Monday, June 06, 2011

SAPE TAU KEDAI TEMPAHAN KAD KAHWIN KAT BANDUNG?

anyone tau tempat / kedai untuk tempahan kad kahwin kat bandung tak?

kalau tau, pls share with me..im going to bandung next month. insyaAllah....

thanks in advance =)

3 comments:

Syima Syaz said...

cuba try masuk blog elya.dia ada info detail pasal bandung

Miss Tatie said...

i tak recommend u pegi bandung. bandung sekarang da mahal. naik harga... if you nak ke sana for wedding preparation, better pegi jakarta terus... sana lagi banyak pilihan , lagi banyak persaingan n lagi murah...sebab apa i cakap jakarta lg bagus :

i) kain lace - kat jakarta lagi murah + mayestic, itc cempaka mas kalo nak blazer|tux + tanahabang.. and kalo nak tempah baju pon murah... penuh labuci sometimes boleh dpt rm500 shj, kalo kat malaysia da beribu riban.

ii) kat jakarta, u boleh tawar menawar. remember this, harga barang dijual kadang2 smp 70%, so kalo u bijak leh tawar menawar sampai murah sgt2...

iii) kad kat jakarta lg murah, dekat pasar ramayana tebet. kat situ kilang n tempat buat. boleh siap seminggu .. sangat murah. kat bandung kad 12ribu, kat tebet ni boleh dpt kad sama dengan harga 3k sahaja.... murah tak? murah kan.. pastu box ke , tempat yasin ke very2 cheap...

iv) bandung sekarang memang mahal and sangat mahal, coz they know malaysian dtg sana for wedding preparation...

v) kat jakarta banyak pilihan... cth, kain lace, kat bandung i ngok harga paling kurang 40k, n i pegi tanahabang, kain sama dapat 20k je..

hope dapat membantu =D

Anonymous said...

i pun g bandung nxt month...org2 ckp murah bt kad keras2 kt sne...leh dpt dlm 50sen/pcs...tp tkut chrge brat plak bwk blk cni