Friday, June 17, 2011

kain apekah ini?

mintak tolong semuaaaaa

ape nama jenis kain untuk buat BAJU SANDING LELAKI ni eh??





fMIL mintak tolong carikan mase pergi bandung nnt. kalau berbaloi dia suruh beli.

semangat sungguh beliau untuk anak lelaki beliau ni. hehehe

masalahnye...aku tak tau ape nama kain ni.

please help!

arigato.

16 comments:

LisaLisut said...

shantung silk or thai silk tak silap i

HERNANIE said...

oooo yeke? hehe thanks lisa

NOUR said...

heheheh.....bkn shantung silk, thai silk,tp itu adalah bridal satin(duchess satin)...

huhuhu...kain ni mmg slalu guna tok wat nehru coat..( baju laki dlm pic tu)

kisah aku said...

duchess satin kat gulatis ade...
tp shantung sama gak cuma kualiti n kelicinan kurang sikit...

hidayah hiddensity said...

yup! dis is bridal satin. sesuai buat baju melayu suit yang butang penuh kat depan tu.

shantung silk sesuai buat baju silang.

HERNANIE said...

so nama kain yg betul ialah satin silk/duchess satin/bridal satin?

3-3 nama ni benda yg same ke?

thank u koranggggg!!! hehehe =))

amy fahmi said...

its dutchess kalau kat malaysia. kat indo dorang panggil bridal satin. happy hunting, dear. :)

~ NANA ~ said...

husband i buat baju ala-ala gitu....kain dutchess satin :)

Syima Syaz said...

uh tak tau pun apa nama kain tu...
yang tau... masa reception nanti si dia pakai mcm tu...
main mintak2 je, kain tak tau...hehehe

dilla.rose said...

the bride in the second picture is my childhood friend!!

hehehehehehe :p

nak ckp tu jee. tak boleh nak tolong bab kain-kain ni hihi

Fariza said...

terima kasih.
akhirnya dapat juga nama kain itu.
tgh cr. huhuhu

HERNANIE said...

orait. now dah tau name. agak2 semeter berapa hah kain ni? if kt bandung or kl?

NOUR said...

kain ni semeter kalau kat jakel rm 48 kalau x silap...tp wanny slalu beli rm22..dapat designer price.. kamdar pon ade..tp color dia limited skit...cuma ade putih cream n black... x tau la kalau diorg da tambah color kat kamdar (rm22) jakel mahal sbb dia markup skit.. gulatis wanny x tgok lak harga dia..

eikindabest said...

kawan aku cakap nama dia satin bridal

Renee Meow said...

smart woo.. i mmg suka design yg pic 1 & 2... seriously nice!! kan lisa kannn... ;p

meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

HERNANIE said...

nour : thankssss. such a helpful infos. hugsss

ekin : ha ah br tau namanye satin bridal -_- hehe

renee: smart kan. kalau bakal suami (ehem) pakai mesti macho and smart aje kan. ehehhee