Monday, June 13, 2011

dais, make up and main table - settled!

dah sampai jb.

seronok gile duduk kl pastu balik muar pastu balik kl pastu balik muar pastu balik jb. balik jb tak seronok. bosannnn. balik jb bermakna kene kerja dan menyiapkan bunga pahar yang tertangguh hari tuh sebab kehabisan riben. susah ah cari riben yang aku pilih tuh. menyesal pun ade. tapi dah terbuat terpaksa la teruskan. semalam terus beli 10 gulung takut habis lagi. hehe.

aku tau wedding aku lagi 7 bulan. tapi aku nak habaq ni jugak. aku dak book vendor untuk pelamin, make up and meja beradap. bilik perantin buat sendiri jek. hehe.

ye ye. aku tau. mesti ade yang cakap cam awal gile kan book sekarang. tapi aku dengan mak aku sepakat satu benda ni. kitorg tak nak buat kerja last minit, sepat settle, cepat hilang sakit kepala. aku tak nak tension-tension nanti bila tak jumpa org yang nak buatkan pelamin. bile dah tinggal lagi sebulan-2 bulan, aku just nak gie spa and enjoy my single life before kahwin. ehehhe.

pelamin, aku request nak yang simple-simple aje ala-ala pelamin dari Kerja Kahwin. make up pun mak andam aje. yang penting perempuan melayu tulen. my parents kalau boleh tak nak mak nyah yang make up kan aku. untuk meja beradap, ikut citarasa mak aku. impian die katanye. so aku follow aje lah design yang mak aku nak tuh. aku cuma nak tambah initials nama aku dgn encik tunang and also some candles. kalau bunga diorg provide tak cukup kat mata aku, aku tambah la sikit-sikit nanti. arch pun mintak butik pengantin tu provide kan.

bilik pengantin, guestbook corner aku buat sendiri. hehhe.

so yang pending sekarang ialah baju sanding! nak sewa ke tempah eh?

pastu barang hantaran, hape pun tak beli lagi. beli time sale mase raye nanti la kot. berbaloi-baloi. cincin pun akan beli time sales raye. musim raye kan sales melambak-lambak. so simpan duit elok-elok and shopping masa raye ok!

3 comments:

LisaLisut said...

eh i tot u sama dgn i?huhu.lg 7 bulan ke?byk masa lg.huhu.ala i pn masa thn lps bulan nov dh tempah baju nikah.gile melampau kan.huhu.pastu booking utk sanding semua kt pameran kawin lepas tu sesal sebab tak puas hati kat butik tu xde baju yg i nk..nk sewa je pn..tp upset la jugak takde bj yg i nk...moral : jgn percaya sgt butik kawin kt pameran..sobsob..

HERNANIE said...

hihik. i cuma book photog je kt pameran kahwin. u tempah la baju. baju sewa dlm pakej tuh ganti dgn benda lain la. or mybe boleh tolak harga sewa baju butik tu. u try cari sewa baju butik lain yg u nak

u ade mase lg ni nk cr baju yg sesuai.

good luck! =)

LisaLisut said...

xbole la nanie..pakej tu 2500 je.masa pameran dia kata 2500 TANPA/TAK PAYAH COST TRANSPORT.I PUN SUKA LA kan.dh la depo kene 500 tp masa tu i kurg 100.i bg 400 je... pastu bln 4 i dtg nk tgk baju.igtkan bnykla baju cntik..dh dia kata dtg butik byk lg baju cntik.pftttttttttt!

dh la masa dtg dia buat2 tye "eh haritu akak lupa ye nk caj transport?"--->angin masa ni..i ckp tak la.akak mmg kata tak payah.resit pn tulis 2500 je.dia diam.myb sbb tau kot.or br sdr.i tye dia nk tempah kene add 2500 so total jd la 5k.gila..takpela..i pasrah la kalau disweek i g tgk n takde bj cntik i pakai je apa ada..i mls nk abis duit dh.huhu..

eh meluah perasaan kat sini pulak..huhu sorry..