Thursday, March 10, 2011

of sakit mata and denggue fever

me at muar now. dapat MC 3 hari dari rabu sampai jumaat ni. doktor suspected aku sakit mata. sakit mata kan memang bahaya sebab boleh berjangkit. so to avoid that, die dengan baik hatinya bagi aku MC. hehe. mase cek mata aku memang dashyat. merah macam mata hantu. siap ade selaput mata tu. aku tengok pun takut. hehe. but now, dah makin ok. tah betul sakit mata or just gatal mata yang biase tuh. entahlah.

akmal pulak memang dah sakit mata yang macam timbit tuh siap ade nanah and bisul. hahaha. kelaka kan. macam janji plak nak sakit mata. hari ni die dah gie eye clinic and doktor die buat incision sikit buang nanah and mata bisul tuh. dah ok la nampak nye.

but to make it worst, akmal kene denggi plak. haih. i bet he got that masa main tennis kat tanjung emas muar tuh. tempat tu kan banyak bakau and monyet. dia plak suka sangat main tennis kat sana sampai senja. kene la gigit dengan nyamuk kot.

malam tadi hantar die gi hospital. tapi tak kene warded pun. sebab tak teruk sangat. medical ward hosp pun penuh. bole cam gitu? haha. die takde la ade muscle or joint pain pun. FBC pun normal. temperature semua ok. rashes tu je la ade. back in UM dulu, dia dah penah kene denggi. so maybe antibody tuh dah develop. thats why tak teruk sangat. rashes tuh keluar as a result of antibody-antigen reaction la kot. cehhh...mentang mentang dulu belaja imunologi. nasib baik housemate dia ade sorang doktor. bole la nak monitor die. just makan ubat and minum air 100plus banyak-banyak and also air kelapa. tuh aje la kot. hehe. denggi memang takde ubat pun...

harap-harap tak teruk sangat la tuh.

take care of your health people. sekarang macam-macam penyakit. nak-nak kepada yang nak dekat kahwin tuh. jagalah kesihatan dan keselamatan ok. darah manis!

**sebab darah manis ker akmal kene gigit dengan nyamuk denggi? orang lain yang main tennis dengan die tuh takde pape pun?? hehehhe**

No comments: