Monday, May 09, 2011

prosedur borang kahwin : faham sudah!

hai hai.

sorry lah for the long silence. am at kl now. having a training a selayang hospital for 6 weeks. so menumpang my sis's kat damansara damai ni ha. luckily, dekat jugak dengan selayang. jam tak berapa nak teruk sgt, accept biile sampai traffic lights. 30 minutes dah bole reach hospital selayang.

aku takde mase nak update bukan sebab busy melampau dengan training tu. ape ade hal. macam working hours biase jugak. 8 to 5. tapi yang membuatkan aku busy for the first week, sebab lah akak aku sawan duk angkut aku gi tengok movie bagai. sabtu ahad pun berjalan. haih. balik kerja aje gie jalan. curve lah, pavi lah. macam lah aku tak penah aku duduk kl dulu. -_-" hehe

wedding update?

last 2 weeks mase cuti hari buruh, dah pergi jumpa imam kawasan senawang. ape ke tah name tok imam tuh. his parents, my parents and also us. ramai-ramai pergi serang tok imam tuh. hihik.

apparently,  aku tak perlu dah isi borang kebenaran kahwin kat johor and mintak borang kebenaran kahwin luar daerah. sebab tok imam tuh cakap, guna alamat aku kat lavender heights tuh je even tough dalam IC alamat johor. die cakap aku kene isi borang pemastautin ke ape tah aku pun tak sure.. hehehe. so, procedures semua ikut negeri sembilan. yahooo. tak payah banyak kerja. and borang pun nanti imam tuh yang ambilkan and he will pass it to my fFIL. hehehe. sonang kojo den. nanti, bulan 11 nanti baru isi borang tuh semua.

tarikh nikah?

mase cuti chinese new year. date, belum confirm lagi sebab tak tau cuti sekolah nya bila. but, CNY is on 23 and 24 januari. so near that dates la kot.

reception 1?

a month or less or more after nikah. full stop. sebab aku taknak terkocoh-kocoh siapkan semua benda. yang penting nikah dulu. hehehehehe *gatal*

reception 2?

a week after reception 1. must be cuti sekolah. sebab adik akmal ialah cikgu belajar kat institut perguruan kat terenggau so kenduri belah die mesti cuti sekolah so adik die boleh tolong menolong and adik die cikgu lelaki ajar budak-budak sekolah rendah and adik die ensem skit dari akmal and maybe still single so ade sape-sape nak tackle? hahahhaha

eh honeymoon nye bileeee?

and isnin next week, 16 mei akmal amik cuti nak bawak mak die pergi tengok dewan kat seremban. sanggup amik cuti tuh. hehehe. comel lah tunang sape ni comel sangat bawak mak pergi tengok dewan. hahhahahaha. apparently, aku tak bole cuti sebab dalam training mode. harap akmal send gambar aje lah though bbm. -_-" tu pun kalau dia ingat nak amik gambar. -_-

tapi cousin aku cakap buatlah kat dewan yang ayu raudhah dengan zaquan adha tu. apetah name dewan kat paroi tu. dewan islamiah kot? tak sure sangat la. tapi ni fPIL yang uruskan. kan kenduri side dia. so biarkan aje la kt mane- mane pun. janji settle. kita tak yah masuk campur sangat ye dak? diorang pun ade taste and impian sendiri kannnnn..... ^_^

4 comments:

LisaLisut said...

heee.dewan mps or dewan dakwah islamiah paroi tu kalau u buat i teringin nk dtg.hehe.

hernanie said...

hehe just wait and see aje lah dewan mane yg dpt book.

ur wedding pun i teringin nak pegi. hikhik

LisaLisut said...

wedding i typical malay wedding je.di rumah..hehe

HERNANIE said...

i pun buat kt rumah. side sbn je kat dewan. hehe