Thursday, March 17, 2011

pre-wedding photography

tanpa menunggu confirmation tentang tarikh dari future in-laws and my parents, aku selamber badak aje survey photograoher untuk pre-wed. hehehe.

my criteria to choose the OP are:

- CREATIVE. as fiancee and i are not so photogenic. hehe. both pun kaku aje. so mereka-mereka yang kreatif ini diperlukan untuk menggayakan aku dengan akmal tanpa rasa jemu dan muak. hehe.
- based in JB. sebab cut cost. tak perlu lah extra charge on transportation pun. aku dah memang kat jb. hanya akmal aje la kene datang jb. dia takpe. datang jb bayar sendiri. bukan aku keluar duit. jadi memang save cost di situ. hahaha.
- MURAH. ini paling penting. kedekut. hahaha. sebab aku taknak photo album pun. just soft copy in DVD is enough. later on, aku akan pilih sendiri mane yang nak cuci, nak buat bunting, or nak jadikan hiasan untuk aku tepek muka aku di mana aku sookaa. hahaha.
- SIMPLE EDITING. tak larat la aku tengok editing melampau sampai pecah kepala tuh. setakat enhance color sikit, bagi soft sikit, ok la kot. kalau OP yang mahir, tak perlu pun editing melampu kan sebab gambar raw memang dah cantiks. hiks.

so, dalam kepala otak aku ni dah ade sorang OP. eh actully 3 orang. hu. sebab derang ni bertiga. CRITICAL EPISODE (their facebook or here, THEIR BLOGSPOT ).

all pictures are from their blog and facebook.

i just love their creativity. do check them out.

dan ini ialah mereka.


dah boleh bayangkan tak macam mana kerja dengan diorang ni nanti? hehehe. mesti seronok. umur pun lebih kurang dengan aku dengan akmal je. so takde la kekok sangat nanti (kot?)

i've already asked them about the pricing. and it is within my  our budget.

so now kene confirmkan tarikh, theme, and props. and kene cari pose-pose menarik. hehehe.

psssttt...abang-abang sekalian, ni dah tolong promote you all ni, kasi la diskaun lebih sikit. hehe

3 comments:

LisaLisut said...

i pn tak suka editing melampau.herghhh.i nak ade pre wed tp tunang i ckp boleh,tp u byr i tak nk kuar satu sen pun.haha.kejam kan.
sbb dia rs bzir je.byk lagi nk buat dgn duit.well, i akan paksa jugak,aku byr pn byrlah.tp tatau nk buat bila.sigh

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

dorang ni creative oh. tapi kalau polish lagi mesti lagi vavaboommmm!! kan?

HERNANIE said...

lisa, u buat je. bagi puas hati sendiri. nnt x tido mlm terbayang pre-wed aje. hehe

oshinz, they all masih baru kot. tp for me, ok la kan. makin vavaboon makin mahal nnt. hehehe