Sunday, June 05, 2011

OP for seremban, paper lantern and samping songket settle!

what a tiring day. exhausted sangat, kaki sangat-sangat lenguh. nasib baik esok keje duduk depan mikroskop jek. hu.

and it was a very productive weekend for me. semalam dah dapat alas untuk dulang hantaran and alas cake untuk cake cutting. (and maybe akan guna jugak untuk acara potong pulut kuning berhias lepas nikah).

so today, bangun pagi-pagi, kemas-kemas and breakfast. ajak mak and kakak pergi usha pameran kerja kahwin dekat jalan conlay.

here we go...tapi sempat singgah SSF home and curtains. usha-usha perabot, langsir and cadar comforter. memang cantik-cantik sangat. ade comforter tuh ade corak lace putih. before harga nye macam 700++ tapi tadi after less tinggal 300++. hampir-hampir nak terbeli. tapi takde stok pulak. fikir-fikir balik, nasib baik tak beli. sebab i bet bole cari yang lagi murah dari tu.

i heart all the white decos! wish i can have this as my bridal room ^_^

paris for honeymoon?? nottttttt!

ok. after SSF, we went to pusat kraf jalan conlay. targer nak beli samping songket for fiancee jek. tapi jalan-jalan booth pelamin nampak baju cantik-cantik memang la teruja sangat. but most of the vendor yang aku tanya akan charge transportation to seremban around rm500 to 800. to muar plak around 1000. cekik darah kan? baik tak payah.

and finally jumpa songket untuk encik tunang. murah je. rm190 tapi mintak kurang dapat rm160. his budget macam tuh. bukan la songket yang benang sutera tuh.cukup lah sekadar samping songket yang masuk dengan warna baju nikah nanti.

warna pink! hahaha. future mum in law tanye, jambu sangat tak color tuh? hahahhaa

andddddddd dah book OP untuk event kat seremban!!! untuk nikah and bertandang!! yeayyyyyyyy!!!! sekali harung book. sebab boleh meet up with the photog and tengok sampel pictures live. memang cantik and puas hati.



but.....i didnt take the full package, i just amik shoot and burn only. u will surprise bout the price. but i wont reveal it here. well, the price kekadang bergantung jugak on how you deal with the vendor. pandai tawar menawar dapat la murah kan....hehhehe, shoot and burn yang i got is they will cover my event starting form bermekap till habis majlis till outdoor photoshoot, gambar edited and burn to dvd (all the pictures).


happy? yes i am. everything withing my budget but hopefully diorg takkan cincai la shoot my wedding sebab i tak amik album. crossfingers everything will turn out nice. =)). settle semua events nanti and dapat semua gambar, barulah we all akan hantar pergi jadikan photobook. jimat kan? yes indeed! after my calculating, i can save RM1500 on the photographers and albums ok!!!!!! 


moving on, we went to petaling street pulak. hajat hati nak cari paper lantern. and berjaya jumpa! yeay! kat kedai nyonya jalan panggung tu ler! hehehhe. beli yang small size 12 biji and big one beli 4 biji. yang kecik dapat rm3 sebiji. besar rm5. ok kah harga nye? tak pernah beli. ade lagi ke yg lagi murah?


i bought green and yellow sebab my reception theme color kan green kannnnn...hehe. yellow untuk saje tambah contrast so takde la dull sangat nanti.


ape lagi nak citer ni? takde dah. tuh aje kot. yang penting dah bole cross benda penting dalam checklist, OFFICIAL PHOTOGRAPHER.


lega sikit. ok dah bye. nak tido. kaki lenguh gileeeeee

 

3 comments:

LisaLisut said...

di manakah mahu cr lanterns?teh basket shop jugak ek?

weee dh book OV.clap clap! :)

hernanie said...

ha ah. kt basket shop.

u dh book OV ker? i tak tau nk OV ke x..cm xde bajet je. hehehe

danhawa ujang said...

Sis..samping beli kt mne yer?murah n nice.