Thursday, March 03, 2011

kedai borong goodies

sape suka barang murah? mesti lah sume orang suka kan. lol tah pape je intro. tak cool lansung.

straight to the point.

tadi pergi tampoi cari kedai borong goodies. sebab ade sorang staff nak bertunang next week. so akak lab yang baik hati bawak kitorg pergi sane. orang lain yang nak betunang, aku plak yang excited lebih. orang tuh rilek aje. hehehehe.

kedai tu dekat-dekat dengan angsana. aku pun tak reti nak describe jalan ke sane. terimalah peta aku yang tak seberapa ni. lol. harap korang faham.


faham ker map ni? hahahha. masuk simpang pertama sebelah kiri okey, just before traffic light kat LHDN tuh.

cari kedai ini.

pagar warna kuning. dinding papan. agak buruk. hahahaha.
tapi jangan sangka kedai buruk nak bankrupt ok. sila jenguk ke dalam.


macam-macam goodies ada kat kedai ni. u name it. coklat, keropok, chewing gum, gula-gula, semuaaaaaa adaaaaaa! air kotak pun ada. air kotak milo, susu, soya. air botol mineral pun. coke, sprite, f&n. aaaaaaa bole gila masuk kedai ni tau.

untuk perbandingan,

mineral botol kecil 150ml x24 botol = RM 8
air kotak, 24 kotak = RM 15

so, sebotol air mineral dalam 30 sen macam tuh. air kotak dalam 60sen.

yang keropok-keropok and coklat tuh dah tentu la murah gilaaaaaaa.

yang ini,

penghilang ngantuk masa drive and ubat pening bace cytoslide.
12 botol = RM 5.50
so, sebotol dalam 45sen. asal kat kedai sampai singgit sebotol haaaa? 2x ganda! huh
cekau asam ni dengan waffle apollo. heheheh.

so, memang semua benda harga borong la.

bride to be sekitar jb jangan lupa terjah kedai apek ni untuk goodie begs anda yang penuh lagi berat lagi membuatkan tetamu pulang kesukaan dan senyum lebar. ahaks.

selamat bershopping~

28 comments:

kisah aku said...

murah lah nanie...air kotak tu kalau 24kotak br rm15.. tp np kat johor~~~hehe

HERNANIE said...

kannn..kite pn mcm x caye je murah sangat. hehe. mai la dtg jb ni haaaa. hu

mizzura said...

wah...asam cina tu best lah..lama tak makan...

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

ini memang berita gempak. lebih gempak dari gempak.

Syima Syaz said...

fuyooohhh
kirim blh? hehehe

HERNANIE said...

hehehehe. gempak ker? nk kirim boleh. tapi nnt belum sampai kat awak, dah licin kene bedal. hahahahhaha

Nini Mohd said...

tak tau plak ada kedai borong yg murah kat JB nih.
pasni kena terjah la. hehee~
thanks for the info! ;)

peroduapasirgudang said...

mintak bantuan..
Ada fun number kedai tu? :D hu3... dkt ngat ngan LHDB ke?

nurzafirah mohammad said...

cawangan die area kl takde eh? selangor ke..

nurzafirah mohammad said...

oppss nak minyak skali no fon die

Abdul Rashid Riduan said...

Boleh ni...kbetulan...majlis dah nk dkat boleh la ke sane...tanks for sharing...

Mr.E said...

ade lg ker nie? xpaham map...leyh call saya x 014-7764125

Emirah Zakaria said...

gula-gula jelly bersalut gula (sugar coated jelly candy), kt kedai ni ada jual tak? tq.

syu naz said...

Hi,

Kami ada menjual air Seamaster 230ml(botol bulat). Berminat boleh hubungi kami :

FB : Pemborong Air Minuman

Call/Mesaage/Whatsapp : 013-388 4012 (Syu) 013-756 5120 (Ridhuan)

Anonymous said...

sapa kt kl cuba try survey kt NSK kawasan borong pnya..harga lebih kurang cmni...just sharing the info... :)

Anonymous said...

Aslkm..nk tye,Kedai pemborong tu tutup pkul bpe ye?

Anonymous said...

kedai ni ada lagi tak skrg? 2015...

Anonymous said...

dah tentu ade lg dah rumah dia.. huhuhu apek tu dah bepuluh tahun duh situ hohhohoho

Vmin Tan said...

FANTASY JUNGLE FOOD-Bandar Baru Ampang(Pemborong Makanan Ringan)Kini Dibuka ,Dibelakang Spectrum Shopping MALL (Pasaraya GIANT Bandar Baru Ampang)TEL 03-4287 8001.

Joanjusi Jusijoan said...

Kat sabah ada?

Joanjusi Jusijoan said...

Kat sabah ada?

Joanjusi Jusijoan said...

Kat sabah ada?

Anonymous said...

Boleh mintak no fon sebb nak tanya kedai ni dkat jalan ap

jakie kie said...

Hello mana tempat saya mau ni no pon saya 0109588234

kamal mansor said...

Murah apa,!speed99 lagi Umrah

kamal mansor said...

Murah apa,!speed99 lagi Umrah

Ghazali Razak said...

Tutup jam berapa?

Anonymous said...

x prasan lak jb ade speed99.. btw thanks nanie share info.. xpnah taw pon kat lorong tu ade jual jajan murah.. :-)