Thursday, April 28, 2011

emo sikit.

dah nak masuk bulan 5. bajet majlis nikah ujung bulan 2 tahun depan. sanding both sides bulan 3. and left me about 9 months je lagi nak prepare everything!

kadang-kadang tak paham. kenapa untuk 3 hari tu aje, setahun nak siapkan semuanya. why oh why? kahwin terus je boleh tak? *boleh, kahwin lari kat siam* hahahhaha

aku tak idamkan majlis yang grand pun, yang very the vass tu. simple-simple cukup lah. yang penting nikah tu nanti. and kehidupan lepas kahwin tu. kenduri hanya nak meraikan saje kan. aku penah cakap kat mak, malas nak bersanding bagai. bagi je orang makan. pastu aku pakai je baju biase-biase. tapi mak mane lah kan taknak tengok anaknya naik pelamin kan. of course tak approve!

nak buat majlis kahwin ni memang pening kan? takut kalau tak buat majlis, nanti dikata orang macam2. well, korang tau aje lah sentimen orang malaysia ni kan. kalau buat grand, kata nak menunjuk plak. isk. tak faham lah.

ah sudah. pedulikan lah. yang penting aku yang nak kahwin. bukan diorang. kalau bising nak suruh buat besar-besaran, nak suruh aku tempah baju kat designer, nak suruh aku makeup mahal-mahal, bak ah duit sponsor. kalau taknak bagi, tengok dan diam aje! jangan nak bandingkan cara aku dengan orang lain ok! mereka mungkin kaya sangat terlebih duit tak tau beli ape, jadi splurge on baju kahwin sampai 3 ribu, pelamin 3 riban. sudah. tu bukan aku. *walaupun aku memang kaki shopping. tapi tu takde kaitan dengan hal ini ;p *

kritikan dan cadangan memang bagus. tapi kalau nak menjahanam kan aku, baik tak payah! talk to the hand!

2 comments:

LisaLisut said...

chill Nanie. I was thinking the same like you before. Tapi, tu lah macam mana nk kata ya. just chill.ignore je apa org ckp.mana yg negatif la.yg positif kita ambik.

i pye pn tak grand.yg penting kita happy :)

rose said...

sepesen la kita..payah nak puaskan hati semua org..nsb la parents x masuk cmpr..cme yela..parents ok, org len lak nk pertikaikan..nk x nk kne la bersabar..huhu..