastik, meja bulat(10pax) & alas meja secukupnya untuk 40 pax
- Lampu (2) & kipas siling (1)
- Scallop pelbagai warna (2 warna)
** untuk tukar ke kerusi banquet bersarung & riben, tambahan sebanyak RM 400.00
** untuk fairy light 12 jalur per canopy, tambahan RM 200
** untuk chandelier, tambahan RM80
** kipas industrial, tambahan RM50

so, what do u think? mahal sangat or berbaloi-baloi?

but i want chiavary chair. taknak kerusi banquet or kerusi plastik tuh. if chiavary chair, sewa 1 for rm20. awat mahal nooooo

and one more thing that bugging me. me want to have pre-wed shoot. but fiancee said NO. how now? camne nak yakinkan dia supaya buat pre-wed? he said membazir. ~_~

im torn. ughhhh

7 comments:

fira. said...

gulp.. telan air liur tgk harga tu. tu la kan.. asal la mahal noo nk buat sume nye jadi pretty. xpe2, as long as we work towards that, insyallah.. ape2 pun its once in a life time. the more u spend on ur wedding, the longer it will remain in ur memory. janji dpt restu. hehe.. baru dpt istilah ni tadi dr org yg berpengalaman. maaf la eh membebel kt sini pjg2. dh ngantok sgt dh ni senanye. =P

cikFM said...

u ckp kt die gmbr pre-wed tu nnt byk kegunaannya.. mcm my tunang pun refuse gk.. tp die setuju klu harganya murah.. so now i tgh berusaha keras cri op yg murah tp berkualiti... :)

LisaLisut said...

cntiknye if dpt transparent canopy.i am sure evry b2b semua teringin canopy mcm tu.i pn.but tgk poket la kan.haha.so bye2 to transparent canopy.wuwuw.

i pn tak sure ade pre wed ke x.i suggest to cut cost cr la kawan yg freelance ambik gmbr suke2 dgn dslr mereka.kdg2 hasil dorg cntik jugak.like me.hehe.i maybe kalau jd n cnfirm ade pre wed shoot i suruh kawan i yg freelance je shoot kan.freeeeeeeeeeee. ala gmbr tu pn utk print suka2 n buntings je. pre wed shoot bukan perkara wajib buat.haha

mizzunderstood said...
This comment has been removed by the author.
mizzunderstood said...

agree with lisa.i pun gune kwn utk pre-wed. alasannye..nak gambar yg cantik & sopan utk bunting,banner,etc..lg pn ktorg xde gambar ber2 yg sesuai.slalu gmbr amik sendiri je..hehehe...

errr...asal rase canopy 2 cm mahal ek?ke i je yg rase cm2?hehe..tahla.xtau la.. =)

HERNANIE said...

tuh la. fiancee ckp kalau pre-wed free dia ok je. tp i ade jumpe OP utk pre-wed 2jam for rm250. for me mcm ok dah. tp he dont want jgk. bazir katanye. heeee

transparent canopy mmg cantik kan. tp bile tgk harganya.....hurmmmm.....bole botak kepala.

Anonymous said...

so kat mn u dapat sewa canopy tu dengan harga yg berbaloi sgt. suggest kat i coz i nk just canopy n lighting..... how