Monday, April 11, 2011

about the paper flower dais

oh my gucciiiiiii!

i just need to blog about this. cannot wait anymore.

yes, currrently i am so obssesed with paper flowers. as u all know i am doing my bunga pahar using crepe paper. and then i came across cik belle's blog. about the paper flower dais. so gorgeous!

and straightly called mum. asked her, "mak boleh tak orang nak buat pelamin sendiri. pelamin yang ade paper flower." of course mak tecengang-cengang ingat anaknya dah buang tebiat. so i quickly MMS all the pictures yang i maksudkan ke hp my brother. asked him to show it to my mum.

mak cakap "sukatilah ekau lah. mak suka je. jimat duit mak."

eh, mak nak sponpsor pelamin ke? T_T

no, no. duit mak and ayah hanya lah untuk catering because i want the best for the foods. biarlah benda lain i jimat. not the foods.

so i told mak, "if can do this flower, i want my pelamin to be as simple as those pictures yang i tunjuk. i will do my pelamin"

mak cakap " hoho jimat duit mak!" (tapi takdelah mak cakap hoho cam gitu, aku saje tambah perase ^_^ )

so conclusion nye, if aku tak dapat buat pelamin macam ni, i will decor my bridal room guna paper flowers! no need to paint the room anymore! yeay. kuranglah sakit pinggang nanti nak alihkan katil dan perabot segala. hehehehhe.

but, of course aku akan cuba jugak untuk buat pelamin dulu. then barulah fikir bilik perantin plaks. ngehngehngeh.

where did i got the crazy idea?







source gambar : campur aduk.

anyhow, idea cik belle untuk pelamin paper flower itu mmg brilliant and had inspired me! hehehe

mari tengok segala macam tutorial paper flower DI SINI (klik untuk ke website).

sharing is sexy baby!

woohooo!

***peringatan : segala tulisan dalam entri ini hanyalah mode verangan semata. belum tentu jadi atau tak. entri ini ditaip dalam keadaan sawan separa sedar akibat teruja dengan paper flower yang comel-comel itu. sekian terima kasih***

1 comment:

LisaLisut said...

sawan separa sedar?hahah thats funny.i suke jugak.tp malangya i tak pandai buat bab kreatif2 guna tgn ni.ngahahaha.nk upah ongkos la pulak.huhu.semoga u berjaya ok!