Wednesday, April 13, 2011

panic attack!

i havent go for kursus induksi. although i am almost one year in gov service. i wonder jugak. ade jugak follow up dengan jknj pasal induksi. and they said tunggu letter. bila tanye date, they all not sure.

and there is training attachment at selayang gh for 6 weeks. but this training ok lah, dah tukar tarikh. so no problem at all.

yang paling sakit kepala ialah, my trip to bandung. tiket filght is on the 28 july which is the same date as exam untuk induksi !! and the exam is selaras dengan JPA and memang tak bole tukar tarikh la kan.

aaaaaaaa tekanan gile ok.

time aku takde hal, takde plak nak buat induksi ni. isk.

called EO at jknj. he said, awak pergi aje lah  bandung tu. baru setahun kerja je kan. takde effect pape kat awak melainkan lambat confirmation aje. tapi whatever it is, confirmation mesti dalam tempoh 3 tahun. tak boleh lebih. so lets say i go for induksi next year, still have another 1 year left untuk confirmation. hurm. confirmed jawatan or not, for me takde hal. because genap 3 tahun, we can already choose nak pencen or kwsp. yang kacau nye, selagi tak confirm tak boleh sambung masters. or naik pangkat. tuh jek kot.

so maybe i bole proceed dengan bandung trip and induksi tuh next year aje lah. hehe

tapi akmal dah risau plak. he said, mintak pendapat her mum dulu. lucky my future MIL is also EO in JAS. so she knows better than us yg baru setahun jagung kerja ni. hihik.

pastuh nak dijadikan cerita, semalam HOD aku and some of the pakar pergi kulai GH for some training and meeting. and meet up with akmal there sebab he also went for the training. ok now semua orang dah tau we are engaged. choiiiii

and HOD said he see what he can do so that i can be transfered to muar. sebab HOD taknak aku pindah melaka (which is my 2nd option kalau tak dapat muar). he said he want atleast 2 SO as cytoscreener in johor. plus adalah sangat membazir kalau aku kene masuk unit lain sbb aku in-training bace cytoslide. hurmmm...lagipun workload johor adalah lagi banyak dari melaka. and also kl and also selangor. so the need is in johor jugak.

apsal cite pasal keje plak ni dalam blog. ini adalah budaya yang tidak sihat ye kawan-kawan. kita tak nak tu.

ok. tak kesah la pape pun boss. yang penting aku dapat pindah muar. secepat yang mungkin. hihik.

No comments: