Sunday, April 10, 2011

about bunga pahar and soalan cepu emas

in the process of making these



simple. tak crowded. puas hati. murah. jimat. hahaha.

kos satu bunga ialah 35sen. lebih kurang laaa

aku : bangga tak ade tunang macam kita?
akmal : bangga.

pujian lain? takde. sabar aje lah.

soalan cepu emas.
MANA YANG DI BAWAH INI YANG PALING PENTING DALAM WEDDING?
(maknanya sangat-sangat penting tiada kompromi =P )
YANG KORANG BOLEH SPLURGE ON?
(kira macam kalau mahal terlebih bajet pun takpe)

a. baju dan make up
b. pelamin
c. photographer

makanan and catering tiada dalam pilihan jawapan sebab sponsorship dari parents. hihik.

i need your honest feedbacks.
sebab aku nak buktikan pada encik tunang yang (salah satu benda dalam pilihan jawapan kat atas tadi) adalah sangat-sangat penting. lain-lain pilihan aku bole cut cost and save bajet on that.

korang rase ape? ceciter ceciter.

okthanksbye

9 comments:

wawa yusoff said...

wawa rasa baju dan makeup.

berhabis pun xpe. sebab kalau makeup spoil memang boleh jadi kecewa yang amat!

nolie said...

tiga2 penting tapi make up lebih penting :)

Syima Syaz said...

baju dan make up sbb kan pengantin....
saya pun spend more kat baju + make up!

Our Diaries said...

the most important pada saya baju + make up

amy fahmi said...

baju n make up!!! yeay!!

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

baju dan mekap dan photographer!!!! sangat penting oh. kalau dapat cari orang boleh mekap cantik dan murah tu bonus. kalau pakai baju cantik2 tapi gambar tak cantik, end up akan rasa macam menyesal upah photographer.

LisaLisut said...

i suke ur bunga pahar ni.i rs cntik wpun tak nmpk color.hehe.plus save bajet! i suka cost yg dipotong ;p

HERNANIE said...

hehe. thanks korang for all the feedbacks. tgh pening nk cut cost tang mane. semua pn mcm penting aje ni. isk

bazli~ said...

bagi aku, aku plh photografer..hehe..

photog yg bgs n pro, dier akan sgt pndai cr angle + idea utk menampakkan gmbr ko tu cntik. + editing lg.

mekap pon sgt2 pentng..lg bgs kalo dt cr yg btol2 PRO MUA. aku sgt suke mua aku! heheh

pelamin minx ah free dr caterer..hehe

baju, nikah wat sendri, sanding sewa je udah.