Saturday, June 04, 2011

pinggan putih untuk hantaran.

hello

well, aku nak buat tambahan sikit untuk tips nak jimat belanja wedding.

-buat muka kesian mintak sponsor.

hehehehhehehe ^_^

alkisah, siang tadi pergi training and seminar kat hospital prince court. pastu tak sangka plak terjumpa fana and mahiran, my coursemates mase kat UM. diorg pun attend the training jugak. hehe.

itu kami. tersengguk-sengguk dengar talk. haha.

ok dah. habis iklan. balik dari prince court, ajak mak and kakak pegi SSF. sebab ade CLEARANCE SALE. weeeee. u see the word clearance. and u know what thats mean la kan...hehe.

so pusing-pusing dalam SSF tuh. belek-belek. pastu mak la bagi idea. "eh ni ade pinggan cantik ni buat alas hantaran. tak yah dah beli gabus, nak kene hias-hias. leceh."

"tapi mak nak pinggan ni lah. kalau kau beli nnt kau yg simpan. tak aci. mak nak."

comel kan mak saya. hehehehhehe. untuk lebih menjimatkan lagi. beli 9  pinggan tu. mase bersanding, belah encik tunang pakai dulu 7 pinggan tu. then mase bertandang, tukar la hantaran dari side aku letak atas semua pinggan tu plak. jimattttttttt kannnnnnnn. hehehe

so both side nanti hantaran my mum yang buatkan. tapi hantaran from me, aku ler buat sendiri (sikit-sikit la). hehehe. saje. sian plak mak aku buat byk sgt.

and then. mak nak beli dulang untuk cake pulak. boleh guna mase cake cutting nanti ler. hehehe. sebab mak cakap die takde alas cake lagi. ok mak saye memang suka mengumpul barang-barang dapur ni. terima aje lah. ehehhe.


 alas untuk cake. hehe. tak silap dulu harga die RM78 kot. tapi tadi beli for RM48 aje.

pinggan yang hangat diperkatakan. hehe. simple je ni. sebiji RM20. dulu harga die RM40. ok la tuh jimat gile dah.

yang pasti, habis majlis, pinggan ni pulangkan balik kat mak sebab die yang beli. aku tukang pakai je. ahhahahha. 

saya sayang mak saya! huhu

mungkin bole deko hantaran macam ni nanti kot?


lebih kurang la kan. tapi pinggan ni berat sikit la. sikit je. takde la berat melampau tuh. jangan orang yang bawak hantaran tuh sepaikan pinggan tu sudah. heeeee

so bride to be yang lain, pergi serang SSF home deco berdekatan. cepat-cepat. sebelum kehabisan stok.  SSF curtains pun ade clearance sale jugak. besok aku nak gie serang SSF curtains plak. hehehe. kot-kot ade item yang boleh buat hiasan bilik. then after that nak gie usha pameran kerja kahwin kat pusat kraf. insyaAllah. moga dipermudahkan segala urusan. aminnnnn...

ok. dah. bye.

6 comments:

LisaLisut said...

nanie,ssf sale smpai bile ek?cntik la pinggan tu! :)
ur mom cute.tetiba rs mak2 kite ni lg smgt haha

HERNANIE said...

im not sure la sampai bile sampai semua barang die dh clear kot? haha. pegi la cepat2. i pegi yg kt damansara jalan yang menghala ke sg buloh tu. hu

mak2 mmg terlebih semangat -_- hahah

mizzura said...

huhu..nice kan pakai pinggan n simple jer..tapi berat jugak kan..

HERNANIE said...

berat sikit. harap2 org yg bwk hantaran tak jatuhkan pinggan tu. ehehe

hidayah hiddensity said...

kaca ke melamine ke ape ek?? kalau ringan ok la...... sesuai.

i link about to be his dalam my blogger list yea. =)

misssazusarin said...

cntik pinggan 2 =)
http://mawarmerahjambu.blogspot.com/